Inceperea hranirii cu lapte formula (sau cu biberonul)
Daca tu mamico te-ai hotarat sa iti hranesti bebelusului cu lapte formula (sau cu biberonul cum se mai spune), iata cum trebuie sa incepi, care este schema de alimentatie cu lapte formula precum si ce trebuie sa stii despre alimentatia bebelusului cu lapte pentru bebelusi.
- veti citi:
Schema de hranire a bebelusului cu lapte formula
Are nevoie bebelusul de o alta formula de lapte?
De unde cumparam formula de lapte
3 intrebari si raspunsuri despre alimentatia bebelusului cu formule de lapte
Despre laptele formula pentru bebelusi
Daca tu mamico te-ai hotarat sa iti hranesti bebelusului cu lapte formula in biberon, cel mai bine este sa incepi cu o formula de lapte pentru bebelusi - obisnuita.
Schema de hranire a bebelusului
Uneori, un program poate fi clar si simplu de urmat. Mai degraba insa ca ghid, se pot observa, in timpul alaptarii, nevoile bebelusului. Fiecare copil are nevoi diferite.
In medie, se poate pleca de la o cantitate de de 150 cc per kilogram de greutate corporala. Cei mai multi nou-nascuti cer sa fie hraniti la fiecare 2 sau 3 ore. Este copilasul somnoros sau prea multumit? Ai in vedere faptul ca totusi are nevoie de 6-8 sesiuni de hranire intr-un timp de 24 h. Atata timp cat copilul este fericit si creste bine, totul este ok. Citeste si Cum stii daca bebelusul mananca suficient? Semne pe care sa le urmaresti
Schema de hranire a bebelusului cu lapte formula
Atentie - fiecare copil este unic, iar aceasta schema este doar un instrument de ajutor
Greutate (kg) | Hranire la 24 h | Apa (ml) | Masuri formula | +/- ml hrana |
< 3 3 - 3.5 3.5 - 4 4 - 5 5 - 6 < 6 | 7 6 5 5 5 4 | 60 90 120 150 180 180 | 2 3 4 5 6 6 | 65 100 135 165 200 200 |
Are nevoie bebelusul de o alta formula de lapte?
Unii bebelusi au nevoie de mai mult decat formulele normale pentru sugari. Nu toti copiii sunt la fel. Exista copii care par insatiabili, altii sufera de mici probleme tipice bebelusilor, cum ar fi sughit, crampe, sau dificultati la eliminarea scaunului. Pentru acestia exista alte formule de lapte. Daca doriti sa ii modificati formula de lapte, este recomandat sa o faceti mereu in consultare cu medicul dvs. si dupa cel putin doua saptamani vedeti care este rezultatul..
De unde cumpar formula de lapte?
Da, aceasta este o intrebare serioasa si o vedem foarte des pe forumul mamicilor de bebelusi de la Desprecopii.
Practic, formulele de lapte existente pe piata pot fi achizitionate astazi dintr-o mare varietate de magazine, incepand de la magazinele specializate in comercializarea produselor pentru bebelusi, continuand cu farmaciile si terminand cu hipermarketurile care se intrec in tot felul de oferte speciale.
De unde este mai bine sa achizitionam laptele? Teoretic, daca sunt respectate conditiile de depozitare si transport precizate pe ambalaj, formula poate fi achizitionata de oriunde. De altfel, producatorii renumiti acorda o mare importanta ambalajului, formula de lapte fiind in general stocata in cutii metalice inchise etans sau in pungi sigilate introduse in cutii de carton, tocmai pentru a evita contaminarea produsului. Cu toate acestea, umiditatea, variatiile de temperatura, lumina etc. sunt factori care pot deteriora calitatea formulei de lapte chiar si in ambalajele special concepute pentru protectie. De aceea, este ideal sa cumperi formula de lapte de la un magazin sigur, despre care stii ca isi respecta clientii si le ofera siguranta mentinerii calitatii produselor comercializate.
De citit Hranirea bebelusului cu lapte formula: despre costuri, timp si intoleranta
3 intrebari si raspunsuri despre alimentatia bebelusului cu formule de lapte
Alimentatia bebelusului cu formula de lapte a fost si este un subiect care suscita mereu noi controverse, atat in ceea ce priveste comparatia dintre diversele tipuri de formule existente pe piata si laptele matern, cat si in ceea ce priveste necesitatea sau optiunea introducerii formulei de lapte la o anumita varsta.
Despre laptele formula pentru bebelusi merita citit si:
Lapte de la san sau lapte praf?
Ce lapte formula este cel mai bun pentru bebelusi?
Diferentele nutritionale dintre laptele mamei si laptele formula pentru bebelusi
Cum aleg formula de lapte praf – ghid pentru mamici
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
autor: Desprecopii.com, Redactor: Milena Sadova, Articol aprobat de Colegiul Medicilor Desprecopii.com
Toate drepturile rezervate (c) 2018
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII