Migrenele la fete și adolescente

Migrenele la fete si adolescente

Între timpul alocat temelor, după activitățile școlare, sport și hormoni, nu este de mirare să vedeți că fiica dumneavoastră adolescentă ar putea avea dureri de cap sau migrene.

În multe cazuri, se pare că hormonii sunt vinovați pentru durerile de cap ale adolescentelor

Aceasta este vârsta în care încep migrenele de obicei. Estrogenul ar putea fi cauza pentru care aceste dureri de cap severe se întâlnesc mai des la fete. Nivelurile de estrogen cresc în perioada pubertății, determinând migrenele să devină mai frecvente la fete.

Modificările hormonilor de sex feminin pot declanșa dureri de cap la fetele adolescente, dar efectul lor poate depinde de vârstă și de stadiul lor de dezvoltare puberală, potrivit unui nou studiu (1) efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Cincinnati College of Medicine și Centrul Medical al Copiilor din Cincinnati.

Studiul a constatat că nivelurile mai ridicate ale hormonului sexual progesteron au fost asociate cu mai puține dureri de cap la adolescentele mai mari, în timp ce nivelurile mai mici au dus la mai multe dureri de cap în acel grup. La fetele mai tinere, contrariul pare să fie adevărat. Acesta este primul studiu care arată că durerile de cap tip migrenă ar putea fi influențate și de hormonii feminini.

Nivelurile mai mari de progesteron au fost asociate cu frecvența redusă a durerilor de cap la adolescentele mai mari. La grupa de vârstă de 16 - 17 ani ani a existat o șansă de 42% de a avea dureri de cap atunci când nivelurile de progesteron erau scăzute în probele de urină.

La grupa de vârstă 8-11 ani, au existat 15% șanse de a suferi o migrenă sau dureri de cap atunci când nivelurile de progesteron erau scăzute, dar o șansă de 20% de migrenă sau durere de cap când au fost găsite niveluri ridicate de progesteron în urină.

În funcție de tipul de durere de cap, există câteva moduri de a o trata

Dacă fiica dumneavoastră are dureri de cap din cauza stresului, ajutați-o prin tehnici de relaxare, cum ar fi exerciții de respirație profundă sau administrarea unui analgezic. Dacă suferă de migrenă, consultați un medic pentru a vedea dacă este necesară medicația. Un remediu rapid este să stea într-o cameră liniștită, întunecată, până când migrena sau durerea trece.

Există mulți factori care trebuie luați în considerare atunci când determinăm factorii declanșatori ai durerii de cap sau migrenei. Alimentele ce pot cauza o migrenă sunt nucile sau ciocolata. Alți factori declanșatori cunoscuți includ oboseala, un program de masă haotic, stresul, anxietatea, menstruația și activitatea fizică excesivă. Aflarea factorilor declanșatori și asigurarea că adolescenta este conștientă de aceștia, vă vor ajuta să evitați o durere de cap sau migrenă.

Durerile de cap și migrenele sunt o parte nefericită, dar normală a trecerii prin pubertate

Cu toate acestea, dacă începeți să observați că adolescenta dumneavoastră le întâmpină mai des sau dacă durerea se agravează, adresați-vă medicului.

Cum știu dacă durerile de cap sunt un semn al unei probleme mai grave?

Dacă adolescenta prezintă simptome severe, cum ar fi pierderea bruscă a echilibrului, amorțeală, paralizie, dificultăți de vorbire sau convulsii, solicitați imediat asistență medicală.

Majoritatea durerilor de cap sunt ușor de tratat și nu reprezintă un semn al unei probleme medicale mai grave. Durerea de cap se poate ameliora pe măsură ce adolescenta crește. Cu toate acestea, dacă durerile de cap sunt din ce în ce mai frecvente, durerea și simptomele se înrăutățesc și / sau medicamentele pentru durere nu par să ajute, este timpul să mergeți la medic.

Referințe:
(1)
https://journals.sagepub.com/doi/10.1177/0333102417706980

Durerea de cap Ameliorarea durerii Stil de viață Întrebări frecvente