Tiroida si legatura cu kilogramele in plus

Tiroida si legatura cu kilogramele in plus

Tiroida si legatura cu kilogramele in plus

Vrei sa slabesti si sa presupunem ca urmezi sfaturile in materie de alimentatie sanatoasa si totodata faci exercitii fizice regulate. Faci totul conform regulilor insa NU reusesti sa pierzi in greutate.

Este timpul sa te opresti si sa te intrebi daca nu cumva este ceva in neregula cu controlul metabolismului, mai precis cu glanda tiroida. Iata care este legatura dintre glanda tiroida si kilogramele in plus...

- veti citi:
Vrei sa slabesti dar nu reusesti?
Ce este tiroida?

Blocaj emotional?

Iodul si glanda tiroida

Hipertiroidie sau hipotiroidie
Alimentatia si glanda tiroida

3 Modalitati de imbunatatire a functiilor tiroidei

Vrei sa slabesti dar nu reusesti?

Sa presupunem ca urmezi sfaturile in materie de alimentatie sanatoasa si totodata faci exercitii fizice regulate. Faci totul conform regulilor insa nu reusesti sa pierzi in greutate. Este timpul sa te opresti si sa te intrebi daca nu cumva este ceva in neregula cu controlul metabolismului, mai precis cu glanda tiroida.

Ce este tiroida?

Tiroida este un organ in forma de fluture amplasat in gat care produce hormoni tiroidieni (care includ iodul). Acest organ poate lucra prea repede, insa mai adesea acesta glanda provoaca probleme prin functia ei prea lenta. Aceasta conditie incetineste toate procesele din organism, fapt care rezulta in mai putine calorii care sunt necesare functionarii proceselor organismului.

Ca rezultat, caloriile se transforma in grasimi, ceea ce duce la cresterea in greutate. Puteti suferi, de asemenea, de un aport redus de energie, iritabilitate, depresie, uitare, si libido scazut.

Daca nu sunteti sigur ca tiroida functioneaza cum trebuie, in primul rand trebuie sa mergeti la medic pentru un test de sange. Numai printr-un test de sange se poate stabili acest lucru.

Glanda tiroida

Blocaj emotional?

Doctorul american si autor Christiane Norhrup sugereaza ca problemele tiroidiene sunt legate de blocajele emotionale, ceea ce ar putea insemna ca o glanda tiroida disfunctionala poate fi un semn ca exista un aspect emotional inclus care joaca un rol.

Modul in care avem de a face cu situatii dificile in viata ar putea fi esential pentru functionarea glandei tiroide. Astfel incat oamenii care au in viata multe de "inghitit", ar avea o sansa mai mare de o avea o tulburare tiroidiana decat oameni care pot exprima usor ceea ce ii deranjeaza. Aceasta este o teorie in medicina complementara si nu este fundamentata stiintific.

Iodul si glanda tiroida

Iodul este esential pentru buna functionare a glandei tiroide. Din pacate, pe cale naturala primim in dieta noastra moderna foarte putin iod. Acest deficit poate fi rezolvat prin luarea unui supliment, dar este mai indicat sa rezolvam in mod natural. Varecul este cunoscut pentru efectul sau pozitiv asupra glandei tiroide, indiferent daca aceasta are o functie prea rapida sau prea lenta.

Analizele hormonale - explicatii si interpretari cititi neaparat si: Analizele hormonale - explicatii si interpretari
 

Hipertiroidie sau hipotiroidie

Cei doi hormoni pe care ii produce tiroida se numesc triiodotironina (T3) si tiroxina (T4). Valorile mai mari decat cele normale, in special ale hormonului T3, indica prezenta unei disfunctii numita hipertiroidie.

De cele mai multe ori, simptomele unei hipertiroidii sunt de obicei evidente. Exista suspiciune de hipertiroidie atunci cand bolnavul mananca, dar slabeste foarte mult, cand este nervos si agitat, tremura si are palpitatii. Atunci cand cei doi hormoni au valori mici, apare o disfunctie numita hipotiroidie. Spre deosebire de hipertiroidie, hipotiroidia este insotita insa de simptome mai putin evidente. Pacientul care sufera de aceasta boala este obosit, are edeme (umflaturi) in special pe pleoape si pe fata, are tegumente reci, este somnolent si nu suporta frigul.

Valori normale ale hormonilor tiroidieni

T3 80 – 200 ngr/ml
T4 4,5 – 13 µgr/dl
TSH 0,5 – 4,5 µU/ml

Alimentatia si glanda tiroida

Puteti alege ca un inlocuitor pentru orez sau paste, de exemplu, paste de varec, un fel de spaghete - care sunt ca niste legume de mare crocante, si care sunt neutre la gust.

Pe langa alimentele bogate in iod este foarte important sa consumati si vitamina A, deoarece fara aceasta vitamina, glanda tiroida nu poate produce hormonii tiroidieni.  Alte alimente benefice pentru buna functionare a glandei tiroide sunt patrunjelul, pestele, fulgii de ovaz si bananele..

3 Modalitati de imbunatatire a functiilor tiroidei

Hipotiroidismul poate fi motivul pentru acele cateva kilograme in plus ... dar aceasta nu este o scuza! Exista multe femei care in urma analizelor au aflat ca au o tiroida "lenesa"  si cunosc sentimentul de frustrare pe care ti-l da acest lucru. Insa vestea buna este ca chiar si in acest caz, se poate pierde din greutate, chiar daca tiroida nu functioneaza in mod corespunzator, prin cativa pasi simpli citeste in continuare aici >

Despre tiroida si sanatatea femeii mai poti citi:

Dezechilibrul hormonal si legatura cu fertilitatea

Probleme ale tiroidei in timpul sarcinii: tot ce trebuie sa stii

Cum ne afecteaza hormonii viata

autor: A.Z. - Toate drepturile rezervate desprecopii.com (c) 2018
referinte: telegraaf.nl si revista medicala Olandeza

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII