12 alimente din India care reduc grasimea

12 alimente din India care reduc grasimea

12 alimente din India care reduc grasimea

  • O dieta sanatoasa, saraca in grasimi nu consta numai in consumul de ulei de masline, alge marine sau soia. Mancarurile indiene pot fi sanatoase, deasemenea, daca sunt gatite cu ulei si ingrediente benefice pentru inima si sanatate.

O dieta sanatoasa, saraca in grasimi nu consta numai in consumul de ulei de masline, alge marine sau soia. Mancarurile indiene pot fi sanatoase, deasemenea, daca sunt gatite cu ulei si ingrediente benefice pentru inima si sanatate.

Ayurveda ne sugereaza sa includem toate  gusturile - dulce, acru, sarat, picant, amar si astringent - in cel putin o masa in fiecare zi pentru a ne echilibra  poftele. Urmeaza 12 alimente care ne pot ajuta sa pierdem in greutate si sa castigam sanatate.

Turmericul: Curcumina, componenta activa a turmericului, se afla in atentia cercetatorilor datorita propietatilor care, se crede, pot ajuta la stoparea unor gene care cauzeaza aparitia cicatricilor la inima, precum si marirea ei. Consumul regulat poate ajuta la reducerea lipoproteinelor cu densitate mica (LDL) sau a colesterolului rau si a tensiunii arteriale, imbunatateste circulatia sanguina, prevenind colagularea sangelui si ajuta la prevenirea atacurilor de cord.  Cititi si: Curcuma sau turmericulspecialistul raspunde si Curcuma ajuta la regenerarea ficatuluispecialistul raspunde

Cardamomul: Aceasta este o planta termogenica care creste metabolismul, ajutand astfel la arderea grasimilor. Cardamomul este considerat unul dintre cele mai bune ajutoare in  digestie si se crede ca e benefica in calmarea sistemului digestiv, facand digerarea unor alimente mult mai eficienta.

Ardeiul iute: Mancarurile care contin ardei iute sunt cunoscute ca mancaruri care ard grasimile. Ardeiul iute contine capsaicina, care ajuta la cresterea metabolismului. Capsaicina este un aliment termogenic, asa ca determina organismul sa arda calorii timp de 20 de minute dupa consumarea ardeiului iute.

Cititi si: Cele mai importante 12 plante medicinale (1)specialistul raspunde - Cele mai importante 8 plante medicinale (2)specialistul raspunde - Cele mai importante 20 plante medicinale (3)specialistul raspunde

Frunzele de curry: Introducerea frunzelor de curry in dieta dvs. de zi cu zi va poate ajuta sa pierdeti in greutate. Aceste frunze elimina grasimea si toxinele, reducand depozitele de grasime care sunt stocate in organism, precum si micsorarea nivelului de colesterol rau. Daca sunteti supraponderal, adaugati intre 8 si 10 frunze de curry in dieta dvs. de zi cu zi. Se toaca marunt si se amesteca intr-o bautura, sau presarati-le peste un fel de mancare.

Usturoiul: Un aliment eficient in arderea grasimilor, usturoiul are efecte antibacteriene si ajuta la reducerea nivelului colesterolului rau, precum si a grasimilor nesanatoase. Cititi si: Usturoiul si virtutile sale magicespecialistul raspunde

Uleiul de mustar: Acest ulei are un continut redus de grasimi saturate in comparatie cu alte uleiuri de gatit. El are acizi grasi, acid oleic, acid erucic si acid linoleic. Contine antioxidanti, vitamine esentiale si reduce colesterolul - ceea ce este benefic inimii.

Varza: varza cruda sau gatita inhiba conversia zaharului sau a altor carbohidrati in grasime. Prin urmare, varza este foarte valoroasa in procesul de scadere in greutate.

Moong dal: Bogat in vitamina A, B, C si E si minerale, cum ar fi  calciu, fier si potasi,este recomandat ca inlocuitor al alimentelor in multe programe de slabit, deoarece are un continut foarte scazut de grasimi. Este o sursa bogata de proteine si fibre, care ajuta la scaderea nivelului de colesterol din sange. Continutul ridicat de fibre produce un complex de carbohidrati, care ajuta la digestie, eficienti in stabilizarea zaharului din sange, impiedicand cresterea sa rapida dupa masa.

Mierea: Este un remediu pentru obezitate. Aceasta mobilizeaza depozitele de grasime suplimentare in organism permitandu-le sa fie utilizate ca energie pentru functiile normale. Pentru inceput, puteti consuma aproximativ 10 de grame sau o lingura, luata cu apa calda dimineata devreme.

Zerul: Lichid rezidual, oarecum acru, care ramane dupa procesul de fabricare a untului. Alimentele probiotice contin doar 2.2 grame de grasimi si aproximativ 99 de calorii, comparativ cu laptele integral, care con?ine 8.9 grame de grasimi si 157 de calorii. Consumul regulat ofera organismului toate substantele nutritive esentiale neadaugand grasimi si calorii in organism. De mare ajutor pentru pierderea kilogramelor in plus.

Meiul: Aliment bogat in fibre, absoarbe colesterolul si ajuta la cresterea secretiei bilei  care emulsioneaza grasimile.
Scortisoara si cuisoarele: Utilizate pe scara larga in bucataria indiana, aceste condimente sunt cunoscute ca regulatori ai insulinei si ca adjutanti in scaderea glucozei, colesterolului total, LDL, trigliceridelor la persoanele cu diabet de tip 2.

Va recomandam sa mai cititi si:

Trup frumos
 Binkini  inventia care promite un fund de invidiat
Vergeturile si tratamentul lor
Ce fac daca unghiile mele au devenit urate?specialistul raspunde
Cremele autobronzante, mereu cu culoarea verii
Slabeste si rasfata-te iarna asta cu ciocolata si scortisoara!
Trucuri pentru a manca mai putin
Somnul si kilogramele in plus
Ingrijirea pielii: ingrediente benefice si ingrediente nocive
Sportul da un sentiment de satietate
Frumusetea XXL invinge prejudecatile designerilor
Exista crema anticelulitica ideala?

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII