Pentru mamici: ce să faci și ce să NU faci pe rețelele sociale - atentie rețelele sociale pot fi dăunătoare sănătății tale mintale.

Pentru mamici - ce sa faci si ce sa nu faci pe retelele sociale - atentie retelele sociale pot fi dăunătoare sănătății tale mintale.

Pentru mamici: ce să faci și ce să NU faci pe rețelele sociale - atentie rețelele sociale pot fi dăunătoare sănătății tale mintale.

Rețelele sociale pot fi o sursă de sprijin pentru mămicile cu bebeluși, oferind o platformă pentru conectare, informare și împărtășire de experiențe. Cu toate acestea, este esențial să fim conștienți de potențialele riscuri asociate utilizării lor excesive.

Sa nu uităm ca imaginile vieții perfecte postate ( in special de mame influencer) pot duce la sentimente de inadecvare și frustrare. In plus, mamele nu sunt imune la hărțuirea online. Fii precaută cu privire la informațiile pe care le postezi și cu cine te conectezi. Utilizarea rețelelor sociale seara poate perturba somnul, afectând negativ starea de spirit și energia. Stabilește o rutină de somn sănătoasă și evită ecranele cu o oră înainte de culcare. De asemeni, petrecerea prea mult timp online poate duce la neglijarea interacțiunilor reale cu familia și prietenii. Echilibrează timpul petrecut online cu cel petrecut cu cei dragi.

Pentru mamici de bebe: ce să faci și ce să nu faci rețelele sociale

Atentie rețelele sociale pot fi dăunătoare sănătății tale mintale.

Nenumarate studii au aratat ca utilizarea rețelelor sociale poate avea un impact direct asupra sănătății mintale. Poate crește anxietatea, depresia și chiar poate afecta calitatea somnului.

Daca esti mami de bebe... asociaza toate acestea cu hormonii postpartum, iar rețelele de socializare pot avea un efecte semnificative asupra modului în care te recuperezi mental dupa nastere, despre bebe si despre toate greutatile pe care le poti trece in calatoria de mama de bebe...Iar aceste extra... pot agrava depresia postpartum.

Exista si o latura pozitiva, desigur a retelelor sociale - si stim asta. Poate fi o modalitate excelentă de a păstra legătura cu prietenii și familia - dar este important să stabilesti limite care să iti protejeze sănătatea mintală. Iată câteva dintre cele mai bune lucruri pe care le putem face și NU -  pentru rețelele sociale.

Mami, NU:

NU - Intra in jocul de comparație:

Aminteste-ti ca majoritatea oamenilor postează doar lucruri pozitive din viața lor pe paginile lor de socializare. Imaginile sunt adesea pozate cu atenție, selectate și chiar filtrate. Dacă vezi o fotografie a unei familii perfecte în timp ce ești în ziua a doua cu aceeași ținută (și posibil acoperită cu vomă de bebe), amintește-ți că orice altă mamă a fost acolo. Pur și simplu nu își iau timp pentru a împărtăși momentele reale și serioase ale maternității pe paginile lor de socializare.

Stabileste-ti așteptări nerealiste:

Dacă o „mamă -(care se autointituleaza sau chiar este influencer) se laudă că bebelușul ei merge devreme, are un vocabular sofisticat sau toate modalitățile creative prin care își promovează dezvoltarea bebelușului... respiră si lasa lăsați telefonul jos. Reperele și câștigurile mamei nu sunt aceleași pentru fiecare părinte și copil. Nu iti pune așteptări nerealiste asupra modului în care funcționează viața cu adevărat. Este deosebit de important să eviți să ai așteptări nerealiste asupra micuțului tău.

Bebelusii invață și se dezvoltă in propriul mod, în felul lor minunat. Bebelușul tău nu are nevoie ca casa ta să fie impecabil decorată cu un set de jucării perfect îngrijit. El are doar nevoie de dragostea și atenția ta.

Doomscroll - sau sa stai ca proasta facand scrolling...

Doomscrolling este actul de a petrece o cantitate excesivă de timp citind sau văzând lucruri negative în știri sau pe rețelele sociale. Studiile leagă acest lucru cu scăderea sănătății mentale și fizice. Acorda atenție modului în care te simțiți în timp ce iti pierzi timp pe rețele sociale. Te simți frustrată, deprimată, geloasă sau plictisită? Dacă ai emoții negative, protejeaza-te si lasa telefonul jos - fa altceva care iti aduce bucurie și emoții pozitive.

Mami, DA.

Redu timpul petrecut pe telefon:

Nu numai că utilizarea excesivă a rețelelor sociale este legată de sănătatea mintală precară, dar acum ai si un bebe mic care are nevoie de atenția ta. Salvează-ți timpul petrecut pe ecran pentru momentele în care copilul tău doarme sau este cu altcineva in grija. Dar, chiar și atunci, nu exagera. Foloseste un temporizator de aplicație dacă ai nevoie sa te ajute sa elimini orice obiceiuri proaste ale telefonului. Știm că poate fi greu, dar dacă te ajută să te simți ca o versiune mai bună și mai fericită a ta, merită.

Fiți selectivă cu privire la pe cine urmaresti - renunta la mame influente sau celebritati:

Urmăresti mame cu care te poti identifica, cu care vă puteți identifica și cu care să ai niste momente de deconectare? Sau feedul tău este plin de mame influente si false care adaugă la așteptările (deja) nerealiste despre educația parentală? Fă-ți o favoare și scoate din lista de urmarire conturile pe care le urmărești care sunt pline de imagini perfecte si include mamici ca tine - poti gasi pe grupurile de mamici de la Desprecopii - ca Babyland - acele mamici care aduc un punct de vedere realist și pozitiv asupra maternității și a vieții — nu un ideal nerealist spre care să ținești.

Conectează-te cu alte mame cu gânduri asemănătoare

Rețelele sociale și grupurile de mame online pot fi o modalitate minunată de a aduna sfaturi parentale, de a simți un sentiment de camaraderie și de a obține alte informații utile care să te ajute să fii cel mai bun părinte care poți fi. Dacă vorbești cu un grup de mame despre navigarea în programul de somn al micuțului tău, despre iritația scutecului sau despre participarea la un grup de joacă local - cum vrei să spui - cu siguranță vei primi sfaturi și înțelegere minunate și bine intenționate.

Esti mami sau tati de bebe? Te așteptăm in grupul BABYLAND - mamici de bebelusi 🥰😘💞❤️ Comunitatea Desprecopii #desprecopii

Fii blanda si autentica atunci când postezi pe propriile tale pagini de socializare.

Fă tot posibilul pentru a împărtăși lucruri care sunt adevărate vieții tale, nu doar cea mai importantă bobina de parenting. Acest lucru te poate ajuta să te simți validat despre cine ești ca persoană și mamă. De asemenea, te ajută să construiești o comunitate de adepți în care te simți susținut în luptele și sărbătorile tale.

Concluzia, draga mami?

Când vine vorba de rețelele sociale, asigură-te că ai grijă de tine, dragă mami. Rețelele de socializare pot fi utile dar pot fi si un blestem. Dar, ca orice altceva în viața ta, recunoașteți dacă ceva nu funcționează pentru dvs. și luați un pas in lateral - pentru un timp.

Despre efectul retelelor sociale, citeste si

Depresia la adolescenti cauzata de presiunea rețelelor sociale - 5 moduri in care copiii sunt afectati

Retelele de socializare si efectul lor asupra modului in care functionam ca parinti - multe mamici transmit copiilor setea lor de faima temporara si inutila a retelor sociale

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate © 2024


 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Dezmirean MIrela
    Dezmirean MIrelatrimis la 3/2/2012

    Superbe poze pentru cei care iubesc animalele.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII