Invață copilul sa meargă pe bicicleta: cum și unde

Invata copilul sa mearga pe bicicleta -  cum si unde

Invață copilul sa meargă pe bicicleta: cum și unde

Mersul pe bicicleta trebuie invatat din copilarie. De cele mai multe ori, tati este cel care joaca rolul de profesor pentru bicicleta.

→ Iata cateva sfaturi utile pentru primele lectii de mers pe bicicleta.

1. Rabdare
2. Tipul de bicicleta
3. Incredere
4. Locatie
5. Roti ajutatoare
6. Alergati pe langa bicicleta
7. Cazaturi

E randul tau sa fii profesor pentru lectii de mers pe bicicleta

De cele mai multe ori, taticul este cel care joaca rolul de profesor pentru bicicleta. Si, probabil ca toti avem amintiri cu tatal nostru, fugind emotionat in urma noastra in timpul primelor ore de lectii de biciclism... 
Asadar, da, acum e randul tau sa iti inveti copilul sa mearga pe bicletata - sau sa bicicleze ...

Sfaturi utile pentru cele mai perfecte lectii de mers pe bicicleta

1. Rabdare

Va puteti dori sa va vedeti copilul pe bicicleta, insa in cazul in care copilul insasi nu vrea acest lucru, atunci va mai dura probabil o perioada de timp care poate inclusiv implica frustrari pe parcurs. Aveti multa rabdare si asteptati de preferinta momentul potrivit. In cazul in care prietenii lor folosesc deja biciclete, atunci acest lucru va veni de la sine.

2. Tipul de bicicleta

Nu este poate intelept sa cumparati o bicicleta noua pentru un copil aflat in plina crestere. Desigur, bicicleta poate fi un pic mai mare, dar un copil ar trebui sa fie in stare sa poata sa ajunga la pedale cu usurinta, si in acelasi timp sa poata cobori de pe ea facil.  Altfel, riscul de accidente pentru copil este mult mai mare.

Tipul de bicicleta

3. Incredere

Aveti incredere in copilul dumneavoastra si incercati sa nu va frustrati daca acesta nu reuseste imediat. Prea multa presiune pusa pe copil este de multe ori contraproductiva. Mergeti pe jos pe langa bicicleta, laudati copilul atunci cand aceasta face progrese, si cel mai important, acordati timp suficient pentru a practica.

4. Locatia

Alegeti o locatie buna pentru a practica ciclismul, precum  o strada linistita sau un parc.Nu lasati copilul sa mearga prin iarba. Desi acest lucru atenueaza o potentiala cazatura, este in acelasi timp mult mai greu pentru a mentine bicicleta pe un curs drept.

5. Roti ajutatoare

Rotile ajutatoare confera de multe ori copiilor un sentiment de securitate. Ii este frica inca copilului sa mearga fara ele? In acest caz le puteti seta un pic mai sus. In acest fel copilul dumneavoastra invata sa-si mentina in mod constant echilibrul. Repetati aceasta tactica din nou dupa o vreme, si inainte sa realizati, va ve-ti vedea copilul cicland fara roti ajutatoare.

Roti ajutatoare

6. Alergati pe langa bicicleta

La fel precum rotile ajutatoare, mainile magice ale mamei sau tatalui ofera un sentiment de siguranta. Daca observati ca copilul dumneavoastra poate merge pe bicicleta, dar se simte totusi inca un pic nesigur, mergeti pe jos in spatele bicicletei, astfel incat copilul sa nu poata vedea ce faceti. Alergati de-a lungul bicicletei si luati-va mana de sprijin pe furis din cand in cand. Faceti acest lucru pana cand sunteti sigur ca copilul dumneavoastra poate merge independent.

7. Cazaturi

Ciclismul inseamna si cazaturi uneori, prin urmare, nu faceti un spectacol daca la un moment dat copilul cade cu o bufnitura. Cazaturile sunt parte a invatarii acestui frumos hobby. Pentru a evita ranirea grava, este intelept sa dotam copilul cu o casca. Mai ales la inceput.

Vreti sa va stimulati  copilul de la o varsta frageda? Puteti prin a-i cumpara o trotineta. Deja de la varsta de 2 ani copiii pot merge pe trotineta. In acest fel, copiii invata sa-si pastreze echilibrul, iar acest lucru le va fi in cele din urma de folos la utilizarea unei biciclete.

Va recomandam sa mai cititi si urmatoarele:

10 beneficii ale învățării unei a doua limbi de la o vârstă foarte frageda - chiar mai devreme decat credeai

10 beneficii ale învățării unei a doua limbi de la o vârstă foarte frageda - chiar mai devreme decat credeai

Nu contează câți ani are copilul tău, nu este niciodată prea devreme să-i deschisi orizontul cu universul unei noi limbi de cumunicare. De fapt, puteti să…

Alegerea unui sport pentru copil: motive, factori de influență, beneficii

Alegerea unui sport pentru copil: motive, factori de influență, beneficii

Atunci cand va ganditi sa inscrieti copilul la un sport, luati in calcul cat este de pregatit copilul, emotional si fizic. Un inceput prea timpuriu poate deveni frustrant si pentru copil si pentru…

Copilul si bicicleta: reguli si sfaturi

Copilul si bicicleta: reguli si sfaturi

Mersul pe trotinetă sau pe bicicletă, rolele, patinele, skateboardul, sunt doar câteva dintre provocările vârstei copilăriei, a căror amintire o purtăm cu noi…

 Forumuri speciale pentru parinti:

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.

In floarea copilariei (4-12 ani)
Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate

autor: redactor Desprecopii.com -  Adrian.Z. - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 3 comentarii

  1. Adriana P
    Adriana Ptrimis la 16/7/2014

    La inceput am folosit tricicleta ca sa se obisnuiasca cu pedalatul si viratul, iar pe la 3 ani jumate i-am luat si o bicicleta. Important e ca a fost asa cum a vrut ea (cu Hello Kity si cosulet pentru Maria - papusica noastra), iar cum copiii de la bloc aveau deja biciclete, nu a fost greu sa o convingem sa merga pe ea sau sa renunte la rotile ajutatoare atunci cand s-a descurcat mai bine (pe principiul "uite, ceilalti copii nu mai au rotile astea mici la bicicleta "). La noi nu a fost asa mult dorinta de a petrece timp impreuna sau de a o invatata tati sa mearga pe bicicleta, cat mai mult ca vroia sa se joace cu ceilalti copii :) Bicicleta are roti de 12 " (http://www.bebejoy.ro/bicicleta-hello-kitty-airplane-12.html), iar Daria are deja 5 ani si ne gandim sa ii luam una de 14 sau 16 inch. Daca as alege, cred ca i-as fi luat din start una de 14 inch.

    Raspunde la acest comentariu
  2. Dana
    Danatrimis la 13/5/2014

    Un articol extrem de util. Chiar aveam nevoie de acest sfat.

    Raspunde la acest comentariu
  3. MarinescuTeodora
    MarinescuTeodoratrimis la 7/4/2014

    Buna ziua, imi place foarte mult articolul si vreau sa va felicit. Eu personal mi-am trimis copilul (9 ani si jumatate) intr-o tabara de copii si am fost foarte mirata sa constat ca instructorii de acolo l-au invatat sa mearga pe bicicleta. Chiar am fost foarte incantata ca a invatat sa mearga pe bicicleta, este o placere enorma.....asta a fost acum 2 ani, acum mergem impreuna cu bicicleta prin parc :). www.tabere-carinthia.ro aici a invatat sa mearga pe bicicleta, dar cel mai important este ca acum il va invata si pe cel mic (Andrei 6 ani) sa mearga pe bicicleta :). Eu una o sa-mi dau copiii sa faca sport ca sa nu devina niste grasi care stau in fata calculatorului.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII