Otita si sarcina

Otita si sarcina

Otita si sarcina

Sarcina si Otia sunt doua lucruri care nu prea merg ele, impreuna. Dupa o luna de stat in mediu de kinderi virusati, tocmai cand am zis - stai sa vezi ca sunt Superman si scap!... nu am scapat. Am facut febra. Mi s-a obturat nasul total. Multi, multi muci... Homeopate la greu si din cand in cand o jumatate de paracetamol.

Otita si sarcina


Doua lucruri care nu prea merg ele, impreuna... Dupa o luna de stat in mediu de kinderi virusati, tocmai cand am zis - stai sa vezi ca sunt Superman si scap!... nu am scapat. Am facut febra. Mi s-a obturat nasul total. Multi, multi muci... Homeopate la greu si din cand in cand o jumatate de paracetamol.

Dupa 3 zile, febra mai mica, eu mai relaxata... incepuse sa ma doara un pic, un pic asa urechea stanga. Incercam sa nu o bag in seama, de teama sa nu o zgandar si sa ma muste, doamne fereste! N-a mers. Pana noaptea, aveam febra mare, frisoane si o ureche care ma durea cumplit. Si sa va zic faza care pe mine m-a socat - era weekend (acum 2 zile, adica). Nu am gasit nicio consultatie in privat, asa ca, convinsa ca e dreptul meu, dau sa ma prezentez la spital... Nix! Nu e voie! Otita, dragi doamne si domni, NU e urgenta nationala. Asa ca, daca ti se intampla in weekend, rezisti pana luni ca nu mori... Nu-i bai, in mod normal as fi inteles rationamentul, dar sa tii o gravida cu febra 2 zile mi se pare un calcul absolut ciudat.

/Images/sarcina-otita-durere.jpg

Norocul meu ca am o doctorita homeopata absolut meseriasa. Mi-a spus sa imi pun ulei de usturoi in ureche, de 3 ori pe zi. Neincrezatoare si cu nervii intinsi de febra, am incercat si trasnaia asta. Deci, se ia un catel de usturoi, se taie pe lung, se pune intr-o lingura de ulei de masline la flacara, pana cand dumnealui usturoiul sfaraie. Dupa ce sfaraie vreo 5 secunde, se opreste si se pune in ureche - atentie, caldut! NU clocotit!! Incercati pe mana, ca la laptele pentru bebelusi. Se sta 1 minut cu urechea in sus, ca uleiul sa patrunde bine.

/Images/otita-usturoi.jpg

Am facut eu isprava asta de 2 ori. Febra cam la fel, durerea cam tot pe acolo. Nici sa mananc nu puteam, inflamatia imi prinsese maxilarul. Eram o leguma ambulanta, ce mai! A treia oara, adica dupa a treia doza de usturoi, cand m-am ridicat din pat, urechea mi-a trosnit infiorator. Dupa vreun minut, cand pacanelile s-au mai calmat, mi-am dat seama ca nu ma mai doare maxilarul... pana seara mi-a scazut febra. Azi sunt fresh, urechea e clar in convalescenta inca, dar se reface bine.

Si uite asa, am scapat cu un leac din batrani, ca deh, medicina moderna nu catadicseste sa reactioneze in weekend... 
 

Despre sarcina, merita sa mai cititi:

Sarcina și aspirina: Ce trebuie să știi pentru a nu pune în pericol sănătatea fătului

Sarcina și aspirina: Ce trebuie să știi pentru a nu pune în pericol sănătatea fătului

Deși pare un medicament bun la toate, aspirina nu este un medicament fără riscuri în sarcină. Dozele mari de aspirină pot determina hemoragii la mamă și la…

Sarcina si folosirea parfumurilor

Sarcina si folosirea parfumurilor

Cum se impaca sarcina si parfumurile?  E bine de stiut ca femeile insarcinate sunt sfatuite sa nu foloseasca parfumuri si creme de corp in timpul sarcini. Folosindu-le, apare riscul…

Infecțiile urinare in timpul sarcinii: simptome, cauze și tratament - sfatul medicului

Infecțiile urinare in timpul sarcinii: simptome, cauze și tratament - sfatul medicului

Infecțiile urinare pot fi mai frecvente în timpul sarcinii, iar hormonii ar putea fi motivul. În timpul sarcinii, hormonii provoacă modificări ale tractului urinar, ceea ce…

 Comunitate, grup de suport

In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii. 

 Interesant:


autor: de la Jurnaldesarcina.com - toate drepturile rezervate Desprecopii.com

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. Otilia
    Otiliatrimis la 25/2/2020

    Exact asa am patit si eu. Insarcinata , am luat raceala de la copiii mai mari , cel mic a avut otita .... ma trezesc si eu cu ea dupa cateva zile. Am facut exact cum a scris mai sus cu precizia ca de la prima aplicare a uleiului urechea a puscat!!!! Puffff si durerea din maxilar a disparut iar din ireche s-a diminuat considerabil. Multumesc enorm pt postare!!!! Usturoiul face minuni :))))

    Raspunde la acest comentariu
  2. iona
    ionatrimis la 26/1/2020

    Am fost fix in situatia de mai sus..dureri de urechi in weekend, eu gravida ...si au inceput durerile de vineri seara. Nu le-am bagat mult in seama pana sambata (ieri) dupa masa cand au devenit insuportabile. Azi dupa a 3-a oara cu uleiul de usturoi vreau sa zic ca nu mai simt deloc durere. Iti multumesc din suflet ca ai postat acest articol. Am fost sceptica si nu am crezut ca o sa functiomeze dar uite-ma multumindu-te:) Sanatate si numai bine!

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII