Dacă vrei ca barza să iți aducă un BAIETEL iată ce trebuie să mănanci - mituri si legende

Daca vrei ca barza sa iti aduca un baietel iata ce trebuie sa mananci - mituri si legende

Dacă vrei ca barza să iți aducă un BAIETEL iată ce trebuie să mănanci - mituri si legende

Există o serie de mituri despre cum o femeie poate influența sexul copilului ei, inclusiv prin intermediul alimentației. Aceste mituri nu se bazează pe dovezi științifice și nu au nicio bază reală. Sexul bebelușului este determinat de cromozomii pe care îi moștenește de la părinți, nu de alimentația mamei.

Conform unor astfel de mituri, dacă vrei să ai un băiețel, există o schemă pe care am pregătit-o sub forma unui infografic. Aceasta îți va spune ce ar trebui să mănânce viitoarea mamă înainte de concepție pentru a crește șansele de a avea un băiețel (deși aceste afirmații nu sunt susținute de știință).

• Pentru a concepe un băiat, se sugerează că viitoarea mamă ar trebui să consume multe legume și alimente alcaline, conform acestor mituri.

Sexul viitorului copil si barza
Daca vrei ca barza sa iti aduca un baietel - infografic
Rolul alimentatiei in planificarea sexului copilului
SUPORT: Suntem o comunitate puternica si unita, haideti alaturi de noi!
Tot despre alegerea sexului viitorului copil mai cititi
Planificarea unui copil sanatos
FORUM SI GRUPURI DE SUPORT
 

Sexul viitorului copil si barza

Exista multe mituri despre cum poate o femeie sa aiba un copil de un anumit sex, inclusiv prin intermediul alimentatiei. Unele exemple de astfel de mituri sunt:

- Consumarea anumitor alimente poate ajuta la conceperea unui copil de un anumit sex. De exemplu, s-ar putea spune ca consumarea anumitor alimente care sunt bogate in sare poate ajuta la conceperea unui copil de sex feminin, in timp ce consumarea alimentelor bogate in potasiu poate ajuta la conceperea unui copil de sex masculin.

- Consumarea anumitor suplimente alimentare poate ajuta la conceperea unui copil de un anumit sex. De exemplu, s-ar putea spune ca consumarea unor suplimente care contin acid folic poate ajuta la conceperea unui copil de sex feminin, in timp ce consumarea unor suplimente care contin vitamina B12 poate ajuta la conceperea unui copil de sex masculin.

Pentru amuzament - sa vedem ce spun aceste mituri

Se stie ca berzele, sunt cele care fac decizia - bebelus fetita sau bebelus baietel - pentru ca ele sunt cele care aduc, din departari bebelusul :) intr-un saculet roz sau intr-un saculet bleu.
Speram ca v-a placut introducerea :).

Ei bine, despre alegerea sexului viitorului bebelus circula multe legende si sfaturi de la babe, dar iata noi am pregatit o schema - infografic - care va spune ce trebuie sa manance viitoarea mamica, inainte de conceptie - pentru a avea un baietel (nazdravan).

Daca vrei ca barza sa iti aduca un baietel - infografic
 

 

Rolul alimentatiei in planificarea sexului copilului - nota redactiei

In comunitatea stiintifica se discuta inca daca alimentatia parintilor are vreo influenta asupra sexului copilului. Acesta problema fost enuntata pentru prima oara de catre zoologul german Kurt Ferbst, cu 50 de ani in urma - daca turna in acvariu hrana cu un continut ridicat de potasiu, pana la urma se inmulteau pestii de sex masculine iar daca hrana continea mai mult magneziu, se nasteau mai multi pesti de sex feminine.

Insa nu exista studii stiintifice la oameni. Alimentatia unei femei inainte de sarcina poate avea un impact asupra sanatatii ei, dar nu are nicio legatura directa cu sexul bebelusului. Sexul bebelusului este determinat de cromozomii pe care ii mosteneste de la parinti - o femeie poate avea un copil de orice sex, indiferent de ce mananca inainte de sarcina.

Este important ca o femeie sa aiba o dieta echilibrata si sanatoasa inainte de a ramane insarcinata, deoarece aceasta poate ajuta la prevenirea unor probleme de sanatate care pot aparea in timpul sarcinii. De asemenea, o dieta sanatoasa poate ajuta la pregatirea organismului pentru o sarcina sanatoasa si poate contribui la dezvoltarea sanatoasa a bebelusului.

Daca vrei ca barza sa iti aduca o fetita - ce trebuie sa mananci citeste pe larg Daca vrei ca barza sa iti aduca o fetita - ce trebuie sa mananci

13 lucruri care influenteaza sexul viitorul bebelus citeste pe larg: 13 lucruri care influenteaza sexul viitorul bebelus 

SUPORT: Suntem o comunitate puternica si unita, haideti alaturi de noi!

Dorinta de a avea un copil si amanarea momentului in care vestea buna vine ... este adesea obositoare si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infruntați mai bine emotiile puternice pe care le puteti simti pe parcursul perioadei in care veti astepta cu infrigurare sa deveniti mamica. Este important sa stiti ca pe acest drum nu sunteti singura. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand o comoara in viata noastra !

Alegerea sexului copilului, mituri si legende...

Toata lumea a auzit tot felul de legende despre cum se concepe un baiat sau ce forma trebuie sa aiba burta pentru a da nastere unui fete. Asemenea legende circula din generatie in generatie - fara insa a avea un suport stiintific. Inseamna oare consumul de Pepsi o asigurare pentru ca copilul tau sa fie baiat?

Sau ca sa fie fata ar fi o solutie indoparea cu ciocolata? Sa faci dragoste pe luna plina?Desprecopii.com face un slalom printre mituri si legende pe care cu siguranta le-ai auzit :-)

Calculatorul sexului bebelusului

In functie de varsta la care concepi copilul, poti afla ce sex are viitorul tau bebelus. Foloseste calculatorul sexului bebelusului :) daca vrei sa stii care sunt sansele sa fie fetita sau baitel. Gasesti acest calculator aici.

 Planificarea unui copil sanatos

Sunteti facuti unul pentru altul? 
Cum sa aveti cel mai sanatos copil 
Riscurile maternitatii dupa 35 de ani 
Alegerea sexului copilului - mituri si legende.... 
Ovulatia si calculul ovulatiei 
Din conceptia intarziata rezulta baieti 
Si ceasul biologic al barbatilor ticaie 
Pozitii sexuale pentru conceperea unui copil 
Ghid pentru cuplurile infertile 
Azoospermia 
Pregatiti-va pentru a deveni parinti (cu umor) 
Mai multe despre venirea celuilalt pe lume

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Avesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii.

  FORUM SI GRUPURI DE SUPORT: 

  Asteptand o comoara in viata noastra !
Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente. Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta! 

autor: echipa Desprecopii.com , Toate drepturile rezervate © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 3 comentarii

  1. Bogdan
    Bogdantrimis la 8/12/2015

    Katy, putina istorie n-ar strica... Sa stii ca cele mai mari rasboaie s-au pornit din cauza femeilor

    Raspunde la acest comentariu
  2. Kaly
    Kalytrimis la 15/5/2014

    dap, asa e! sa fie cati mai multi baietei pe planeta, ca sa faca cat mai multe razboaie si nenorociri!

    Raspunde la acest comentariu
  3. manuela
    manuelatrimis la 15/5/2014

    povești de adormit copii!!!! Alții zic proteine! am consumat f multe proteine și am avut 4 sarcuni băieți fără să consum cele înșirate mai sus!

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII