Echinacea poate declansa alergii la copiii mai mici de 12 ani

Echinacea poate declansa alergii la copii

Echinacea poate declansa alergii la copii

  • Remediile pe baza de plante care contin echinacea, folosite pentru a combate raceala si gripa, nu ar trebui sa fie luate de copiii sub 12 ani.

Echinaceea poate declansa alergii la copii

Remediile pe baza de plante care contin echinacea, folosite pentru a combate raceala si gripa, nu ar trebui sa fie luate de copiii sub 12 ani, avertizeaza medicii din Marea Britanie.

Copiii mici sunt expusi riscului de aparitie a reactiilor alergice , inclusiv isi pot pune viata in pericol prin soc anafilactic, sustin cei de la Agentia de Reglementare a Produselor Medicale si de Intretinere a Sanatatii din Marea Britanie.

Cititi totul despre Reactia anafilactica (socul anafilactic)

Aceasta recomanda parintilor sa nu utilizeze produsele orale pe baza de plante care contin echinacea la copii sub 12 ani.

Pe viitor, producatorii vor trebui sa eticheteze produsele cu avertismente de siguranta. Medicii din Marea Britanie urmeaza recomandarile date de catre specialistii in medicina naturista din Europa si UK care avertizeaza asupra faptului ca beneficiile pe care le au copiii mici sunt cu mult depasite de potentialele riscuri la care sunt expusi.

Exista un risc scazut de aparitie a reactiilor alergice, dar acestea ar putea fi severe, sunt de parere medicii englezi.  Printre reactiile listate sunt eruptiile cutanate, urticarie, edeme, dificultati de respiratie, astm si soc anafilactic.

Mai cititi: Echinacea tine raceala la distanta

In Marea Britanie, sapte copii sub 12 ani s-au confruntat cu aceste reactii , conform raportarilor oficiale. Copiii in varsta de 12 ani sau peste, si adultii, pot continua sa utilizeze produsele orale care contin echinacea, deoarece riscul de a suferi efecte secundare este redus in parte, deoarece cantaresc mai mult.

Etichetele a doua produse pe baza de echinacea - Echinaforce Junior Raceala si Gripa pastile si Echinaforce comprimate masticabile Raceala si Gripa - destinate copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani, precum si copiilor mai mari si adultilor, au fost deja actualizate in conformitate cu un nou aviz. In plus, prospectele a altor doua produse - Pastile Echinaforce si Echinaforce Echinacea - destinate copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani vor fi actualizate.

Stocurilor existente vor fi supra-etichetate cu avertismente . Richard Woodfield, seful MHRA a medicamentelor pe baza de plante, a declarat: "Parintii trebuie sa fie constienti de faptul ca copiii sub 12 ani care consuma produse de echinacea orale ar

putea avea un risc scazut de a dezvolta reactii alergice, cum ar fi eruptiile cutanate. Masurile luate sunt doar o precautie."

Dar Dr Chris Etheridge, director al Asociatiei Practiticienilor de Medicina Naturista din Europa, a declarat ca noile orientari sunt "arbitrare" si nu se bazeaza pe nici o cercetare noua. El a spus: "Folosesc echinacea de mai multi ani atat la copii, cat si la adulti, fara nici o problema." El a spus ca preparatele germane au tendinta de a folosi florile si frunzele de echinacea, care pot duce la infiltrarea polenului in produs, si probabil acesta din urma declanseaza o reactie alergica. "Produsele de calitate din Marea Britanie folosesc radacina, excluzandu-se astfel posibilitatea contaminarii cu polen", a spus el.

Multi dintre cei care consuma regulat astfel de produse cred ca astfel combat raceala si gripa . O revizuire a 14 studii a concluzionat ca acestea reduc sansele de infectie cu 14%.

autor: redactor Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate (c) 2012

Despre raceala si sistem imunitar mai aflati si:

Cititi despre alergii si urmatoarele:

Forumuri recomandate

<< Discutii generale
In discutii generale puteti posta orice doriti!

<< Parintii intreaba, parintii raspund!
In aceasta lista de discutii puteti pune intrebari la obiect altor parinti
(Exemplu: Este normal ca baiatul meu cere noaptea lapte?)

<<In unul sau in doi... mergem mai departe!
Probleme cu casnicia, suport, incurajari, pareri ... nu ezitati si usurati-va gandurile aici!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII