Barbati, treceti la matura daca vreti sa fiti fericiti!

Barbati, treceti la matura daca vreti sa fiti fericiti!

Barbati, treceti la matura daca vreti sa fiti fericiti!

Daca articolul acesta ar fi fost scris de un barbat, probabil ca ar fi fost renegat pe veci de semenii lui masculini. Asa, cel mult, voi fi acuzata de un feminism feroce si ma voi alege cu niste ironii misogine sau, in cel mai fericit caz, voi avea niste sustinatoare in randul publicului feminin.

- vei citi:

Barbatii care fac menajul in casa sunt mai fericiti
Barbatii se simti vinovati de faptul ca nu-si ajuta partenerele sa faca menajul
Reversul medaliei...

Totusi, trebuie sa declar ca nici una nici alta dintre variante nu-mi vor crea mustrari de constiinta pentru invitatia din titlu, deoarce nu sunt eu autorul ineditei concluzii conform careia barbatii care dau cu matura sunt mai fericiti.

Barbatii care fac menajul in casa sunt mai fericiti

Da, se pare ca paradoxul e adevarat. Barbatii care fac menajul in casa sunt mai fericiti decat ceilalti, care nu il fac. Este concluzia la care au ajuns cativa cercetatori de la Universitatea Cambridge, in urma unui studiu realizat in acest sens. Explicatia este cat se poate de plauzibila. Nu, nu va ganditi la cine stie ce gena a fericirii ascunsa in ADN-ul masculin, pe care matura, cratita si alte astfel de ustensile o activeaza. Cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie in urma constatarii ca repartitia sarcinilor casnice in mod egal sau inegal (dar in favoarea femeilor) contribuie la crearea unei atmosfere armonioase in cuplu. Prin urmare, daca ar fi sa judecam obiectiv lucrurile, femeile au si ele partea lor de vina in aceasta fericire casnica, oferita barbatilor odata cu sarcinile menajere.

Studiul este, asadar, o invitatie adresata atat misoginilor convinsi (care oricum n-au sanse prea mari la fericire in alte sensuri), cat si barbatilor din categoria macho. Domnilor, fericirea e simpla ca o miscare de matura, cel putin asa sustin cercetatorii si trebuie sa ii credem pe cuvant, nu-i asa?

/Images/barbat-curatenie.jpg

Barbatii se simti vinovati de faptul ca nu-si ajuta partenerele sa faca menajul

Si pentru ca orice studiu are o cireasa de pe tort a lui, cercetatorii de la Cambridge au ajuns, de asemenea, la concluzia ca majoritatea barbatilor se simt vinovati de faptul ca nu isi ajuta partenerele sa faca menajul. (Ma intreb, retoric, cine ii opreste totusi sa o faca?). De asemenea, se pare ca majoritatea celor intervievati se declara dispusi sa indeplineasca orice sarcina menajera decat sa suporte consecintele unui conflict, izbucnit ca urmare a neintelegerilor din interiorul cuplului.

Si ca sa nu puneti la indoiala seriozitatea provocarii, trebuie sa adaug faptul ca cercetatorii britanici insisi s-au declarat bulversati de concluziile la care au ajuns pentru ca se asteptau la cu totul altceva cand au inceput acest studiu, bazat pe o ancheta facuta de catre European Social Study, la Bruxelles, care a avut in vedere peste 30000 de persoane din 34 de tari.

Reversul medaliei...

Pe de alta parte, un alt studiu, publicat cu ceva timp in urma in Revista Americana de Sociologie, sustine ca barbatii care fac menajul au mai putine raporturi sexuale decat cei care nu il fac. Pare firesc, nu-i asa? Este vorba, in fond, de o chestiune de gestionare a timpului… ca sa nu mai vorbim de epuizarea fizica in urma sarcinilor menajere. Unde este, asadar, adevarul despre menajul facut de barbati? Probabil, ca de obicei, pe undeva pe la mijloc. Plec totusi de la premisa ca  nu doar sexul aduce fericirea pe chipurile masculine si tind sa accept ideea ca orice studiu are in el macar un sambure de adevar.

Asadar, domnilor, vreti sa fiti fericiti in cuplu? Acum stiti ce aveti de facut...

Atractia sexuala in cuplu: sau mai precis cand atractia sexuala dispare

Cand ne-am cunoscut a fost iubire mare, atractie mare insa acum, din partea mea, atractia a disparut. COMPLET! Vreau sa precizez: nu iubirea, atractia. Adica imi iubesc sotul mult, simt compasiune, simpatie, vreau sa fie bine, sa fie fericit... insa nu mai sunt deloc atrasa de el sexual. DELOC! Mai departe...

 Forumuri recomandate

 Femina intim
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.

 In unul sau in doi... mergem mai departe!
Probleme cu casnicia, suport, incurajari, pareri ... nu ezitati si usurati-va gandurile aici!

autor: Anamaria Ghiban - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII