LAURA OLTEANU: imi place sa vad femeia ca pe o Diva

LAURA OLTEANU: imi place sa vad femeia ca pe o Diva

LAURA OLTEANU: imi place sa vad femeia ca pe o Diva

  • Laura Olteanu a intrat pe piaţa modei româneşti în urmă cu 10 ani. Dacă aveţi nevoie de o rochie elegantă pentru un cocktail sau pentru o petrecere sofisticată, ea este designerul român cel mai potrivit. Nu doar pentru că are talent şi pentru că modelele ei uneori excentrice sunt ALTFEL... 

Laura Olteanu in exclusivitate pentru Supereva.

Laura Olteanu a intrat pe piaţa modei româneşti în urmă cu 10 ani. Dacă aveţi nevoie de o rochie elegantă pentru un cocktail sau pentru o petrecere sofisticată, ea este designerul român cel mai potrivit. Nu doar pentru că are talent şi pentru că modelele ei uneori excentrice sunt ALTFEL decât ce se găseşte pe la alte case de modă ci pentru că Laura gândeşte fiecare ţinută în funcţie de personalitatea şi gusturile clientei, se străduieşte ca acea rochie pe care o va semna, să-i placă. In definitiv, spune ea, aşa s-a apucat de moda: “Nu prea îmi plăcea ce vedeam în jurul meu cred că am avut şi ceva înclinaţie spre a face haine şi aşa m-am apucat, pur şi simplu pentru că nu găseam ce îmi place.. “

În general fac haine excentrice şi îmi place să văd femeia ca pe o Divă şi cred că asta apreciază publicului. Cred că orice femeie, dacă se simte ca o divă poate fi o divă. Porneşte din suflet, dacă vrei să fii frumoasă, să fii centrul atenţiei, poţi. Pote că nu toată lumea reuşeşte dar totul e sa vrei să arăţi într-un fel, poţi măcar să încerci.

Cât costă o rochie semnată Laura Olteanu?

Rochiile sunt între 18 şi 25 de milioane, vorbesc de ceea ce se vinde la magazin.

Cine sunt clienţii dumneavoastră?

Nu-mi place să lucrez cu vedetele, am lucrat foarte mult la început dar acum prefer clienţii particulari.

Dacă vine la dumneavoastră o femeie care nu intră în tiparele 90-60-90, ce o sfătuiţi să poarte la un eveniment?

Nu am doar cliente slabe, asta e clar. Nu sugerez rochii largi clientelor mai plinuţe, rochiile largi îngraşă şi mai mult. Sunt anumite tăieturi, jocuri de materiale, prin care poţi estompa anumite părţi ale unui trup mai plinuţ. Pentru o producţie de serie, ca să faci măsuri mari trebuie să fii specializat, să ai anumite tipare, şi cred că nu toată lumea poate face aceste tipare. Este mult mai simplu să faci haine mici pentru că se vând mai uşor.

E vorba şi de mentalitate. În străinătate, aceeaşi bluză este fabricată de la măsura cea mai mică până la cea mai mare, pentru că englezoaicele, americancele nu au complexe… Pot avea şi 200 de kilograme, ele umblă în fustă scurtă. Româncele sunt puţin mai stressate.  Eu am cliente care poartă măsuri mai mari de 46 şi încerc să le fac să se îmbrace în orice culoare nu doar în maro şi negru. Contează atitudinea până la urmă. Pentru că ai câteva kilograme în plus nu trebuie să porţi doar negru ca să te facă să pari mai slabă.

Ce trebuie să ştiţi despre o persoană pentru a-i crea o ţinută?

Când am un client nou stau întâi de vorbă cu persoana respectivă, încerc să-i aflu stilul, să văd cam ce i-ar plăcea, cum s-ar vedea îmbrăcat, pentru că nu poţi tu ca şi creator de modă să te apuci să-i spui unui client aşa îţi stă bine, eu te văd îmbrăcat în costum de rocker, cu ţinte, dacă acel om are alt gen.

Trebuie să ţii cont şi de părerea clientului şi să-l faci să se simtă confortabil, până la urmă trebuie să te simţi confortabil într-o rochie. De aici pornim, apoi îi arăt materialele văd ce culoare i se potriveşte şi se derulează totul uşor.

Cât vă ia să faceţi o rochie?

Poate să îmi ia foarte puţin timp sau foarte mult, în funcţie de cât de complicată este şi de cât de tare se grăbeşte clienta. O rochie de seară, dacă nu este pentru un client anume, pot să o fac în două zile. Modă de zi nu prea fac, fac numai rochii de seară.

Câte rochii de seară are Laura Olteanu?

Cred că două, dacă nu mă înşel… Mai port rochii de seară dar le fac pentru acel moment şi nu le păstrez. Foarte rar păstrez o haină, adică singura rochie pe care am păstrat-o de ani de zile este un costum pe care l-am creat pentru una din prezentările mele, un costum bătut în ţinte aurii. Mi-a plăcut atât de mult încât  l-am păstrat.

  
Rochii din ultima Colectie a Laurei Olteanu

Ce se poarta în 2007?

Propunerea mea pentru 2007 ar fi rochii foarte scurte cu corsete în talie cu mâneci largi şi pentru rochiile de seară, cele lungi, solate în partea de jos, cu spatele gol şi cu o singură bijuterie pe spate.

Se poartă gri foarte mult, asta e culoarea vedetă. Dar eu la rochii folosesc culori multe şi amestecate. Anul acesta am folosit foarte mult verde dar cred că în 2007 voi folosi mult mov. Eu pun foarte multe pietre pe haine şi asta înseamnă că implicit culorile trebuie să se asorteze cu hainele, e o poveste întreagă.

 

Lucrăm numai cu Swarovski, sunt foarte scumpe şi noi cumpărm pietre de diferite dimensiuni şi de diferite culori. Cristalele Swarovsi policrome sunt mai scumpe decât cele albe şi cu cât sunt mai multe cu atât rochia este mai scumpă, evident. Dar clienţii noştri asta vor şi în concluzie asta punem.

De ce credeţi că-s atât de “la modă”cristalele Swarovski?

Pentru că sunt foarte frumoase, sunt superbe, au sclipirea specifică cristalului nu sunt ca pietrele de sticlă şi arată bine. Toţi clienţii mei îşi permit rochii cu cristale Swarovski. La început lucram şi cu pietre obişnuite dar acum nu, pentru că nimeni nu le mai cere. Cei ce comandă rochii la casa noastra de modă preferă să facă un efort financiar să-şi pună cristale Swarovski.

Cât trăieşte o rochie de seară?

Cred că o noapte şi atât… Depinde de client. Am clienţi care nu se îmbracă decât o singură dată cu rochia pe care le-o fac. Apoi o păstrează de amintire. Depinde de fiecare cât poate să îşi permită să facă. Dacă îţi permiţi să faci o rochie de seară pentru fiecare eveniment atunci o porţi o dată şi gata.

Mai multe modele din colectia Laurei Olteanu aici >>.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII