Miracol medical: o femeie a ramas însărcinată de două ori în trei săptămâni

Miracol medical -  o femeie a ramas insarcinata de două ori in trei saptamani

Miracol medical: o femeie a ramas însărcinată de două ori în trei săptămâni

Superfetatie. Aceasta este termenul științific pentru situația extrem de rară în care o femeie este fertilizată din nou în timpul sarcinii sale. Acest lucru i s-a întâmplat unei femei din Australia.

Superfetatia este un fenomen extrem de rar. Apariția acestui fenomen este foarte rară în practica medicală și este considerată un eveniment cu probabilitate scăzută de a se întâmpla. Nu există o rată exactă de frecvență pentru superfetatie, dar este un eveniment atât de rar încât sunt foarte puține cazuri documentate în întreaga lume

Mai intai li s-a spus ca nu vor deveni parinti...

Sandra și David Searle, un cuplu din Perth, Australia, visaseră mereu să aibă o familie numeroasă. Când medicii i-au spus Sandrei în urmă cu câțiva ani că nu poate rămâne însărcinată natural, nu a mai stat pe ganduri.... Si au hotarat ca vor recurge la FIV.

Si a fost cu succes

Cu succes. Asa au obtinut doi bebeluși sănătoși datorită FIV, dar dorința lor de a avea copii nu fusese încă satisfăcută.

Si apoi Sandra a ramas iar insarcinata. Dar ...s-a întâmplat ceva extrem de rar. Ecografia a fost ciudata. Nu doar o ecografie a arătat că erau două inimi care bătea, dar și că cei doi embrioni se aflau în „faze diferite de dezvoltare”.

Ce s-a intamplat? În luna august a anului trecut, Sandra și David au început din nou tratamentul FIV, fără să-și dea seama că Sandra a rămas însărcinată în mod natural cu optsprezece zile mai devreme. În același timp, FIV a avut succes. „Un miracol medical”, au spus medicii.

„Un pic înfricoșător”

Avusese loc „superfetația”, fenomenul extrem de rar în care o femeie (sau un animal femelă) este din nou fecundată în timpul sarcinii. Acesta a fost doar al zecelea caz înregistrat vreodată. La nivel mondial.

„Am fost în stare de șoc, chiar nu am văzut acest lucru venind”, spune David. Acum este tată a patru copii, deoarece fiul Michael și fiica Poppy s-au născut în aprilie, frate și soră pentru Georgia (5) și Fred (3). „Michael s-a născut cu câteva săptămâni prematur și a avut câteva probleme la început, dar acum ambii se descurcă foarte bine.”

A treia sarcină

„Am fost foarte norocoși că am putut avea un copil, darămite doi și apoi trei”, spune David. „Când am aflat că am reușit să obținem o ofertă de 2 pentru 1 pentru ... la a treia sarcină, a fost interesant și puțin înfricoșător în același timp.”

„Au împărțit același pântec și s-au născut în aceeași zi”, spune mama Sandra. „Au fost concepuți în momente diferite, dar în ceea ce ne privește, sunt gemeni.”

Ce este superfetatia

Superfetatie este un fenomen rar în care o femeie rămâne gravidă în timpul unei alte sarcini existente.

Acest lucru înseamnă că o femeie a rămas însărcinată în timp ce era deja gravidă. În mod normal, în timpul sarcinii, organismul feminin suferă modificări care împiedică ovulația ulterioară și fecundația, astfel încât, în mod obișnuit, o femeie nu poate rămâne însărcinată din nou până când nu a născut primul copil. Cu toate acestea, superfetatia poate avea loc în situații rare, în care ovulația și concepția continuă să aibă loc în timpul unei sarcini deja existente. Acest fenomen este rar și este adesea asociat cu riscuri și complicații medicale.

Citeste si Am nascut gemeni la o diferenta de 11 saptamani - povestea unei mamici

 

Ai nascut de curand si vrei sa ne relatezi povestea nasterii? Trimite-ne atunci povestea nasterii puiului tau pe mail  si noi o vom publica pe Desprecopii - cel mai citit site al parintilor din Romania. Povestea nasterii tale este o amintire speciala si unica care poate ajuta alte mamici in momentele grele!

Alte povestiri despre nastere

Nasterea in timp de pandemie - jurnal de nastere

Am nascut la Suceava si sunt norocoasa ca am scapat cu bine - jurnal de sarcina

Nasterea naturala. Ar fi cazul sa impingi - jurnal de nastere

Nu recomand cezariana - spune Anca Serea, la a sasea nastere

Cand nasterea naturala se transforma brusc in cezariana - povesti de nastere

Forumuri recomandate

Nasterea unei stele!
Mamicile povestesc experientele lor la nastere. Clipe unice, traite la maxima intensitate.

Clubul scutecelor (0-4 ani)
Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani.

sursa: poveste reala, relatata de LiveScience (https://www.livescience.com/

twins-born-months-apart.html  )


 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. calin ferdinando
    calin ferdinandotrimis la 18/5/2016

    As vrea sa fiu in spaniaaaa

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII