Cu ce spalam hainele bebelusului? Ce detergent alegem pentru hainele bebelusului?

Cu ce spalam hainele bebelusului?

Cu ce spalam hainele bebelusului? Ce detergent alegem pentru hainele bebelusului?

Pe scurt

Pregatirea hainelor bebelusului pentru spalare

Toate hainele copilului trebuie sa fie spalate inainte de a le utiliza. Nou-nascutii (bebelusii) au pielea sensibila, iar spalarea lor indeparteaza rezidurile si alte substante iritante. Pune sosetele si alte lucrusoare mici intr-o punga cu ochiuri, atat in timpul spalarii cat si uscarii. Fixeaza bine toate elementele hainutelor de genul capselor si cordoanelor pentru ca acestea sa nu se prinda intre ele si eventual sa se deterioreze. Nu uita sa invarti imbracamintea pe dos pentru a nu se deteriora eventualele modele.

Citeste eticheta de ingrijire a hainelor inainte de a le spala. Niciodata sa nu folosesti inalbitor pe materiale rezistente la flacara - reduce eficacitatea produselor chimice de tratare si s-ar putea ruina tesatura tratata. Urmeaza instructiunile de ingrijire scrise pe eticheta.

Alegerea unui detergent sensitiv special pentru hainele bebelusului

Unii parinti s-ar putea simti obligati sa cumpere un detergent special pentru copii. Aceasta este si recomandarea expertilor de altfel. Detergentii lichizi, de obicei, se clatesc mai bine de pe haine, in comparatie cu detergentii tip pulbere, care pot lasa urme ce pot irita pielea unui bebelus.

Daca esti ingrijorata de calitatea detergentului, mai intai spala una sau doua articole de imbracaminte, iar dupa ce le poarta verifica-i cu atentie pielea, cautand urme de iritatie, sau incearca sa observi semne de mancarime / disconfort. Un alt sfat util este sa clatesti hainutele in apa curata de doua ori.

Cum tratam petele, cum scoatem petele de pe hainele bebelusului

In general, petele se trateaza cat timp sunt in stare proaspata, indepartand din pata cat mai mult posibil, inainte de spalare.

Pentru petele de proteina ​​(laptele formula, lapte matern, saliva, alimente si fecale): se inmoaie pata in apa rece cu ajutorul unui produs care contine enzime. In cazul in care nu functioneaza, incearca spalatul la masina cu detergent.

Pentru urina: eliminarea unei pete de urina necesita un proces in doua etape. Se dilueaza 1 lingura de amoniac intr-o cana de apa, si se utilizeaza pentru a trata pata. Nu uita ca intai sa tamponezi amestecul pe o zona mai mica, pentru a te asigura ca haina nu se decoloreaza. Utilizeaza apoi un produs ce indeparteaza petele, apoi spala in mod normal articolul de imbracaminte in masina, cu detergent.

Pentru petele de ulei de corp: foloseste un produs de indepartare a petelor si spala in apa fierbinte, dar la temperatura maxima recomandata pe eticheta.

Pentru fructe si legume: 3 metode pot fi eficiente in indepartarea acestor pete. Se clateste pata in apa rece. Sau pune haina intr-o combinatie de 1-1 alcool si apa, si se spala in mod normal. Cea de a treia optiune este de a utiliza un produs de indepartare a petelor, urmata de spalare normala. In cazul in care pata nu se elimina, impregneaza articolul de imbracaminte intr-un amestec format din 1 parte otet alb si 1 parte apa.

Avertisment: Nu amesteca niciodata inalbitor cu otet sau amoniac! Combinatia creeaza vapori toxici, care pot fi periculosi atat pentru tine cat si pentru intreaga familia.

Spalarea scutecelor textile (lavabile) cu detergent special

Scutecele textile lavabile trebuie sa fie pastrate si spalate separat de alte rufe. Clateste scutecul imediat cu apa rece. Inainte de a fi folosite, scutecele si inserturile noi se spala de cel putin 3-4 ori. Se vor spala la un ciclu pentru rufe albe (cel putin 1 ora si jumatate) la 60 de grade, apoi la fiecare doua-trei zile. Nu folosi detergenti cu coloranti, inalbitori, balsam, clor, etc. deoarece pot irita pielea bebelusului. Recomandarea este sa utilizezi un detergent sensitiv, special pentru bebelusi. Se spala in apa calda si se clatesc mereu de 2 ori.

Persil Sensitive

Recomandare: Persil Sensitive

Solutia ideala pentru bebelusi si pentru persoanele cu pielea sensibila

Persil Sensitive a fost special dezvoltat pentru persoanele cu piele sensibila si a fost testat din punct de vedere dermatologic de catre institutul ECARF. Nu contine coloranti, iar parfumul sau a fost creat special pentru pielea sensibila. Formula Persil Sensitive este imbogatita cu perle de Aloe Vera. Acestea sunt dispersate in tesatura in timpul procesului de spalare si se mentin chiar si dupa uscare.

Persil Sensitive este detergentul delicat cu pielea si in acelasi timp performant in indepartarea petelor.

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ram�i anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales �n cazul �n care aștepți răspuns. | Toate c�mpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o �ntrebare la care aștepți răspuns?

DA (este �ntrebare)
NU (nu este �ntrebare)


Cod:

Ai o �ntrebare pentru alte mămici?
�NTREABĂ AICI la rubrica de �ntrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII