Alimentatia femeii si sexul viitorului bebelus. Sau ce oferi berzei ca sa iti aduca o fetita sau un baietel.

Alimentatia femeii si sexul viitorului bebelus. Sau ce oferi berzei ca sa iti aduca o fetita sau un baietel.

Alimentatia femeii si sexul viitorului bebelus. Sau ce oferi berzei ca sa iti aduca o fetita sau un baietel.

Cum influențează alimentația mamei sexul viitorului bebeluș?

Se discută mult pe seama dilemei: Este adevărat că femeile care nu sar peste micul dejun nasc mai mulți băieți? Da, alimentația unei femei în perioada concepției poate influența sexul bebelușului, sugerează cercetările. Iar dacă vrei ca barza să-ți aducă fetiță sau băiat, femeia ar trebui să adopte un plan de alimentație în concordanță cu sexul dorit pentru viitorul ei copil - cu aproximativ două luni și jumătate înainte de momentul concepției...

despre alimentatia mamei si sexul bebelului, veti citi:
Alimentatia cu continut caloric ridicat favorizeaza nasterea baietilor?
Ce spun cercetarile despre sexul bebelusului din burtica
Despre sfaturi la obiect daca va doriti un baietel sau o fetita
Se nasc mai putini baieti
Instinctul evolutiei umane
Nivelul glucozei in sange si sexul bebelusului
Ce trebuie să mănânci dacă vrei fetită sau dacă vrei băietel
FORUM SI GRUPURI DE SUPORT

Alimentatia cu continut caloric ridicat favorizeaza nasterea baietilor?

Oamenii de stiinta sunt inca in cautarea unui raspuns unanim in legatura cu alimentatia femeii si viitorul sex al copilasului sau. Aceasta legatura fost enuntata pentru prima oara de catre zoologul german Kurt Ferbst, cu 50 de ani in urma - daca turna in acvariu hrana cu un continut ridicat de potasiu, pina la urma se inmulteau pestii de sex masculin iar daca hrana continea mai mult magneziu, se nasteau mai multi pesti de sex feminine. Iata cum influenteaza alimentatia mamei sexul viitorului bebelus si multe alte sfaturi la obiect de la Desprecopii.com:

Ce spun cercetarile despre sexul bebelusului din burtica

Studiile recente sugereaza ca o alimentatie cu continut caloric ridicat in perioada conceptiei – si faptul ca luati regulat micul dejun – va pot mari sansele sa nasteti un baiat.

Cercetatorii spun ca tendinta moderna a viitoarelor mame de a opta pentru alimentatie cu continut caloric redus poate explica scaderea proportiei de baieti din tarile dezvoltate.

Un studiu recent, realizat de universitatile din Exeter si Oxford, Marea Britanie a aparut in jurnalul Societatii Regale de Stiinte Biologice din Marea Britanie. Studiul a urmarit 7740 de femei care erau insarcinate cu primul lor copil din Marea Britanie, carora li s-au cerut informatii despre obiceiurile lor alimentare de dinainte de sarcina si din primele luni de sarcina.

Citeste pe larg despre Ce trebuie sa mananci, daca vrei ca Barza sa iti aduca o fetita! AICI

Daca o mama dispune de resurse de hrana din belsug, atunci inseamna ca poate investi in nasterea unui fiu, deoarece este mai probabil ca un fiu sa produca mai multi nepoti decat o fiica, declara dr. Fiona Mathews, de la Universitatea Exeter.

Cercetatorii au descoperit ca 56% dintre femeile cu cel mai ridicat aport energetic in perioada conceptiei au nascut baieti, fata de numai 45% dintre femeile cu aportul energetic cel mai redus.

Aportul caloric mediu al femeilor care au nascut baieti a fost de 2413 calorii pe zi, fata de 2283 calorii pe zi in cazul femeilor care au nascut fete.

In cazul femeilor care au nascut baieti era mult mai probabil ca ele sa fi mancat o cantitate mai mare de nutrienti, in gama mai variata, incluzand potasiu, calciu si vitaminele C, E si B12. De asemenea, era foarte probabil ca mancasera cereale la micul dejun.

Se nasc mai putini baieti

In ultimii 40 de ani a existat un declin redus dar constant, de aproape 1 la 1000 de nasteri anual, in proportia baietilor care s-au nascut in tarile industrializate, inclusiv in Marea Britanie.

Cercetarile anterioare au indicat si ele o reducere a aportului energetic mediu in lumea dezvoltata si exista tot mai multe dovezi ca tot mai multi oameni sar peste micul dejun.
Savantii stiu deja ca in cazul multor specii de animale se nasc mai multi masculi cand mama are la dispozitie mai multa hrana sau are un rang mai inalt in ierarhia grupului din care face parte.

Fenomenul a fost studiat cel mai mult la nevertebrate, dar a fost observat si la cai, vaci si la unele specii de caprioare.

Citeste pe larg despre Ce trebuie sa mananci, daca vrei ca Barza sa iti aduca un baietel! AICI

Instinctul evolutiei umane

Se crede ca explicatia se afla in instictul evolutiv de a produce descendenti. Dr. Fiona Mathews, cercetator-sef, a declarat: Masculii celor mai multe specii au potentialul de a da nastere mai multor urmasi decat femelele, dar acest lucru poate fi influentat foarte mult de dimensiune sau de statutul social al masculului, masculii de slaba calitate nereusind sa procreeze.

Pe de alta parte, femelele se reproduc mai constant. Daca mama are la dispozitie resurse de hrana din belsug, atunci are rost sa investeasca in nasterea unui fiu deoarece el are sanse mai mari de a produce mai multi nepoti decat o fiica. Insa in perioadele mai austere, a avea o fiica este o alegere mai sigura.

Le recomand insistent femeilor sa nu inceapa sa se infometeze pt a incerca sa influenteze sexul bebelusului lor, declara dr. Allan Pacey, de la Universitatea Sheffield, UK.

Nivelul glucozei in sange si sexul bebelusului

Se stie ca din cercetarile privind fertilizarea in vitro (FIV) ca nivelurile ridicate ale glucozei stimuleaza cresterea si dezvoltarea embrionilor masculini, in timp ce inhiba embrionii feminini.
In cazul oamenilor, faptul ca sar peste micul dejun reduce nivelul glucozei, aspect care poate fi interpretat de organism ca indicand conditii precare de mediu si disponibilitatea redusa a alimentelor.

Dr. Allan Pacey, expert in probleme de fertilitate la Universitatea Sheffield,Marea Britanie -  a declarat ca exista dovezi destul de solide ca natura are cai subtile de a schimba proportia sexelor a unei populatii ca reactie la o varietate de circumstante.

Totusi, el declara: Le recomand insistent femeilor sa nu inceapa sa se infometeze pentru a incerca sa influenteze sexul bebelusului lor. S-a observat in cazul unelor studii pe animale ca chiar si micile schimbari din dieta femelelor pot afecta sanatatea pe termen lung a puilor, deci este important ca mama sa aiba o alimentatie corecta in momentul conceptiei si in timpul sarcinii.

Ce trebuie să mănânci dacă vrei fetită sau dacă vrei băietel

Daca vrei ca barza sa iti aduca o fetita iata ce trebuie sa mananci

Daca vrei ca barza sa iti aduca un baietel - ce trebuie sa mananci

Alegerea sexului copilului, mituri si legende...

Toata lumea a auzit tot felul de legende despre cum se concepe un baiat sau ce forma trebuie sa aiba burta pentru a da nastere unui fete. Asemenea legende circula din generatie in generatie - fara insa a avea un suport stiintific. Inseamna oare consumul de Pepsi o asigurare pentru ca copilul tau sa fie baiat?

Sau ca sa fie fata ar fi o solutie indoparea cu ciocolata? Sa faci dragoste pe luna plina?Desprecopii.com face un slalom printre mituri si legende pe care cu siguranta le-ai auzit :-)

Calculatorul sexului bebelusului

In functie de varsta la care concepi copilul, poti afla ce sex are viitorul tau bebelus. Foloseste calculatorul sexului bebelusului :) daca vrei sa stii care sunt sansele sa fie fetita sau baitel. Gasesti acest calculator aici. 

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Avesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii.

  FORUM SI GRUPURI DE SUPORT: 

  Asteptand o comoara in viata noastra !
Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente. Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta! 

autor: Echipa Desprecopii.com, Toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII