12 alimente pentru o inima sanatoasa

12 alimente pentru o inima sanatoasa

12 alimente pentru o inima sanatoasa

  • Cand vine vorba de alimentatie pentru o stare de sanatate buna, alegerea produselor de calitate este prioritara. Inima este organul care ne tine in viata, literalmente.

Cand vine vorba de alimentatie pentru o stare de sanatate buna, alegerea produselor de calitate este prioritara. Inima este organul care ne tine in viata, literalmente.

Exista mai multe alimente care ne pot ajuta sa avem o inima si un sistem cardiovascular sanatos - mai ales in cazul in care sunt alese in formele lor naturale. In loc de alimente procesate gasite pe toate rafturile, alegeti alimente proaspete intregi, care se pot consuma cu putina sau chiar fara prelucrare si gatire. Alimentele organice integrale sunt cea mai buna alegere.

Top alimente pentru o inima sanatoasa:

Ardeiul cayenne
Cayenne a fost numit "regele plantelor" pentru un motiv bun, iar acest lucru este foarte adevarat atunci cand vine vorba de sanatatea inimii noastre. Ardeiul cayenne este incarcat cu antioxidanti si alti compusi valorosi, care ajuta la protejarea inimii si arterelor.

Faimosul vindecator pe baza de plante, dr. Shulze a spus odata: "Daca stapanesti doar o planta in viata ta, aceasta trebuie sa fie ardeiul cayenne. Este mult mai puternic decat oricare alta."

Spanacul
Mancarea preferata a lui Popeye este o masina de lupta delicioasa si hranitoare atunci cand vine vorba de sanatatea inimii. Din spanac veti putea beneficia de: potasiu, acid folic, calciu, betaina, carotenoid antioxidant luteina si nitrat. Spanacul este, de asemenea, una din putinele surse vegetale cu co-enzima Q10 (CoQ10), care este vitala pentru sanatatea inimii si musculaturii.

Afinele
Afinele sunt printre cele mai puternice alimente care lupta impotriva bolilor. Culoarea albastru-inchis a fructelor provine de la puternicii antociani antioxidanti si sunt bogate in fibre si vitamina C.

Somonul
Acest peste de apa rece este dotat cu acizi grasi omega-3 si este, de asemenea, o sursa excelenta de proteine. Puteti obtine, de asemenea, o cantitate importanta de omega-3 si din ton, hering, macrou si peste-spada.

Leguminoasele
Leguminoasele, inclusiv fasolea, sunt pline de proteine, sunt practic fara grasimi si sunt incarcate cu fibre, fier, calciu si potasiu.

Fasolea proaspata poate dura mai mult pentru a se inmuia si gati in comparatie cu cele conservate, dar au un gust mult mai bun, nu sunt ambalate cu sodiu si conservanti si sunt mai putin costisitoare.

Nucile
Nucile sunt o sursa mare de proteine sanatoase, vitamine, minerale si grasimi mononesaturate. Grasimile mononesaturate ridica nivelul de colesterol bun si escorta colesterolul rau la ficat, unde este filtrat din organism.

Ovazul
Bunica se referea la fibre ca la "furaje grosiere", insa avem mare nevoie de acestea in fiecare zi. Ovazul este o modalitate buna de a le obtine, fiindca contin o mare sursa de fibre, vitamine si minerale. Fulgii de ovaz cu afine va ofera un super mic dejun sanatos pentru inima.

Broccoli
Acest super aliment va ofera vitaminele C si E, calciu, acid folic, fibre si beta-caroten. Impreuna cu spanacul, broccoli este o sursa naturala de CoQ10. Broccoli este sanatos daca este consumat crud sau fiert usor.

Sparanghelul
Sparanghelul este a alta leguma extrem de sanatoasa. Acesta contine cantitati semnificative de acid folic, vitamina C, potasiu si beta-caroten. Incercati sa il gatiti usor in unt si suc de lamaie, impreuna cu usturoi tocat si un dram de sare de mare.

Semintele de in
Semintele de in au o multime de fibre, omega-3 si alte elemente nutritive benefice. Le puteti folosi cu succes in salate, briose, cereale si prajiturele.

Cartofii dulci
Cartofii dulci sunt deliciosi (mai ales facuti piure) si sunt o sursa bogata de beta-caroten, fibre si vitaminele A, C si E.

Usturoiul
Usturoiul ajuta la mentinerea tensiunii arteriale si a nivelului de colesterol sanatos si ajuta la prevenirea aterosclerozei. Usturoiul este sanatos atunci cand este consumat proaspat sau proaspat zdrobit, precum si in forma fermentata sau ulei de usturoi.

Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

Sanatatea familiei (lucruri care ne privesc pe toti)

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII