Cum au aflat bunicii ca vor deveni bunici :)

Cum au aflat bunicii ca vor deveni bunici :)

Cum au aflat bunicii ca vor deveni bunici :)

Desi noi stiam inca din saptamana 4 ca vom avea un Bebe, n-am spus nimanui pana dupa prima ecografie.... Sa fim siguri ca e totul in regula acolo in burtica... Adevarul e ca ardeam de nerbdare... Cu greu te poti abtine sa nu impartasesti asa ceva.

Cum au aflat bunicii ca vor deveni bunici :)

Desi noi stiam inca din saptamana 4 ca vom avea un Bebe, n-am spus nimanui pana dupa prima ecografie.... Sa fim siguri ca e totul in regula acolo in burtica... Adevarul e ca ardeam de nerbdare... Cu greu te poti abtine sa nu impartasesti asa ceva. Chiar avusesem un barbeque cu colegii de la firma si n-am consumat deloc alcool, dar nu fatis ca sa nu se iste intrebari, sa nu dau curs banuielilor pentru ca oricum intrebarea de baza a perioadei de dupa casatorie a fost "Cand faceti bebe?" si derivatele... Nu creste nimic in burtica? De ce nu faceti bebe? Nu vine bebe? Adevarul e ca daca m-ar fi intrebat cineva la acel moment nu cred ca as fi putut sa mint, atat eram de incantata, s-ar fi vazut pe mine si preferam sa dam vestea prima data parintilor nostri.

Mai cititi si:  Ecografiile prenatale  o necesitate? si Cand si de ce trebuie sa faci ecografii in timpul sarcinii

Prima data i-am anuntat pe parintii mei... Pentru ei e primul nepotel... Era si sora mea de fata... era o zi oarecare, noi am mers in vizita la 9 dimineata cu un pretext oarecare, pentru ca erau toti acasa... dar nicicum nu-i puteam aduna pe toti in aceeasi camera, se tot fataiau pe ici pe colo si n-am mai rezistat... am tipat la ei sa stea 2 minute locului ca vrem sa le spunem ceva... Sora mea isi daduse deja seama si tot zicea "Am stiut eu, am stiut eu!" Ne-au imbratisat cu lacrimi in ochi... chiar a fost mai emotionant decat ma asteptam... Nu stiau ce sa mai faca ... sa ne dea sfaturi, sa ma serveasca cu ce au prin frigider. Era clar, nu se asteptau. Si pentru ca eram relocati cu munca in alt oras... credeau ca mai amanam... Dar noi ne schimbaseram prioritatile intre timp.

A venit randul socrilor... Ei mai au o nepotica... Dar au fost la fel de emotionati, s-au bucurat din suflet pentru ca se temeau ca vom amana prea mult momentul. Bineinteles, ei pensionari fiind, alta treaba n-aveau decat sa astepte nepotei... si uite ca n-au intarziat sa apara.

Mai cititi si: Grijile din timpul sarcinii si Rasfata-te in timpul sarcinii (cat mai ai timp :))

Incepand cu acel moment au urmat de toate. Normale, cred... Sfaturi, temeri, intrebari dar si... rasfat. Loc pregatit pe pat cu perna ca si reazem pentru Ioana, bunatati de mancat pentru Ioana, "Nu ti-e frig?", "Nu ti-e foame?", "Sa nu faci efort!", "Sa mananci mult!", "Unde mergi la medic?", "Ai grija la ce medic". Cel mai tare m-au indispus remarcile referitoare la faptul ca ar trebui sa asteptam pana dupa 3 luni inainte sa spunem tuturor... ca pana atunci exista pericolul de avort spontan. Offf, si era cu atat mai deprimant cu cat si eu aveam temerea asta... dar nu voiam sa o aud rostita. Desi uneori chiar ma simteam obosita sau incomoda, am decis sa fac un efort sa le raspund politicos, sa le dau detalii de fiecare data pentru ca la fel cum e o perioada deosebita pentru mine, este si pentru ei. Si se bucura si astfel nici nu le dau prea mult sansa sa puna de la ei detalii deformate in momentul in care discuta cu altii :).

E o perioada deosebita si am de gand sa profit la intensitate maxima de fiecare etapa....

autor: Io@n@, autor la  www.jurnaldesarcina.com  - Toate drepturile rezervate (c) 2013

Va recomandam sa mai cititi si:

Sarcina: frumusete, trup, sex

Nu uitati sa cititi: Odiseea sarcinii - de 40 de saptamani:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

Un sfat: Comunicati cu colegele de generatie!

Comunitatea Desprecopii.com este cea mai mare comunitate online de limba romana si va asteapta si pe dvs in randurile sale. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Alt sfat: scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe Jurnaldesarcina.com. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII