Impresii despre Tanzania & Zanzibar

Impresii despre Tanzania & Zanzibar

Impresii despre Tanzania & Zanzibar

  • Daca Kenia s-a dovedit a fi o destinatie turistica potrivita ca sa faci cunostinta cu continentul african, Tanzania prin puritatea si sarmul ei te cucereste irevocabil!

Impresii despre Tanzania & Zanzibar

Daca Kenia s-a dovedit a fi o destinatie turistica potrivita ca sa faci cunostinta cu continentul african, Tanzania prin puritatea si sarmul ei te cucereste irevocabil! Citeste si: Safari in Kenia

Situata in estul africii, Tanzania este poate cea mai stabila tara a acestui continent macinat tot mai des de conflicte inter-etnice. De fapt ea reprezinta povestea de succes a Africii, in care triburi si culturi diferite reusesc sa convietuiasca in armonie.

Doar opt ore de zbor despart Europa (Amsterdam) de Aruscha - poarta de intrare in nordul Tanzaniei unde sunt localizate cele mai accesibile rezervatii naturale. Arusha mai este numita si Geneva Africii pentru ca aici Natiunile Unite au infiinat tribunalul international pentru Ruanda. Tot in aceasta regiune este canalizata intreaga industrie de safari si de aici incep calatoriile catre cele mai fantastice rezervatii naturale.

Tanzania ca si Kenia, dispune de o infrastructura turistica foarte bine pusa la punct si ofera turistilor amatori de safari servicii ireprosabile.

Din Arusha se ajunge cam in 4,5 ore pe marginile craterului Ngorongoro, considerat de localnici a opta minune a lumii. Adancul craterului este paradisul animalelor salbatice, iar aici si-au gasit salvarea mai multe specii pe cale de disparitie printre ele numarandu-se: ghepardul si rinocerul negru.

/Images/tanzania1.jpg


/Images/tanzania2.jpg

Ocrotite de rangeri, aceste animale deosebite reusesc sa supravietuieasca numai in astfel de rezervatii foarte bine protejate impotriva braconajului.

/Images/tanzania3.jpg

De aici calatoria continua spre Parcul National Serengeti – cea mai renumita rezervatie naturala ce se intinde pe o suprafata de 14.763 km patrati, comparabil cu Nordul Irlandei.

In savanele din Serengeti are loc cel mai fantastic spectacol al naturii, cand in fiecare an turme de sute de mii de animale migreaza spre locurile cu hrana prospata.  Cat cuprinde privirea turme imense de gnoe, zebre si antilope traverseaza impreuna agale Serengeti oferind imagini incredibile.

/Images/tanzania4.jpg

/Images/tanzania5.jpg


/Images/tanzania6.jpg


/Images/tanzania7.jpg

Insa vedeta absoluta a acestui spectacol este probabil leopardul cu care intalnirile de obicei sunt foarte rare, dar care de aceasta data s-a lasat fotografiat intins intr-un copac umbrela.

Lasand in urma ecosistemul perfect Serengeti, ne indreptam spre Zanzibar, destinatia finala. Zanzibar, o insula exotica cam la o ora si jumatate de zbor de Arucha, este extrem de aglomerata si are o populatie predominant musulmana.

Dominata si ocupata multe secole la rand de arabi, portughezi si englezi, orasul Stone Town este un adevarat amalgam arhitectonic. Aici au avut loc cele mai mari targuri de sclavi din intreaga istorie. In Stone Town s-a nascut Freddie Mercury, care mai tarziu avea sa se mute in Marea Britanie.

/Images/tanzania8.jpg

Desigur ca atractia insulei o reprezinta plajele superbe de coral, de-a lungul carora se intind zidurile inalte si groase ale resorturilor luxoase.

/Images/tanzania9.jpg

Snorkeling si sporturile de apa se adauga si ele pe lista activitatilor de recreere oferite de localnici cu mult profesionalism dar la preturi foarte mari.

Tanzania & Zanzibar este fara discutie o destinatie absolut fermecatoare!

Va recomandam urmatoarele posibilitati de cazare de 4-5 stele:

Mashariki Palace Hotel si Zanzibar Serena Inn - in Stone Town
Essque Zalu Zanzibar, Nungwi
Kibo Palace Hotel, Arusha

autor: redactor Roxana Zoita - Toate drepturile rezervate (c) 2013

Interesant de citit:
Seychelles, paradisul pe pamant

Despre insulele Seychelles se spune ca ar fi accesibile numai  turistilor milionari insa nu este de loc adevarat. Cu un buget normal iti poti petrece o vacanta extraordinara in Arhipelag. ... citeste

Ghid de destinatie: Australia

Pentru multi oameni o vizita in Australia este inca o experienta a unei vacante de vis. Timpul de zbor epic spre cel mai mic continent din lume (si a sasea cea mai mare tara) va fi intotdeauna o… ... citeste

Templul Zeului Soare...

Acest templu este cea mai bine pastrata cladire amplasata pe un deal si e posibil sa fi fost folosita de regii triburilor armene ca baza, in mileniul III i.Hr. A fost construit ca… ... citeste

Mai cititi:

Atractiile turistice ale Parisului
Zile de vacanta in Heraklion (insula Creta)
Sardinia, soare, cer senin, mare de smarald...
Barcelona  orasul campion al muzeelor inedite
Itinerar de lux in insula Creta
Litoralul Croatiei  o alegere estivala perfecta pentru familii cu copii
Cele mai luxoase statiuni de schi din Europa
Chamonix - perla Alpilor
Hoteluri de lux in Chamonix
Legenda si mit intr-un paradis terestru  Insula Corfu

 Forum unde comentam cu placere

 Super Calatorii

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Australia

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII