Fericirea este cea mai buna investitie pentru viitorul copilului

Fericirea este cea mai buna investitie pentru viitorul copilului

Fericirea este cea mai buna investitie pentru viitorul copilului

  • Copiii fericiti au mai multe sanse de a deveni adulti bogati. Asa ca, poate cea mai buna investitie in viitorul copilului tau este sa il faci fericit.

- veti citi:
Fericirea este cea mai buna investitie pentru viitorul copilului
Copiii fericiti au mai multe sanse de a deveni adulti bogati
Copii avantajati la scoala si in viata: cum ii ajutam sa reuseasca ...
Cum sa-ti ruinezi copilul pe viata: 10 sfaturi
Despre inteligenta emotionala a copilului
Forum dedicat psihologiei copilului

Fericirea este cea mai buna investitie pentru viitorul copilului

Noi cercetari au dovedit faptul ca - in toate conditiile, copiii fericiti au mai multe sanse de a deveni adulti bogati. Economistii de la Colegiul Universitar din Londra au demonstrat ca persoanele care au raportat niveluri ridicate de satisfactie in viata au ajuns sa primeasca salarii mai mari decat colegii lor mai nefericiti. Acest lucru se datoreaza faptului ca persoanele vesele fac cu usurinta investitii, termina o scoala superioara de invatamant, isi gasesc cu usurinta un loc de munca sigur si sunt promovate mult mai repede.

Copiii fericiti au mai multe sanse de a deveni adulti bogati

Acest studiu investigheaza pentru prima data legatura dintre fericire si situatia financiara. Rezultatele arata ca o crestere a nivelului fericirii cu un punct din cinci la varsta de 22 de ani a dus la castiguri mai mari cu peste 2.000 de dolari in urmatorii sapte ani.

/Images/viitor-copil-poza.jpg

Nu banii aduc fericire ci fericirea aduce bani

Autorul studiului a spus ca aceste constatari au implicatii importante pentru mediul academic, factorii de decizie politica, si publicul larg. Pentru cadrele didactice,  studiul evidentiaza cauzalitatea inversa intre venit si fericire - o relatie pe care multi si-au asumat-o unidirectional si cauzal.  Pentru factorii de decizie politica, ele subliniaza importanta promovarii bunastarii generale, constientizand ca populatia nu aspira doar la fericire, ci si la impactul sau economic.

Toate aceste rezultatele au evidentiat faptul ca exista o serie de factori, in afara casei, care nu pot fi controlati, avand in vedere faptul ca fratii au raportat de multe ori emotii diferite.

Studiul a luat in considerare educatia, sanatatea fizica si variatia genetica, IQ-ul, stima de sine si fericirea zilnica a subiectilor

Copii avantajati la scoala si in viata: cum ii ajutam sa reuseasca ...

Vremurile s-au schimbat! Dorim sa fim parinti moderni si sa asiguram copilului nostru conditiile perfecte pentru a-l ajuta sa ajunga 'departe' in viata.

Iar totul incepe cu inceputul...In conditii de competivitate si in lumina ambitiilor noastre, care sunt lucrurile cele mai importante pe care le poate face un parinte pentru a-si ajuta copilul sa inceapa scoala intr-un mod potrivit si pentru ca toata viata sa se comporte asa cum trebuie? \

Invatati-l cateva reguli de baza! Iata sfatul de la Desprecopii.com.

 

Cum sa-ti ruinezi copilul pe viata: 10 sfaturi

Am intalnit parinti de acest fel si in Romania. Parinti care isi inunda copilul cu daruri materiale foarte scumpe fara a da doi bani pe educatia afectiva, inteligenta emotionala si pregatirea pentru viata a copilului lor. I-am urmarit din umbra. La ei banul e fara limita Rasfatul e la maxim.

Nu exista limite de educatie iar ambitiile sunt intotdeauna legate de bani si lucruri materiale. Dorintele copilul sunt lege. 10 modalitati prin care te asiguri ca scumpul tau copil nu va reusi in viata...

Despre inteligenta emotionala a copilului cititi si:

Inteligenta emotionala si sociala la copii – cum le dezvoltam?
3 Sfaturi pentru cultivarea inteligentei emotionale a copilului
Inteligenta emotionala, inteligenta emotiilor
Modurile de inteligenta ale copiilor si modul lor specific de invatare  

Mai multe despre psihologia copilului aici > 

 Forum dedicat psihologiei copilului

 Cabinetul PSI: Arta cunoasterii umane. Intrebari si raspunsuri date de profesionisti si cunoscatori.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII