Paduchii, o problema a copilariei ------------------------de completat

Paduchii, o problema a copilariei ------------------------de completat

Paduchii, o problema a copilariei ------------------------de completat

Paduchii fac parte din gama de probleme ale copilariei - care ne dau batai de cap :) 

O metoda sigura si foarte rapida de eliminare a paduchilor sunt tratamentele care se pot cumpara din farmacii, precum Paranix, care va ajuta sa scapati de acestia in 10 minute.
 

Paduchii sunt o problema a copilariei 

Pojarul, varicela si oreionul sunt doar cateva dintre bolile copilariei care, fie ne-au lasat semne pe corp ca amintiri, fie ne-au dat batai de cap. Tot din categoria lucrurilor neplacute din copilarie, unii dintre noi ne amintim de paduchii de cap. Ati avut si voi?

Daca pojarul, varicela si oreionul ni se par tipice si normale varstei fragede, cu paduchii este alta poveste; de ei ne este rusine, din cauza mitului conform caruia doar parul nespalat se umple de paduchi, de altfel lucru fals. Paduchii nu fac discriminari intre parul scurt, lung, murdar sau curat, din contra, acestia prefera parul curat. Ei sunt o problema comuna in special in randul copiilor din scoala primara. Cel mai frecvent apar la varstele intre 3 si 14 ani, doar ca, spre deosebire de bolile tipice copilariei, care trec singure, paduchii nu dispar de la sine.

Locuri si situatii din care copiii pot lua paduchi de cap

Paduchii de cap sunt insecte cu 6 picioare, mici si nedorite, care isi stabilesc culcusul in podoaba capilara a copiilor si adultilor. Pentru ca se transmit prin contactul direct dintre doua capete, copiii sunt cei mai expusi la transmiterea lor. Fie ca ca se cunosc de mult timp, alearga si se joaca impreuna, fie ca se cunosc de cateva minute, se intampla ca cei mici sa petreaca mult timp apropiati.Locurile si situatiile din care copiii pot contacta paduchii de cap sunt surprinzator de multe si de variate, insa cele mai frecvente sunt gradinitele si scolile. Totusi, ele nu sunt singurele:

Parcuri
Cand esti parinte, parcul devine locul in care copilul tau se imprieteneste cu cei mai multi copii, in fiecare azi alti si alti copii noi. Si tot cand esti parinte, parcul devine pentru tine locul in care socializezi, schimbi impresii, retete, sfaturi si iti lauzi copilul si dumele pe care le face. Totodata, parcul este unul dintre locurile din care copiii pot contacta paduchi de cap de la altii copii. De multe ori alearga, se imbrancesc si isi ating fara sa vrea capetele.

Tabere
Taberele de vara sunt preferate copiilor: cateva zile fara parinti, intr-un loc in care sunt multi copii cu care se pot juca. Pentru parinti, ele sunt un bun prilej sa se mai relaxeze. In acelasi timp, taberele ii ajuta pe cei mici sa se descurce singuri, sa invete sa se lege singuri la sireturi si, mai ales, sa invete sa se comporte si sa socializeze si cu alti copii, in afara de cei cunoscuti lor. Ofertele pentru taberele de vara sunt complexe si particularizate pe fiecare grupa de varsta si in functie de interesele si nevoile fiecarui copil. Insa, unde sunt multi copii la gramada, exista si posibilitatea transmiterii de paduchi. N-ar fi rau sa fiti precauti si sa ii verificati pe cei mici sau sa le sugerati insotitorilor din tabere sa le faca un control inainte de a porni in aventura.

Vizite
In general, mersul in vizita este bucuria oricarui copil, mai ales daca cei la care mergeti au si ei copii. In timp ce parintii discuta despre diverse lucruri, de la job, la politica si pana la planificarea vacantelor, cei mici se agita si se joaca diverse jocuri. Vi s-a intamplat ca cei mici sa isi schimbe intre ei hainele sau isi puna palarii pe cap si sa se joace de-a piratii? Inventivitatea este fara limite mai ales cand sunt mici, iar pastrarea unei distante interpersonale este ceva de neinteles pentru ei.Indiferent de situatiile in care veti fi pusi si de varietatea locurilor din care copilul poate contacta paduchii, este bine sa stiti ca puteti preveni transmiterea paduchilor de cap, fara sa il privati pe cel mic de la joaca sau socializarea cu altii copii:• Explicati-i copilului sa nu isi imprumute obiectele personale, precum peria de par, clamele, caciula, sapca, palariile

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️