Alimentatia sanatoasa creste imunitatea copilului in sezonul virozelor

Cum prevenim imbolnavirea frecventa a copiilor?
Laptele ecologic (nepasteurizat)
Alimentele fermentate
Ouale organice
Legume organice
Carnea de vita
Nucile de cocos
Afinele si zmeura
Ciupercile
Propolisul
Ceaiurile
Ierburile aromate si condimentele
Gama Proimmunity vine in sprijinul copiilor si parintilor cu cea mai complexa formula pentru intarirea imunitatii

Sezonul virozelor este deja in plina desfasurare si acest lucru il resimt cu siguranta mai ales parintii care au copii ce merg in colectivitate, fie ca este vorba despre crese, gradinite sau scoli. De obicei, virozele vin si trec, fara a lasa in urma consecinte grave asupra organismului, insa exista si suficiente cazuri in care pot aparea complicatii.

De aceea este indicat sa fie tratate cu seriozitate si, ca in cazul oricarei boli, preventia este cea mai buna metoda de abordare a problemei.
 

Cum putem, asadar, preveni imbolnavirea frecventa a copiilor in sezonul virozelor?

In primul rand, prin adoptarea unor masuri de igiena sporite, prin evitarea mediilor agglomerate, in care virozele isi fac de cap. Insa aceste masuri de protectie nu sunt suficiente daca nu sunt dublate de o alimentatie sanatoasa, care sa ajute sistemul imunitar sa faca fata provocarii sezonului virozelor. Evitarea mancarurilor procesate si inlocuirea lor cu o alimentatie cat mai naturala va creste forta sistemului imunitar, insa pentru ca rezistenta acestuia sa fie sporita este recomandat consumul de alimente ce contin nutrienti speciali in acest scop. Iata o lista cu alimente care daca sunt prezente suficient de des in dieta copiilor in sezonul rece vor ajuta la mentinerea sistemului imunitar la parametri ridicati:


Laptele ecologic (nepasteurizat)

Laptele provenit de la vacute hranite natural, in special cu iarba, contine bacterii benefice pentru sistemul imunitar, reducand riscul de alergii. Laptele nepasteurizat este o sursa de vitamine, in special de vitamina A, zinc si enzime. In plus, laptele ecologic nu este asociat cu probleme precum artrita, iritatiile cutanate, diareea si crample, probleme pe care laptele pasteurizat le provoaca adesea. Laptele ecologic contine, de asemenea, grasimi care ajuta sistemul imunitar sa se mentina la parametri normali. Daca nu aveti o sursa de incredere de lapte ecologic puteti apela la proteine extrase din zer care sunt extrem de utile in lupta impotriva racelii, deoarece contin beta-glucani si imunoglobulina ce protejeaza sistemul imunitar si ajuta organismul in procesul natural de detoxifiere.

Alimentele fermentate

Alimentele fermentate in mod natural sunt o adevarata sursa de energie pentru sistemul imunitar. Kefirul, un aliment bogat in enzime, cu un continut bogat in microorganisme prietenoase, are darul de a mentine un echilibru al sistemului imunitar. Acelasi rol il au si alte alimente, precum muraturile, iaurtul, maslinele, varza. Acestea contin si ele bacterii prietenoase, cu ajutorul carora organismul isi creeaza anticorpi ce lupta impotriva virusilor.

Ouale organice

Ouale sunt o sursa extraordinara de nutrienti care ne lipsesc adesea din organism. Sunt bogate mai ales in proteine si grasimi, insa trebuie selectate cu grija, deoarece multe dintre calitatile oualor depind de felul in care sunt crescute gainile de la care provin. Un pericol pe care il prezinta ouale organice este riscul de contaminare cu salmonella. De aceea, este foarte important ca ouale sa fie procurate dintr-o sursa de incredere, certificata de institutiile abilitate in acest sens.


Legume organice

Legumele organice reprezinta o sursa de nutrienti extrem de benefici pentru sistemul imunitar, de la vitamine, la minerale, pana la antioxidanti si enzime. Legumele ar trebui consumate zilnic, indiferent de perioada anului in care ne aflam. Secretul eficientei lor este insa acela de a fi consumate proaspete, deoarece valoarea lor nutritiva scade drastic pe masura ce sunt depozitate mai mult inainte de a fi consumate.


Carnea de vita

Desigur, este vorba despre carnea de vita provenita de la animale crescute cu hrana naturala, pe baza de plante. Carnea de vita este extrem de bogata in vitamina A si E, contine acizi grasi omega 3, betacaroten, zinc si acid linoleic conjugat. Acesta din urma este prezent intr-o cantitate de trei ori mai mare la animalele hranite cu iarba, decat la cele hranite cu cereale.


Nucile de cocos

Uleiul extras din nuca de cocos este un aliment excelent pentru mentinerea sanatatii glandei tiroide si pentru mentinerea unui metabolism echilibrat. Uleiul din nuca de cocos este bogat in acid lauric, care sta la baza unei substante numite monolaurin, ce se gaseste in laptele matern si care are un rol important in fortifierea sistemului imunitar al bebelusilor. Pentru ca efectul sa fie maxim, nucile de cocos sau uleiul de cocos trebuie sa fie organice.

Afinele si zmeura

Atat afinele, cat si zmeura se numara printre alimentele cu un continut extrem de bogat de antioxidanti in comparatie cu alte fructe. Afinele salbatice sunt, in mod special, adevarate surse de energie pentru sitemul imunitar, deoarece contin substante precum antocianina, care le da si culoarea. De asemenea, aceste fructe au un continut scazut de zahar.


Ciupercile

Ciupercile reprezinta un aliment important pentru sistemul imunitar, datorita continutului lor bogat in proteine, fibre, vitamina C si B, calciu si alte minerale. Ciupercile contin, de asemenea, beta-glucani, compusi extrem de importanti pentru fortifierea sistemului imunitar. Beta-glucanii actioneaza in acelasi fel ca echinacea sau ca radacina de astragal.

Propolisul

Virtutile vindecatoare alea propolisului sunt cunoscute de toata lumea. Substanta produsa de albine contine o serie de compusi antimicrobieni foarte eficienti in combaterea multor boli. Propolisul este, de asemenea, o sursa de acid cafeic si de apigenina, doi compusi fenolici foarte importanti care ajuta sistemul imunitar sa raspunda mai rapid nevoilor de aparare ale organismului.


Ceaiurile

Ceaiul este o bautura recomandata in sezonul rece, indiferent de plantele din care este obtinut. Pentru eficientizarea activitatii sistemului imunitar sunt recomandate mai ales ceaiurile pe baza a doua varietati de ceai verde: Matcha si Tulsi. Cel mai bun ceai verde Matcha provine din Japonia si contine o cantitate de 17 ori mai mare de antioxidanti decat afinele salbatice si de 7 ori mai multi antioxidanti decat ciocolata neagra. Ceaiul verde este bogat in polifenoli, care ajuta la cresterea eficientei sistemului imunitar. De asemenea, are un continut ridicat de antioxidanti, de vitamina C si E. Varietatea Tulsi provine din India si este recunoascuta nu doar pentru proprietatile benefice pentru sistemul imunitar, ci si pentru aportul la imbunatatirea memoriei, pentru protejarea vederii si a inimii. 

Alte plante recomandate pentru ceaiurile ce cresc imunitatea sunt florile de soc, coada soricelului, teiul, menta, ghimbirul.

Ierburile aromate si condimentele

Folosite mai ales pentru a da savoare mancarurilor, ierburile aromate si condimentele au adevarate proprietati terapeutice. Contrar prejudecatilor multor parinti, acestea pot fi consumate si de catre copii, in cantitati rezonabile, desigur. Printre cele mai sanatoase alimente din aceasta categorie se numara, in primul rand, usturoiul, un excelent aliment antibacterian, antiviral si anti-fungic.  Eficienta sa este maxima daca este consumat zilnic, in stare proaspata. Usturoiul contine, de asemenea, o substanta numita alicina, cunoscuta pentru proprietatile sale anticancerigene. Consumul regulat de usturoi scade colesterolul, regleaza presiunea sangvina si reduce riscul de boli cardiace. Alte ierburi aromate si condimente benefice pentru sistemul imunitar sunt: caprifoiul, andrographis paniculata, licorice, tumericul, piperul negru, oregano, scortisoara, trifoiul.

Gama Proimmunity vine in sprijinul copiilor si parintilor cu cea mai complexa formula pentru intarirea imunitatii


 

Si pentru sezonul rece sa fie unul fara griji, Gama Proimmunity vine in sprijinul copiilor si parintilor cu cea mai complexa formula pentru intarirea imunitatii. Contine extracte standardizate naturale folosite in mod traditional pentru intarirea imunitatii si pentru scurtarea perioadei de boala:

Echinacea, soc, maces, propolis, zinc, vitamin D3 – imunostimulator
Soc – antiviral, antibacterian
Vitamina C, maces – antioxidant
Propolis – antiinflamator, antibacterian

Astfel, cu Proimmunity sistemul imun al copilului va putea raspunde promt la agresiunile externe, impiedicand aparitia bolilor sau contribuind la o vindecare mai rapida in cazul in care boala a debutat deja: scade cu -50% numărul zilelor de boală, -62% numărul zilelor de febră si -57% necesitatea utilizării  antibioticelor.

Gama Proimmunity contine 2 produse, adaptate fiecarei varste.

Proimmunity sirop pentru copii de la 1 an. Datorita gustului placut si al seringii dozatoare este usor de administrat si usor acceptat de catre cei mici.
Proimmunity capsule se administreaza copiilor peste 7 ani si adultilor.

 Trebuie sa mai citesti neaparat:

 Forumuri specializate ale comunitatii

Clubul scutecelor (1-4 ani)
Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4ani

La Bucatarie
Vreau o reteta noua ! Am uitat cum se fac clatitele ! Bucatarii si bucataresele au cuvantul!

Retete sanatoase pentru copii - pe care le puteti face in casa, cu usurinta:

autor:  redactor Anamaria Ghiban- Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2013