OVULAȚIA ȘI CALCULUL OVULAȚIEI prin metoda calendarului: informatii cheie dacă iți dorești un copil: CALCULATOR

Ovulatia si calculul ovulatiei prin metoda calendarului - informatii cheie daca iti doresti un copil -  CALCULATOR

OVULAȚIA ȘI CALCULUL OVULAȚIEI prin metoda calendarului: informatii cheie dacă iți dorești un copil: CALCULATOR

Un sondaj realizat pe Desprecopii.com arată că 65% dintre femeile care își doresc un copil nu cunosc detalii despre ovulație și despre calculul acesteia.

- Zilele fertile sunt acelea în care temperatura corpului este mai ridicată decât în restul zilelor. Este important de știut că există aproximativ doar 4 zile pe lună când o femeie poate concepe un copil, iar aceste zile sunt determinate de ovulație. Iată ce trebuie să știi despre ovulație și cum se pot calcula zilele de ovulație.

Cand se intampla ovulatia
Calculatorul ovulatiei
Ce este ovulatia
Tulburarile de ovulatie
Despre ovulatie mai cititi
Informatie si sustinere pentru femeile care doresc sa aiba un copil
Forumurile aspirantelor - care isi doresc sa devina mamici
Despre conceperea unui copil, sfaturi utile 
Ovulatia: intrebari si raspunsuri esentiale

 

Cand se intampla OVULAȚIA?

Pentru femeile care au un ciclu menstrual de 28 de zile, ovulatia are loc aproximatix 14 zile dupa inceperea ciclului menstrual. Practic insa - nici una dintre femei - nu este atit de tipica si "puncuala". Puteti cumpara asa numitul: Predictor al Ovulatiei. 

O alta metoda de detectare a zilelor fertile este prin verificarea temperaturii corpului. Aceasta se verifica in fiecare dimineata si se noteaza pe un tabel. Urmarind acest tabel pe o perioada de citeva luni - se poate detecta o anumita regularitate (patern).

Citeste aici Temperatura bazală a corpului și ovulația - iată cum se monitorizează și cum te ajută să știi cand e ovulația

Cand sunt zilele fertile?

Zilele fertile sint acelea in care temperatura corpului este mai ridicata decit in restul zilelor. Este important de stiut ca exista aproximatix doar 4 zile pe luna cind o femeie poate concepe un copil si aceste zile sind - evident - determinate de ovulatie.

tabel ovulatie

Aceasta este asa numita "saptamana de incalzire". Daca ati planificat sa ramaneti insarcinata, va trebui sa porniti de la ideea ca sinteti deja insarcinata.

Asta inseamna: - o alimentatie sanatoasa, vitamine prenatale ce contin acid folic - si abstinenta de la droguri, fumat si alte substante otravitoare.

Ceea ce este de la sine inteles este faptul ca NU trebuie sa va abtineti de la SEX.

calcul ovulatie

 Ce este ovulatia?

Ovulatia este procesul de eliberare a unui ovul matur din foliculul graafian in ovarul femeii, care trece apoi in trompele ovariene si in final in uter. Ovulatia incepe la pubertate si inceteaza la menopauza si are loc doar o singura data intr-o faza de ciclu chiar daca se emit mai multe ovule. Perioada cea mai fertila a femeii o reprezinta mijlocul ciclului menstrual, insa la unele femei apare si mai devreme de aceasta perioada.

de citit: Cum stiu cand ovulez?

In aceasta perioada femeia poate ramane cel mai repede insarcinata si de aceea, cunoasterea acestei faze poate fi foarte folositoare pentru cele care isi planifica sa ramana insarcinate.

Ovulatia apare cu aproximativ doua saptamani inainte de ciclul menstrual, insa poate aparea mai devreme sau mai tarziu, in functie de lungimea fazei luteale si de aceea unele femei cunosc cand se produce ovulatia, datorita unor modificari care apar in organism si a unor simptome pe care le resimt.

Prin urmare ovulatia reprezinta un ciclu in care ovocitul ajunge la maturitate si se elibereaza de pe suprafata ovarului, foarte esential pentru fertilitate. Un rol inportant in reglarea ciclului ovarian si in aparitia ovulatiei il joaca nu numai ovarele ci si hipotalamusul si hipofiza.

Doctorii de specialitate precizeaza faptul ca ciclul mestrual se incadreaza intre 21 si 35 de zile, iar ovulatia poate varia intre a 10-a si a 16-a zi de dinaintea venirii ciclului menstrual, calculul facandu-se din prima zi menstruala.

Calculatorul zilelor de ovulatie

Calcularea aproximativa a datei ovulatiei este posibila numai femeilor cu un ciclu menstrual regulat, pe cand cele care au o menstruatie neregulata le este recomandat sa foloseasca metode aditionale.

Selecteaza data primei zile a ultimei perioade menstruale

   

Numarul mediu de zile dintre doua cicluri menstruale in cazul tau

Data ovulatiei este:

Perioada fertila este este:

  

Tulburarile de ovulatie

Problemele legate de ovulatie constituie cea mai frecventa cauza a infertilitatii feminine, dar si cea care este cel mai usor de tratat. Femeile care au astfel de probleme au un ciclu menstrual neregulat sau, uneori, prezinta amenoree. Cu toate acestea, disfunctiile legate de ovulatie pot aparea chiar daca ciclul menstrual este regulat. Iata mai multe detalii despre tulburarile de ovulatie si sfatul de la Desprecopii. 

Ovulatia: intrebari si raspunsuri bine de stiut daca vrei sa devii mamica

Ovulatia: intrebari si raspunsuri esentiale

Sunt atat de multe intrebari despre OVULATIE pe forumul aspirantelor de la Desprecopii - sau in sectiunea de Intrebari  - incat le-am ales pe cele mai citite pentru a vi le prezenta impreuna cu raspunsul complet. Pentru ca aceste intrebari si raspunsuri cu siguranta vor fi utile altor viitoare mamici ...citeste aceste intrebari si raspunsuri aici.

 

8 semne ale ovulatiei

Ovulatia este acel miracol feminin care se intampla in fiecare luna, la femeile care nu au ajuns inca la menopauza. Practic, zilele in care se intampla ovulatia, marcheaza semnalul cand femeia poate procrea - cu ajutorul desigur - al unui spermatozoid viteaz.

In fiecare luna, un ou (ovul) se maturizeaza in interiorul ovarelor tale si apoi se deplaseaza in tubul falopian, spre uter.

Pentru a avea sansa unei sarcini, trebuie sa activitate sexuala in perioda 1-2 zile inainte de ovulatie si pana la 24 de ore dupa aceasta. Celulele spermei, spermatozoizii pot trai pana la 2-3 zile dar un ovul traieste doar 24 de ore dupa ovulatie - daca desigur, nu se intampla fertilizarea citeste mai departe 8 semne ale ovulatiei.

Despre ovulatie pe larg:

Cu falsitate despre fertilitate
Fertilitatea: varsta ideala, fereastra fertila, mituri si trucuri pentru conceperea unui copil
Inseminarea intrauterina cu ajutorul Berzei (video)
Cum stiu cand ovulez?
Hormonii influenteaza viata sexuala a femeilor
Daca vrei ca barza sa iti aduca un baietel - ce trebuie sa mananci
Daca vrei ca barza sa iti aduca o fetita - ce trebuie sa mananci 

Informatie si sustinere pentru femeile care doresc sa aiba un copil

Dorinta de a ramane insarcinata este adesea stresanta si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infruntați mai bine emotiile puternice pe care le puteti simti pe parcursul perioadei in care veti astepta cu infrigurare sa deveniti mamica. Este important sa stiti ca pe acest drum nu sunteti singura. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. 

Forumuri recomandate - FORUMURILE ASPIRANTELOR

 Forumul FIV
Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme.

Asteptand un ingeras in viata noastra !
Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente. Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta!  

Despre conceperea unui copil, ar merita sa stiti:

Trei secrete esentiale ca sa ramai insarcinata
Pozitii sexuale pentru conceperea unui copil
Dupa cate luni de incercari ar trebui sa ne impacientam daca nu ramanem insarcinate?
Plante care stimuleaza fertilitatea dupa 35 de ani
Sarcina dupa un avort: cat de curand?
Incercarea de a concepe un copil: cum sa scapati de tensiunea ei
Placerea sexului si sansa de a concepe un copil
Pot ramane insarcinata daca ...?
Ovulatia si calculul ovulatiei

autor: echipa Desprecopii.com , Toate drepturile rezervate (c) 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Ovulatie

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

15 comentarii din totalul de 318:

  1. Andreea
    Andreea trimis la 2/3/2022

    Buna ziua am o întrebare daca pe 16 mia venit ciclu su pe 18 a fost ultima zi de atunci am facut sex neprotejat am ramas însarcinata

    Raspunde la acest comentariu
    • Desprecopii
      Desprecopiitrimis la 2/3/2022

      Buna Andreea, cel mai bun sfat pe care il avem in astfel de cazuri este: cumpara-ti un test de sarcina si vezi rapid care este situaţia.

  2. Botezatu Elena Anda
    Botezatu Elena Andatrimis la 4/12/2020

    Buna ziua as dori sa imi spuneti exact cind pot concepe o sarcina.prima zi de menstruatie a fost pe 11.10.2016.imi doresc sa fiu mama si vreau sami spuneti exact data cind pot incepe sa ramin insarcinata.va multumesc

    Raspunde la acest comentariu
  3. denysa
    denysatrimis la 4/12/2020

    buna ancerc sa raman ansarcinata de 4 luni si nu raman mai tot timpu sunt racita la ovare si rinichii se poate sa nu raman din cauza asta

    Raspunde la acest comentariu
  4. Iuliana golban
    Iuliana golbantrimis la 5/5/2020

    Buna.traesc liber de7ani si nu pot ramaine ansarcinata?cauza

    Raspunde la acest comentariu
  5. Ana
    Anatrimis la 1/4/2020

    Buna ziua, am avut menatruatia pe 27 martie,as vrea sa stiu cand am ovulatie

    Raspunde la acest comentariu
  6. Cristina
    Cristinatrimis la 23/10/2018

    Bună seara.prima zi de menstruație a fost pe 22.10.2018.as dori să știu care sunt zilele in care pot rămâne însărcinată.de precizat că menstruația durează aproximativ 5 zile.va mulțumesc

    Raspunde la acest comentariu
  7. nicoleta
    nicoletatrimis la 20/8/2018

    Buna tuturor imi doresc un copil in anul 2017 am avut un avort spontan si de atunci nu mai raman insarcinat ce trebuie sa fac......

    Raspunde la acest comentariu
  8. Ioana
    Ioanatrimis la 23/6/2018

    Bună ziua , soția este la menopauza de 3 ani, și ia venit ciclul,poate sa rămână însărcinată? va mulțumesc.

    Raspunde la acest comentariu
  9. mihaela
    mihaelatrimis la 28/5/2018

    deja am 4 copii doresc un ajutor

    Raspunde la acest comentariu
  10. Elisabeta
    Elisabetatrimis la 1/12/2017

    Buna! As dori sa stiu daca se poate sa nu ai simtome in timpul sarcinii?

    Raspunde la acest comentariu
  11. Elena Anda
    Elena Andatrimis la 3/11/2016

    Buna seara am o intrebare pe 11.10.2016,am avut menstruatia am calculat zilele in care pot face sex cu sotu.de ex.calculind zilele pt conceperea sarcinii mia dat ziua 13-14,adica zilele 23-24,noi am facut sex.apoi in ziua15a nu am mai facut sex.apoi am facut in ziua16a apoi ziua 17a pauza.conform calendarului.este posibil sa fiu insarcinata?as dori sa stiu daca nam facut vreo greseala.

    Raspunde la acest comentariu
  12. Natalia
    Nataliatrimis la 20/10/2016

    Buna ziua imi doresc un copildin tot sufletul dar nu se primeste

    Raspunde la acest comentariu
  13. Botezatu Elena Anda
    Botezatu Elena Andatrimis la 13/10/2016

    Buna ziua as dori sa imi spuneti exact cind pot concepe o sarcina.prima zi de menstruatie a fost pe 11.10.2016.imi doresc sa fiu mama si vreau sami spuneti exact data cind pot incepe sa ramin insarcinata.va multumesc

    Raspunde la acest comentariu
  14. denysa
    denysatrimis la 29/9/2016

    buna ma ajuta si pe mine cineva ancerc de 4 luni sa raman insarcinata si nu raman si nu antaleg chestia cu ovulatia am avut menstruatia pe data de 26.08.2016 cand pot avea un contact sigur si ovulatia ee anainte de menstruatie cu doua saptamani sau cum ca nu antaleg deloc va rog sa ma informati si pe mn .va multumesc

    Raspunde la acest comentariu
  15. daniela
    danielatrimis la 24/8/2016

    buna. prima zi de menstruatie a fost in data de 10.08 am avut 2 contacte sexuale neprotejate, primul fiind in 13.08 iar al doilea in 19.08 vroiam sa stiu daca sunt sanse sa fii ramas insarcinata. mentionez ca am o menstruatie care dureaza 3-4 zile iar aceasta apare regulat la fiecare 27-28 de zile.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII