Hormonii influenteaza viata sexuala a femeilor

Hormonii influenteaza viata sexuala a femeilor

Hormonii influenteaza viata sexuala a femeilor

Hormonii pot stimula sau dimpotriva, pot bloca dorinta sexuala a femeii in perioadele fertile.

Dar, preocuparile asupra locului de munca sau dorintele partenerului sunt cele care in cele din urma conteaza cel mai mult pentru femei. Acestea sunt concluziile unui nou studiu cu privire la relatia tulbure dintre hormoni si sexualitatea feminina. Studiul este primul care compara femeile singure cu cele aflate intr-un cuplu in timp ce masoara, deasemenea, fertilitatea. Un numar impresionant de femei au participat la depistarea perioadei de ovulatie cu ajutorul ultrasunetelor.

in acesta rticol veti citi mai multe despre:
Hormonii si dorinta activitatii sexuale
Ovulatia si interesul sexual
Ovulatia este un proces destul de secretos
Hormonii si sexul
Hormonii si ciclul menstrual par sa joace un rol mic

Hormonii si dorinta sexuala

Cercetarile anterioare despre sexualitate si ciclul menstrual au folosit metode mai putin precise, cum ar fi numararea zilelor de la ultima menstruatie, pentru a ghici ovulatia, ceea ce duce la concluzii discutabile -  a declarat cercetatorul studiului, Salvatore Caruso de la Universitatea din Catania, Italia.

Ovulatia si interesul sexual

Multe mamifere intra in calduri atunci cand sunt fertile, semnalizand interesul sexual. O iapa, de exemplu, va avea urina bogata in hormoni, al carei miros va emite indicii partenerului ei ca e gata sa se imperecheze. Femelele babuin isi arata posterioarele rosii - cu cat mai mari, cu atat mai bine, cred partenerii lor ... In afara de aceste faze, mamiferele respective nu sunt interesate de sex. Oamenii sunt diferiti.

Ovulatia femeii este ascunsa (desi ele pot emana indicii accidentale prin modul in care se misca sau se imbraca) -In plus, sexul are loc si in afara ovulatiei. Cu toate acestea, studiile s-au preocupat in a gasi o legatura intre impulsurile hormonale ale mamiferelor si sexualitatea umana. Unele studii au aratat ca activitatea sexuala a femeilor este consecventa in intregul ciclu menstrual. Altele au descoperit posibile corelatii intre nivelurile de hormoni sau de ovulatie si interesul sexual.

Ovulatia este un proces destul de secretos

Dar concluzia nu poate fi una clara din pricina faptului ca ovulatia este un proces destul de secretos. Masurarea cu precizie a ovulatiei s-a dovedit costisitoare si consumatoare de timp, drept pentru care, multi cercetatori au fost obligati sa foloseasca estimari. Caruso si colegii sai au facut un efort in plus. Intre 2004 si 2011, au recrutat 1957 femeile heterosexuale, cu exceptia celor care utilizau pastile anticonceptionale. Aproximativ trei sferturi dintre femei erau in relatii pe termen lung (mai mult de sase luni). Restul erau singure sau aveau, ocazional, intalniri.

Femeile a caror varsta a fost cuprinsa intre 18 si 40 de ani, au fost de acord sa tina un jurnal zilnic, timp de o luna, a tuturor activitatilor sexuale si de excitare. In cursul acestei luni, au avut parte de trei ecografii transvaginale ale ovarelor. Inainte de ovulatie, un ovul defertilizat se dezvolta intr-un folicul, vizibil ca un mic cucui  pe partea exterioara a ovarului. Ultrasunetele identifica acest folicul si inregistreaza ziua in care a "explodat", eliberand ovulul, proces cunoscut sub numele de ovulatie. Cercetatorii au testat, de asemenea, sangele femeilor inainte de ovulatie, in timpul ei si dupa, pentru a masura nivelul de hormoni.

Hormonii si sexul

Cercetatorii au descoperit ca femeile aflate intr-o relatie stabile, aveau activitati sexuale (inclusiv masturbarea), de 1,9 ori pe saptamana, in medie, in timp ce femeile singure doar de 1,5 ori pe saptamana. Femeile cu parteneri au mai multe sanse de a face sex la sfarsit de saptamana, subliniind importanta rutinei de zi cu zi in stimularea sexualitatii - sambata si duminica pot sta mai mult timp in pat. "Probabil ca factorii psihosociali afecteaza cuplul mai mult decat pe o femeie singura, de exemplu, managementul familiei si odihna atat pentru femeie, cat si pentru partener", a declarat Caruso.

Hormonii si ciclul menstrual par sa joace un rol mic

Activitatea sexuala a crescut impreuna cu hormonii masculini, atat de faimosul testosteron. Acesta are nivelul ridicat de obicei in jurul ovulatiei, desi poate varia de la femeie la femeie, chiar si in perioada de menstruatie. "Femeile singure, in special, au avut o activitate sexuala mai bogata in jurul perioadei ovulatiei. Aceasta constatare sugereaza ca femeile care nu au o relatie stabila, sunt mai influentate biologic decat cele care trebuie sa se confrunte cu responsabilitatile familiale si ale partenerilor lor", a declarat Caruso. "Steroizii ovarieni nu sunt capabili sa moduleze activitatea sexuala a unei femei, dar ar putea creste probabilitatea ca frecventa activitatii sexuale sa creasca, atunci cand sunt fertile, in comparatie cu perioadele de non-fertilitate", a spus el, referindu-se la hormonii sexuali, cum ar fi testosteronul si estrogenul.

Studiile anterioare au descoperit ca testosteronul creste interesul femeilor in masturbare, dar nu in mod necesar in sexul cu un partener. Caruso si colegii sai largesc acum diversitatea studiului la femeile care utilizeaza contraceptive hormonale, femeile in perioada de dupa menopauza si cele care au dereglari hormonale. "Scopul, a spus el, este acela de a afla cat de mult infuenteaza hormonii sexualitatea unei femei - si in ce masura cultura poate trece peste influentele biologice."

Dupa sex: ce ar trebui sa se intample?

Ce ar trebui sa se intample dupa sex? O tigara, o poezie, o imbratisare sau intorsul pe partea cealalta pentru un somn bun ? Sau poate o declarative?

Ne-am obisnuit sa vedem in filme diverse activitati ce au loc dupa o partida de sex. Unii parteneri se strang in brate, adorm, petrec ore intregi vorbind, fumeaza o tigara sau, in unele cazuri, pleaca grabiti dupa sex sau pur si simplu incep sa sforaie. 

Insa, ce stim cu adevarat despre comportamentul de dupa sex? Citeste mai departe AICI
 

 Forumuri recomandate

 Femina intim
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.

 In unul sau in doi... mergem mai departe!
Probleme cu casnicia, suport, incurajari, pareri ... nu ezitati si usurati-va gandurile aici!

autor: Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2018
referinte: livescience.com, WebMd.co

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII