Nașterea Lotus - intre mit, trend și realitate: când cordonul ombilical nu se taie

Nasterea Lotus - intre mit, trend si realitate: cand cordonul ombilical nu se taie

Nașterea Lotus - intre mit, trend și realitate: când cordonul ombilical nu se taie

Cu rădăcini indepărtate in traditiile unor vechi triburi, nașterea Lotus presupune faptul că, dupa expulzie, cordonul ombilical al bebelușului nu este tăiat, ci este lăsat sa cadă singur, lucru care, in cel mai fericit caz se intamplă după aproximativ 5 zile, dar care se poate prelungi pană la 10 zile.

• Dacă vă intrebati ce se intamplă cu placenta... aflati in continuare.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Ce presupune nastere Lotus?
Beneficii pentru mama
Si totusi, exista riscuri...
Nasterea Lotus - un adevarat trend
10 proceduri la nastere pe care le-ai putea evita

Cu cativa ani in urma, cand auzeam pentru prima data despre pastilele fabricate din placenta, credeam ca o grozavie mai mare decat asta nu exista. Se pare insa ca nasterea, dincolo de faptul ca este un adevarat miracol al naturii, continua sa le dea amatorilor de naturalete 100%, idei care socheaza tocmai prin... naturalete.

Ce presupune nastere Lotus?

Un interviu cu o moasa calificata, pe nume Mary Cellaigh, publicat cu ceva timp in urma de catre New-York Post, aducea in atentia publicului larg, interesat de beneficiile nasterii cat mai naturale (pentru ca da, am ajuns la concluzia ca nasterile naturale pot fi clasificate, la randul lor, dupa criterii de naturalete care mai de care mai inedite) o noua metoda de a naste natural – asa-numita nastere Lotus.

Cu radacini indepartate in traditiile unor vechi triburi, nasterea Lotus presupune faptul ca, dupa expulzie, cordonul ombilical al bebelusului nu este taiat, ci este lasat sa cada singur, lucru care, in cel mai fericit caz se intamla dupa aproximativ 5 zile, dar care se poate prelungi pana la 10 zile. Daca va intrebati ce se intampla cu placenta... aceasta este depozitata intr-un bol, dupa ce este eliminata, si este plasata cat mai aproape de bebelus, astfel incat sa aiba loc in continuare transferul de substante hranitoare.

Mary Ceallaigh si alti specialisti in aceasta metoda sustin ca nasterea Lotus este benefica deopotriva pentru mama si pentru bebelus, intrucat mentinerea cordonului ombilical permite un transfer complet de sange (continut in placenta) in momente in care bebelusul are nevoie sa fie alimentat cu substante nutritive. De asemenea, adeptii metodei, sustin ca mentinerea cordonului ombilical protejeaza bebelusul de diverse infectii, stiut fiind faptul ca in primele zile de viata sistemul imunitar este foarte fragil.
 

Beneficii pentru mama

Pentru mama nasterea Lotus are, de asemenea, beneficii, dupa spusele specialistilor in domeniu. Separarea de fat este mai blanda si legatura create pe durata vietii intrauterine se mentine o perioada. Si, dincolo de toate aceste explicatii mai mult sau mai putin stiintifice si sentimentale, un alt motiv pentru care este ideal sa nu fie taiat cordonul ombilical este de natura estetica – adeptii metodei Lotus sustin ca buricul va arata mult mai bine decat in cazul in care cordonul este taiat.

• Citeste detalii aici Ce este intarzierea clamparii cordonului ombilical si de ce se face?

Si totusi, exista riscuri...

Pe de alta parte, ginecologii si medicii neonatologi considera ca o astfel de optiune are riscurile ei, expunand bebelusul la infectii tocmai din cauza ca placenta, aflata in mediul exterior, prezinta un potential de infectie mare. Unii medici prefera ca alternativa la nasterea Lotus, o intarziere a taierii cordonului ombilical. Si aceasta metoda are insa riscurile ei, intrucat o prea mare cantitate de sange ajunsa in organismul bebelusului poate provoca cheaguri de sange si poate afecta in mod negativ organele interne. Cu toate acestea, parintii care opteaza pentru mentinerea cordonului ombilical cat mai mult timp sunt din ce in ce mai multi si asta mai ales datorita avalansei de informatii raspandite pe internet.

Nasterea Lotus - un adevarat trend

Privita cu scepticism de unii, imbratisata cu convingere de altii, metoda nasterii Lotus a devenit un adevarat trend, cel putin in SUA, fiindu-i deja dedicate carti, site-uri si tot felul de alte manifestari care promoveaza naturaletea naturala, impreuna cu o filosofie de viata care nu cred ca este accesibila totusi oricui... Cel putin asa ma face sa cred o fraza pe care am citit-o pe https://www.lotusbirth.com/ despre una dintre cartile ce promoveaza fenomenul, si despre care vreau sa cred ca este doar o metafora mai putin inspirata - "The Lotus Birth is a beautiful testament to the power of natural birth."

10 proceduri la nastere pe care le-ai putea evita

Desi medicina a progresat imens in ultimii zeci de ani, statisticile arata ca in tari dezvoltate numarul nasterilor premature sau a copiilor cu greutate redusa s-a marit. In timp ce motivele raman neclare, situatia indica faptul ca in timpul travaliului se aplica uneori o serie de interventii medicale inutile sau chiar riscante. In timp ce unele dintre aceste proceduri sunt obligatoriii si vitale, altele nu sunt. Totusi, cele mai multe mame se supun acestor proceduri neimportante, nestiind ca au de ales.

Asadar, aici sunt 10 proceduri medicale despre care nu stii ca le poti refuza, daca nu ai nevoie de ele

 Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.

 

autor: Anamaria Ghiban, Redactor Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. adi
    aditrimis la 26/10/2015

    E frumos sa nasti lotus, totusi mi se pare riscant cu placenta in bol cinci zile. Sa le ajute Dumnezeu pe acele femei sa aiba bebelusi sanatosi sa nu le faca vreo infectie.

    Raspunde la acest comentariu
  2. Amy
    Amytrimis la 15/9/2015

    Si siteul lotusbirth.com nu mai este valabil....Nu mai apare decat o tema de baza de wordpress. :(

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII