Greșelile pe care le fac părinții de bebeluși

Greșelile pe care le fac părinții de bebeluși
Cand devii mama sau tata de bebelus pentru prima data, intri brusc - intr-o lume noua. Dupa nasterea bebesului iubit ai o viata pretioasa de ingrijit si poti fi coplesit de greutatea misiunii. Credeai ca ai scapat de emotii si responsabiliate odata cu nasterea insa .... hei ce se intampla? Te poti simti nepregatita si coplesita. Si desigur, un cor de voci iti suna in cap - mama, soacra, prietenele, matusile, vecinele ... fiecare are ceva de spus despre cum se creste bebelusul.
• Si totusi, cu toate sfaturile, parcă nu merge totul ca pe roate. Pentru ca trebuie discutat, iată ce greșeli sunt facute des de părinții de bebeluși:
Bine ai venit in lumea parintilor
Adormirea bebelusului in carucior, leganat
Nu trebuie sa il tii treaz
Despre somnul bebelusului citeste
Nu vorbi in limba bebelusilor
Baita bebelusului
Nu treziti bebelusul in timpul noptii pentru a fi alaptat
Despre alaptare
Bucurati-va de primul an din viata bebelusului mult iubit
Despre bebelus, merita sa mai cititi:
Forumurile mamicilor inteligente
Bine ai venit in lumea parintilor
Daca devii mama si tata pentru prima data, intri brusc - intr-o lume noua. In lumea Desprecopii
Dupa nastere, ai o viata pretioasa de ingrijit si esti coplesit de greutatea misiunii. Credeai ca ai scapat de emotii si responsabiltiate odata cu nasterea insa .... hei ce se intampla? Te simti nepregatit si coplesit.
Desigur, un cor de voci iti suna in cap - mama, soacra, prietenele, matusile, vecinele ... fiecare are ceva de spus despre cum se creste bebelusul. Si totusi, cu toate sfaturile, parca tot nu merge totul ca pe roate. Si pentru ca trebuie discutat, iata ce greseli sunt facute des de proaspetii parinti:
Adormirea bebelusului in carucior, leganat
Este aproape un automatism la toti proaspetii parinti: sa isi puna copilul in landou si sa il impinga inainte si inapoi, ca sa adoarma mai usor. Mda, insa bebelusii devin foarte repede dependenti de aceste miscari si foarte repede ai sa observi ca nu poate sa adoarma fara leganat, fata hataiala, fara plimbare si alte manevre. Asadar, e bine sa stii ca asta te va transforma in sclavul landoului ...
Citeste te rog: De ce regret ca mi-am invatat bebelusul sa adorma leganat
Nu trebuie sa il tii treaz
Nu trebuie sa crezi ca daca tii treaz bebelusul pe timpul zilei, va dormi foarte bine si obosit noaptea. La bebelusi e chiar contrarul valabil: daca doarme bine ziua, doarme bine si noaptea.
Despre somnul bebelușului citește
Secretul unui somn mai lung al bebelusului
19 Motive pentru care copiii adorm greu
Unde doarme bebelusul - eterna dezbatere
Cand bebelusul doarme in patul parintilor
Ritualul de somn al unui bebelus
Probleme legate de somn
Dormitul cu bebelusul in pat prezinta riscuri
Nu vorbi in limba bebelusilor
Nu te prosti si vorbi in limba care crezi tu este a bebelusilor (pentru ca nu este). Diverse studii au recomandat ca bebelusilor sa li se vorbeasca normal, in limbajul oamenilor mari. Dar sa nu fim asa de duri ... daca bebelusul rade la cuvintele bebelusesti pe care i le spune taticul... atunci nu e nici o problema. Are si bebelusul nevoie de amuzament.
Citeste Cum putem comunica cu nou-născutul? si Vorbiti cu bebelusul … folosind cuvintele corecte
Baița bebelușului
Desi atat de multi ani s-a batut toba despre faptul ca bebelusul trebuie imbaiat in fiecare seara, ei bine, acum sfatul e sa nu faceti baie bebelusului decat o data pe saptamana pentru ca pielea bebelusului se usca foarte repede de la baita. Desigur, daca insa vedeti ca iiface placere ... e foarte OK sa ii faceti baie mai des. Citeste Cand bebelusului ii este frica de baie
Si nu uita, nu trebuie sa faci baie bebelusului in fiecare zi - citeste Iata de ce nu trebuie sa facem zilnic baita bebelusului
Nu treziti bebelusul in timpul noptii pentru a fi alaptat
Greseala sau prejudecata? Bebelusii alaptati pot – si ar trebui – sa doarma noaptea fara sa-i treziti. Dar exista o prejudecata comuna, conform careia laptele de la san nu este destul de gros pentru a-i ajunge copilului in timpul noptii, pe care multi parinti o urmeaza.
Este posibil si benefic pentru bebelusii alaptati – si pentru mamicile lor – sa doarma noaptea. Daca bebelusul alaptat nu se trezeste in timpul noptii, atunci lasati-l sa doarma.
Multi dintre cei care devin parinti au reactii exagerate cand isi vad bebelusii regurgitand, vomitand si facand alte lucruri pe care un bebeleus le face de obicei. Iar bebelusul simte anxietatea parintilor.
Despre alăptare cititi:
Colostrul - prima masa a bebelusului tau
Despre stresul primelor zile de alaptare
Primele zile de alaptare in fapte concrete
Pozitii de alaptare Ghid Complet
Alaptarea bebelusului: de la nastere la 3 luni
totul despre alaptare aici
Bucurati-vă de primul an din viata bebelusului mult iubit
Recunoasteti aceste chestiuni ? Ei, noi sa fim sanatosi! Bucurati-va de primul an din viata bebelusului mult iubit. Urmareste cum creste bebelusul, de la saptamana la saptamana - si urmareste-i evolutia pe saptamani. Iata informatii care sa te ajute sa stii ce deprinderi noi va avea bebelusul tau in fiecare saptamana, cum se dezvolta, sfaturi utile pentru parinti si multe altele.

Ai incredere in propriul instinct!
Instinctele ne dicteaza sa raspundem imediat daca copilul nostru plange. Il luam in brate si ii soptim cuvinte de mangaiere. Ii oferim mancare, ii schimbam scutecele si ii zambim pentru a-l amuza.
Ne strambam, dansam, cantam, pana cand se linisteste.
Apoi, ne asezam langa el, il imbratisam si continuam sa-i savuram caldura trupului sau mic, mirosul de laptic al pielii sale, obrajii bucalati. Sau nu facem chiar asa?! citeste mai departe despre cat de important este sa isi asculti instinctul de mama...

Ajutor bebelusul plange non stop si eu am nervii pe bigudiuri...
Ajutor bebelusul plange, e inconsolabil, am nervii pe bigudiuri si sunt asaltata de sfaturi din care nu mai inteleg nimic.
Ce facem cand bebe plange si iar plange? Bine ai venit in clubul mamicilor inteligente ... si iata niste sfaturi de bun simt pe care le poti citi in liniste.
Esti o mamica incepatoare? Merita sa citesti si:
Stresul mamei si cum influenteaza bebelusului
Exista timp liber pentru mamicile de bebelusi?
Stii sa-ti ajuti bebelusul sa vorbeasca?
Creierul bebelusului si misterele sale
Mamicilina, medicamentul minune
Teama (anxietatea) despartirii de mamica
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau
.jpg)
Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.
Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.
Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.
► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.
► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
autor: redactor A.G. redactor Desprecopii - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2022
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII