Cum se prepara somonul?

Cum se prepara somonul?

Cum se prepara somonul?

  • Care somon contine cele mai multe uleiuri omega-3: somonul proaspat, afumat sau cel din conserve? Spre surprinderea tuturor: toate preparatele contin aceeasi cantitate de uleiuri omega-3. Somonul este un peste gras si o sursa excelenta de acizi grasi omega-3, esentiali pentru functionarea creierului si apararea impotriva bolilor de inima.

Cum se prepara somonul?

Care somon contine cele mai multe uleiuri omega-3: somonul proaspat, afumat sau cel din conserve? Spre surprinderea tuturor: toate preparatele contin aceeasi cantitate de uleiuri omega-3.

Somonul este un peste gras si o sursa excelenta de acizi grasi omega-3, esentiali pentru functionarea creierului si apararea impotriva bolilor de inima. Intr-un file de somon proaspat de 100g veti gasi 2.1 g de omega-3, si aceeasi cantitate se va afla si in 100g file somon afumat sau conservat - 2 g si respectiv 1.9g. Cantitatea zilnica recomandata este de 241mg.

Citit si urmatoare reteta:

Somon la gratar si cartofi copti

Somon la gratar si cartofi copti

Pregatim somonul, codimentandu-l bine cu sare, piper, condimente pentru peste ( mie imi plac cele din comert ca au si ceva acrisor in ele si dau un gust excelent la orice peste ).

Cea mai grava forma de a cumpara somonul este in stare congelata, unde veti gasi doar 0.9g omega-3 per 100g. Acest lucru se datoreaza faptului ca acizii grasi omega-3 din pestele congelat se degradeaza in timp.

/Images/somon-proaspat-cu-verdeturi.jpg

In somonul conservat, acizii grasi se degradeaza mult mai lent, in timp ce in somonul afumat, procesul de afumare nu are niciun impact asupra acizilor grasi omega-3.

Sursa de unde provine somonul are de asemenea, un impact mare asupra continutului de omega-3 - somonul salbatic are mai mult, iar cel de crescatorie mai putin, evident. Motivul pentru care somonul salbatic este mai bogat in acizi grasi omega-3 este fiindca acesta are o dieta carnivora, iar pestii de crescatorie sunt hraniti cu plante.

Este uleiul de peste elixirul vietii? cititi neaparat: Este uleiul de peste elixirul vietii?

Va recomandam sa mai cititi si urmatoarele:

Tortilla cu somon afumat

Tortilla cu somon afumat

In ultimii ani, a crescut mult preocuparea pentru sanatate din cauza folosirii excesive de chimicale, antibiotice, coloranti artificiali si agenti de crestere in crescatoriile de somon. Daca este…

5 moduri diferite de a gati pestele la grill

5 moduri diferite de a gati pestele la grill

De la hot-dog la halloumi, praz sau pepene verde, aproape orice se poate gati la gratar si iese delicios. Obsesia mea recenta este pestele. Vreti sa aflati care sunt cele cinci moduri diferite de…

Sandwich cu somon

Sandwich cu somon

De ce sa nu incercati sa gatiti pentru copilul dumnevoastra o gustare sanatoasa si gustoasa totodata la masa de pranz, care sa includa si peste? Rapid de pregatit, incercati reteta de sandwich cu…

Retete selecte

 Comunitate, grup de support

 Femina intim
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.

/Images/bucatarie.jpg La bucatarie
Ce gatim astazi? Vreau o reteta noua ! Am uitat cum se fac clatitele ! Trebuie sa va impartasesc noua reteta de prajitura. Bucatarii si bucataresele au cuvantul!


autor: Desprecopii.com, Toate drepturile rezervate Desprecopii.com  (c) 2013

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII