Nume de Sfinți pentru fetițele născute in luna Februarie

Nume de Sfinti pentru fetitele nascute in luna Februarie

Nume de Sfinți pentru fetițele născute in luna Februarie

O parte din întrebările pe care cuplurile ce asteaptă un copil ar trebui să le pună este: "Ce va crede copilul meu despre numele ales și motivele pentru care a fost ales? A fost ales pur și simplu pentru că mi-a plăcut felul în care a sunat și nimeni nu mai auzise astfel de sunete asociate înainte sau a fost ales pentru a onora un membru iubit al familiei, a cărui influență și virtute m-au afectat cu adevărat? A fost ales fără a avea nicio legătură cu nimeni sau cu nimic altceva sau a fost selectat pentru a lega persoana de un erou autentic din această viață sau din următoarea?"

Dacă urmează să naști în luna Februarie și nu ai găsit numele potrivit pentru fetiță ta, iată câteva sugestii importante:

- veți citi:
Nume de Sfinți pentru fetele nascute în luna Februarie
Generator de nume norocoase de copii
Despre alegerea numelui

Iată care sunt sfinții lunii Februarie și ce nume puteți da fetelor născute în această lună:

Adelina

Potrivit Sinaxarului Sfintilor de pretutindeni, tot astazi facem pomenirea (3 Februarie) si Sfantul Cuv. ADELIN, intemeietorul Manastirii Chelles (Belgia, +690).
Origine: in limba germana veche si este derivat de la cuvantul "adal" care inseamna "nobil".

Alexandra

Sf. Alexandru, ep. - intre numeroşii sfinti cu acest nume, patriarhul Alexandru, nascut in jurul anului 250, detine un loc de frunte in randul marilor campioni ai credintei, fiind unul dintre protagoniştii in lupta impotriva ereziei ariane.
Origine: provine din grecescul Aleksandros, un nume de origine greaca care inseamna protector, aparator al oamenilor.

Ana

Sfanta Prorocita Ana - S-a emis ipoteza ca era o prorocita cultica, in sensul ca ea aducea jertfa pentru cei care erau nedreptatiti si aveau nevoie de ajutorul lui Dumnezeu. In icoana Intampinarii Domnului apare si Sfanta Ana prorocita, fiica lui Fanuel, care tine in mana un filacter deschis, pe care sta scris: Pruncul Acesta a facut cerul si pamantul. Ana L-a slujit pe Dumnezeu in templu din tineretea ei "in post si in rugaciuni" (Lc. 2, 37). Ea reprezinta poporul dreptcredincios care sta aproape de Biserica si petrece noaptea si ziua in post si rugaciune, semn ca asteptarea sau intalnirea cu Dumnezeu se pregateste prin post si prin rugaciune.
Origine: din ebraica si inseamna Domnul a avut mila, Domnul S-a indurat.

Andreea

Sf. Andrei Corsini, ep. - Andrei, fiul unei familii notabile din Florenta, familia Corsini, s-a nascut in anul 1301, anul in care Dante Alighieri era alungat din cetatea sa, impartita in tabere şi prada unor grave tulburari. inainte de naştere, mama lui spusese ca in vis l-a vazut pe fiul ei cu infatişarea unui lup ce s-a transformat in miel.
Origine: din greaca si inseamna barbatie, curaj.

Claudia

In Februarie (3 Februarie) se face si pomenirea Sfantului Claudiu.
Origine: latina

Cornelia

Sf. Cornel, centurion - a fost cunoscut ca un om evlavios, sutaşul roman, de care se temeau ca se ruga şi a fost generos in a face pomana. Reşedinta lui a fost in Cezareea Palestinei şi a apartinut cohortei cunoscute sub numele de "Italica".
Origine: gentelica.

Flavia

Pe 16 Februarie se face si pomenirea Sfantului Flavian, patriarhul Constantinopolului.
Origine: latina si inseamna galben, auriu.

Gabriela

Potrivit Sinaxarului Sfintilor de pretutindeni, tot astazi facem pomenirea (3 Februarie) si Sfantului GABRIEL (Svyatoslav) din Yuriev (+1253).
Origine: ebraica si inseamna Dumnezeu este puternic.

Ioana (Ionela, Nela)

Ioan Profetul - Sfantul Varsanufie cel Mare si Ioan Profetul, ucenicul acestuia, au trait in secolul al VI-lea, in timpul domniei imparatului Iustinian I (483-565). Au dus o viata ascetica in manastirea Avvei Serid din Palestina, langa orasul Gaza. Cei doi Sfinti Parinti au explicat foarte deslusit necesitatea calauzirii spirituale si a supunerii fata de un povatuitor duhovnicesc. Acesti Sfinti Parinti ne sfatuiesc sa nu facem nimic fara a-l intreba pe parintele nostru duhovnicesc.
Origine: provine de la numele Iohannes, forma latina a numelui grec Ioannes, acesta fiind derivat de la evreiescul Yoghanan, insemnand "Yahweh este milostiv".

Iulia (Iuliana)

Astazi 6 Februarie se face si pomenirea Sfantului Mucenic Iulian din Emesa.
Origine: latina si inseamna lumina cerului.

Iosefina

Sf. Iosefina Bakhita, fc. - S-a nascut in Sudan, in anul 1869, şi, rapita la varsta de 7 ani, a fost vanduta de mai multe ori. La 21 de ani primeşte botezul şi işi dedica viata Domnului care i-a aratat atatea forme de iubire.
Origine: ebraica si inseamna Domnul a adaugat.

Maria

Sf. Fecioara Maria de la Lourdes - Faptele amintite in comemorarea aceasta s-au petrecut intr-o mica localitate de la poalele Muntilor Pirinei, localitate numita Lourdes, in anul 1858. in ziua de 11 februarie, tanarei Bernadeta Soubirous, in varsta de 14 ani i s-a aratat Sf. Fecioara.
Origine: ebraica si inseamna cea iubita, cea indragita.

Mihaela

Potrivit Sinaxarului Sfintilor de pretutindeni, tot astazi facem pomenirea (3 Februarie) si Sfantului Nou Mc. MIHAIL (Agaev) din Rusia (+1938).
Origine: ebraica si inseaman care se aseamana cu Dumnezeu.

Nicoleta (Nicola)

In Februarie (3 Februarie) se face si pomenirea Sfantului Nicolae al Japoniei.
Origine: greaca si inseamna a invinge, victorie.

Paula

Sf. Paul Miki şi ins., m. - Putine Biserici ale epocii moderne au un numar de martiri aşa cum este cazul celei japoneze, deoarece, dupa primii 26, din anul 1597, le-au urmat cel putin alti 205 in arcul de timp ce se intinde de la 1617 la 1632.
Origine: latina si inseamna “mic” sau “umil”.

Teodora

Sfanta Teodora imparateasa - Sfanta imparateasa Teodora este cinstita pe 11 februarie. Imparateasa Teodora alaturi de imparateasa Irina sunt cele care au stabilit in urma sinoadelor cinstirea sfintelor icoane.
Origine: inseamna darul lui Dumnezeu.

Valentina

Sfantul Mucenic Valentin - Patimirea celor doisprezece Sfinti Mucenici: Pamfil preotul, Valentin diaconul, Pavel, Porfirie si ceilalti. Batranul diacon Valentin era o autoritate recunoscuta in Sfintele Scripturi, pe care le cunostea pe de rost.
Origine: latina si inseamna puternic, viguros, sanatos.

Generator de nume norocoase de copii

Incearca acest generator de nume - care tine cont de datele personale ale parintilor, de astre si de numerologie 

Nume de copii, cea mai mare baza de date despre nume - pentru copii norocosi!

Baza de date Desprecopii.com







Nume Sex Origine

 Despre alegerea numelui, mai cititi:

Nume de copii legate de ingeri
Nume biblice pentru copii
Cele 72 de nume de copii ale lui Dumnezeu
Nume de copii – varianta Hipster
Nume rare de copii
Nume de fete
Numele copilului (prenume) poate influenta destinul?
Nume de baieti
Nume inteligente pentru copii
In cautarea numelui perfect pentru copilul meu
Cum ma pot hotari in alegerea numelui copilului meu? 
Numele rare aduc ghinion  
Alt nume, alta karma? 
Alexandru si Maria, cele mai frecvente prenume pentru nou-nascuti
Nume de copii inspirate de Kabala  

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

citeste cum poti primi si tu Geanta BebelusuluiGeanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Jana Blum
    Jana Blumtrimis la 2/2/2023

    Eu sugerez, având în vedere marea sarbatoare creştina de azi, ÃŽntâmpinarea Domnului, cand pruncul Iisus este adus în biserica de Fecioara Maria , la 40 zile de la naştere şi care este întâmpinat de batrânul Simeon, unul dintre traducatorii Septuagintei, a utiliza ca nume de fata un derivat al numelui acestui sfant. De ex.Simona, Simina etc.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII