Popcorn-ul are mai multi antioxidanti decat fructele si legumele

Popcorcorn-ul este bogat in antioxidanti

Popcorcorn-ul este bogat in antioxidanti

  • Uitati de lozinca "cinci legume sau fructe pe zi": Popcorn-ul are "mai multi antioxidanti decat fructele si legumele"

Uitati de lozinca "cinci legume sau fructe pe zi": Popcorn-ul are "mai multi antioxidanti decat fructele si legumele"

Considerate un aliment dietetic grozav, floricelele de porumb contin, de asemenea, un nivel ridicat de antioxidanti, care lupta impotriva moleculelor nocive.

Floricelele simple de porumb au fost deja considerate drept o dieta alimentara minunata datorita continutului scazut de calorii, dar acum un grup de oameni de stiinta sustine ca s-ar putea situa chiar deasupra fructelor si legumelor din punct de vedere al nivelurilor de antioxidanti.

Antioxidantii - cunoscuti sub numele de polifenoli - aduc beneficii imense sanatatii, ajutand in lupta impotriva moleculelor nocive care distrug celulele.

S-a constatat ca popcorn-ul are un nivel ridicat de concentrat de antioxidanti, deoarece contine  doar 4% apa, in timp ce acestia sunt mult mai diluati in fructe si legume, deoarece contin apa in procent de pana la 90%.

Cercetatorii au descoperit ca o portie de popcorn are pana la 300 mg de antioxidanti - aproape dublu fata de 160 mg pentru toate fructele, per portie. Au mai constatat de asemenea ca partile crocante ale popcorn-ului au cea mai mare concentratie de antioxidanti si fibre.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Scranton din Pennsylvania au prezentat descoperirea lor, la o reuniune a Societatii Americane a Substantelor Chimice din San Diego. Cercetatorul Joe Vinson, a declarat: "Aceste boabe merita mai mult respect. Ele sunt din punct de vedere nutritional pepite de aur."

Dar domnul Vinson a avertizat ca oamenii nu pot renunta la cele cinci legume sau fructe pe zi, in favoarea floricelelor de porumb, deoarece acestea din urma nu contin vitaminele si substantele  nutritive vitale gasite in fructe si legume. El a mai adaugat ca floricelele de porumb au multe alte beneficii de sanatate, precizand: "Popcorn-ul poate fi gustarea perfecta."
 
Dar, cercetatorii avertizeaza ca in timp ce floricelele de porumb au o concentratie mai mare de antioxidanti, acestea nu contin nici vitaminele vitale sau alte elemente nutritive gasite in fructe si legume.

"Este singura gustare, care este 100% din cereale integrale neprelucrate. Toate celelalte cereale sunt prelucrate si se dilueaza cu alte ingrediente, si cu toate ca sunt numite "cereale integrale", acest lucru inseaman pur si simplu ca peste 51% din greutatea produsului contine  cereale integrale.

"O portie de popcorn va oferi mai mult de 70% din consumul zilnic de cereale integrale. O persoana primeste aproximativ o jumatate de portie de cereale integrale pe zi, si popcorn-ul ar putea umple golul, intr-un mod foarte placut."

Oamenii de stiinta au avertizat ca prepararea este cheia pentru a "culege"  beneficiile oferite de popcorn.

Vinson a adaugat: "Floricelele care "pocnesc"  in aer au cel mai mic numar de calorii in timp ce floricele facute in microunde au de doua ori mai multe."

Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

Sanatatea familiei (lucruri care ne privesc pe toti)

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Ana
    Anatrimis la 2/5/2012

    Nu se mai numesc floricele in romaneste sau suna mai cool asa, ca sa fiu in ton cu autorul?

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII