Femeile insarcinate trebuie sa evite soarele puternic

Femeile insarcinate trebuie sa evite soarele puternic

Femeile insarcinate trebuie sa evite soarele puternic

Expertii considera ca in timpul sarcinii, femeile ar trebui sa evite soarele puternic. Avertizarea de la Colegiul Regal de Obstetrica si Ginecologie.

Femeile insarcinate trebuie sa evite soarele


Expertii considera ca in timpul sarcinii, femeile ar trebui sa evite soarele puternic.
Avertizarea vine de la Colegiul Regal de Obstetrica si Ginecologie din Marea Britanie.

Sfatul este important in special la inceputul sarcinii, deoarece copiii cresc cel mai rapid in primele 3 luni dupa conceptie. De asemenea, femeile gravide sunt mai sensibile la temperaturile ridicate, acest lucru daunandu-le.


Cateva studii sugereaza ca bebelusii pot fi afectati de caldura in primele 12 saptamani ale sarcinii.

Mai cititi si: Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Un studiu publicat in Jurnalul Britanic de Obstetrica si  Ginecologie in 2009, spune ca expunerea la temperaturi ridicate in primele 3 luni de sarcina poate duce la nasterea unui copil care cantareste prea putin, cu un IQ scazut, cu dizabilitati de invatare sau probleme comportamentale la scoala.

Cercetatorii de la Universitatea din Bristol, UK -  au concluzionat ca o "expunere prelungita la temperaturi extreme - in special, valuri de caldura - ar putea avea implicatii importante in sanatatea publica".

Medicii sustina ca femeile in primele stadii ale sarcinii, vara, ar trebui sa constientizeze riscul la care se expun din cauza cresterii temperaturilor. Ele ar trebuie sa stea departe de soare, sa poarte haine largi, sa se hidrateze si sa consume mese dese, in cantitati mici.

Medicii sunt de parere ca temperaturile ridicate cauzeaza contractarea vaselor de sange ale mamei atunci cand aceasta incearca sa se racoreasca, astfel reducand numarul de nutrienti destinati fatului.

Femeile trebuie sa aiba, de asemenea, grija la acest aspect si inspre sfarsitul sarcinii. Temperaturile ridicate pot duce la o nastere prematura sau chiar avort.

Mai cititi Gravidele cu risc crescut de travaliu prematur si Pierderea spontana a sarcinii (avortul spontan)

Studiul  a subliniat ca femeile nu trebuie sa intre in panica, dar cateva masuri de siguranta in plus atat pentru ele, cat si pentru copiii lor ar fi binevenite (printre acestea, purtatul unei palarii, a unor haine usoare, fabricate din fibre naturale, cum ar fi bumbacul).

De asemenea, femeile gravide ar trebui sa stea la umbra in intervalul orar 11-15, cand soarele e mai puternic. Dieta indicata in conditiile de temperaturi mari consta in mancaruri usoare, precum salatele si multe legume si fructe.

De asemenea, exercitiile fizice care pot creste temperatura corpului trebuiesc evitate, indicate fiind exercitiile fizice usoare.

Va recomandam sa cititi si: Exercitiile Pilates si sarcina

Mamele in devenire trebuie sa evite ceaiurile, cafeaua si alcolul - acestea pot creste riscul de deshidratare. Cercetatorii colegiului cred ca printre semnele extenuarii cauzate de caldura se afla si temperatura corpului ridicata, oboseala, setea si senzatia de gura uscata.


Merita sa cititi si

Numele copilului poate prevesti succesul în carieră și în iubire

Numele copilului poate prevesti succesul în carieră și în iubire

Au părinții o cheie a destinului unei persoane prin numele pe care îl aleg?Poate vi s-a întâmplat ca, în timp ce căutați un nume pentru bebelușul aflat…

Talismane pentru sarcina. O lista de pietre semi si pretioase care sunt benefice sarcinii.

Talismane pentru sarcina. O lista de pietre semi si pretioase care sunt benefice sarcinii.

O veche legenda a Romei Antice spune ca Iunona, zeita care ajuta femeile la nastere, sotia atotputernicului Jupiter, a semanat pe Pamant mai multe pietre pretioase de diferite dimensiuni menite sa…

Iată când durerile de cap sunt periculoase in timpul sarcinii

Iată când durerile de cap sunt periculoase in timpul sarcinii

Unele dureri de cap sunt normale în timpul sarcinii, însă altele pot fi simptome ale unei probleme medicale care necesită atenție. Migrenele nu se…



Informatia si suportul conteaza


  • - Intrati din timp pe forumul specializat Odiseea sarcinii in 40 de saptamani ... si luati legatura cu alte "colege de generatie". Tot acolo veti gasi multe informatii utile despre medicul care va monitorizeaza sarcina si va fi la nastere.
  • - Cititi pe forumul Nasterea unei stele  povestirile altor mamici care isi povestesc experienta nasteriii si momentele post-partum.

 

 Comunitate

 Odiseea sarcinii in 40 de saptamani ... 
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

 Admirati Miss Odiseea Sarciniiaici Galeria . si Admirati Albumul Starurilor cu Burtica aici >>

Nu uitati sa cititi: Odiseea sarcinii - de 40 de saptamani:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

Mai cititi despre sarcina

Dezvoltarea Sarcinii

Sarcina: frumusete, trup, sex

Teste in sarcina

Alegerea unui nume

Complicatii ale sarcinii

Cazuri speciale in sarcina


autor: redactor Desprecopii.com Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2013

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII