Top 10 lucruri care se schimbă atunci când devii părinte - din vasta experiență a unui tătic

Top 10 lucruri care se schimba atunci cand devii parinte - din vasta experienta a unui tatic

Top 10 lucruri care se schimbă atunci când devii părinte - din vasta experiență a unui tătic

Apariția unui copil schimbă viața mai mult decât ar crede unii, fără să-și dea seama că practic cei doi părinți pică pe locul doi, prioritate având cel mic. Bine, asta nu înseamnă că viața pentru tine ca adult s-a terminat, că n-ai să-ți mai vezi prietenii, n-ai să mai faci nebunii prin vacanțe... nuuu, mai rău de atât! Vei fi la cheremul și îndemâna lui, 25 din 24, pus veșnic sub presiune și mereu șantajat emoțional. Încurajator, nu?

Așadar, haideți să vă spun care este topul celor 10 lucruri care se schimbă atunci când devii părinte. Din proprie experiență!

Vei citi:
Îndată ce apare copilul pe lume
Nu vei mai auzi televizorul prea des
Timpul pentru tine scade considerabil
Mersul la toaletă mereu însoțit
Meșteritul prin casă se face exclusiv când ești singur
Sticluțele cu parfum se țin într-un loc sigur
Calculezi venitul în funcție de prețul scutecelor
Pus la 4 ace
Bun venit în lumea desenelor
Lipsa preludiului nu mai este vina mea

 

Îndată ce apare copilul pe lume, ajungi să fii o țintă socială

Toți sunt curioși să vadă ce "a ieșit din tine", dacă-ți seamănă, dacă are toate degețelele, dacă s-a născut cu păr sau nu, astfel te trezești vizitat și de cine vrei, dar și de cine nu vrei. Baxuri de scutece, jucărele, bidoane de lapte praf - sunt doar câteva dintre darurile pe care ai să le primești cu ocazia venirii pe lume a bebelușului, astfel în scurt timp nemaiavând unde să le depozitezi ai să le pui prin toată casa, peste tot, trăind cu sentimentul seara la culcare că de fapt tu nu dormi ca tot omul într-un dormitor, ci în depozitul unui retailer.

Nu vei mai auzi televizorul prea des

Îndată ce ajungi să ai copil mic, descoperi că la fel cum filmele au subtitrare, poate n-ar strica să fie însoțite de text în josul ecranului și meciurile de fotbal, asta ca să înțelegi ceva, volumul televizorului fiind mai mereu ZERO.

Timpul pentru tine scade considerabil

Îți aduci aminte de vremurile în care erai doar tu cu tine, fără nicio grijă? De fazele alea când îi spuneai iubitei că ieși la o bere cu băieții și de fapt nu era una, ci o ladă întreagă? Ei! Acel "o bere" chiar devine un lucru cât se poate de adevărat. Cam de atât ai să mai ai timp și nimic mai mult. Dacă vrei totuși să privești partea plină a paharului, îți recomand să te gândești de două ori înainte să o faci, ține cont, timpul trece, ori crede-mă, nu vrei să-ți sune telefonul...

Mersul la toaletă mereu însoțit

Nu doar mersul la bere e afectat de apariția unui copil, cât și mersul la toaletă, acolo unde nu ai să te mai duci neînsoțit. Să te pregătești să oferi răspunsuri la întrebări ca: "Tu de ce nu faci ca mami de jos și de ce faci de sus?" sau" De ce nu te ștergi după pișu?".

Meșteritul prin casă se face exclusiv când ești singur

Dacă obișnuiești să lucrezi cu lipici și mai ales cu unul care are o mare aderență, fă cumva și ține-l fie sus pe un dulap, fie undeva închis cu cheie, nu de alta, dar nu vrei să-i dai și mai mult de furcă medicului atunci când o să încerce să-i dezlipeasca buzele sau, și mai rău, pleoapele.

Sticluțele cu parfum se țin într-un loc sigur

Ține sticluțele cu parfum într-un loc cât mai sigur și ferit, asta dacă nu vrei să descoperi cum cei mici au capacitatea de a sparge 100 de euro în 2 secunde.

Calculezi venitul în funcție de prețul scutecelor

Ajungi să calculezi, să-ți raportezi toate veniturile în funcție de cât costă scutecele.

Pus la 4 ace

Redefinești termeni, precum "pus la 4 ace" - astfel cămașa, cravata și sacoul sunt înlocuite cu un tricou ca vai de el.

Bun venit în lumea desenelor

Festivaluri precum Untold sau Electric Castle cu petreceri până dimineața sunt înlocuite cu povești și teatru pentru copii. Locul DJ-ilor e luat de eroi în pijamale, iar scena principală înlocuită de o secvență din Patrula Cățelușilor. Ai să vezi. Ai să cunoști tot felul de personaje despre care habar n-aveai că există.

Lipsa preludiului nu mai este vina mea

Nu mai sunt unicul și singurul vinovat pentru lipsa preludiului. Aici nu aprofundez, nu ofer nicio altă explicație, neavând timp destul si așa.

 La voi cum au mers lucrurile? Ce s-a schimbat de când ați devenit părinți?

► Citește în continuare despre:

Care sunt cele mai recomandate poziții de alăptare? Sfatul medicului
Care sunt nevoile nutriționale ale unei mămici care alăptează?

Autor: Mihai Nicoară, redactor tătic de la Desprecopii - Mihai este tatăl unei fetițe minunate de 4 anișori și al unui băiețel (c) 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII