8 semnale că bebelușul are un potențial mare de dezvoltare intelectuală - indicii timpurii

8 semnale ca bebelusul are un potential mare de dezvoltare intelectuala - indicii timpurii

8 semnale că bebelușul are un potențial mare de dezvoltare intelectuală - indicii timpurii

Ați devenit de curând părinții unui bebeluș? Evident, copilul dvs. este cel mai deștept, mai dulce și mai strălucitor din întreaga lume - și pe bună dreptate.

Unii bebeluși sunt însă cu adevărat peste medie în ceea ce privește dezvoltarea lor intelectuală. Acest lucru devine adesea clar mai târziu, când merg la școală. În timpul copilăriei timpurii, însă, puteți observa deja anumite semne ale inteligenței lui.

• Iată câteva indicii că bebelușul ar putea fi cu adevărat inteligent... Pentru că da, există semnale timpurii care dau indicii despre potențialul de dezvoltare intelectuală al unui copil.

- veti citi:
Trasaturi ale unui bebelus care dau semnale ca are un avans de dezvoltare intelectuala
8 activitati care stimuleaza dezvoltarea creierul bebelusului
Dragostea mamei influenteaza dimensiunile creierului copilului

Trasaturi ale unui bebelus care da semnale ca are un avans de dezvoltare intelectuala

Toti copiii sunt speciali, insa al tau este desigur, cel mai special dintre toti - nu-i asa? Este insa genul de copil pe care trebuie sa il distrezi continuu? S-ar putea sa dea semne ca este un copil înzestrat.

Unii copii sunt insa cu adevarat peste medie, în termeni de dezvoltare. Acest lucru devine adesea clar mai târziu, atunci când merg la scoala. In timpul copilariei timpurii insa, puteti sesiza deja anumite semne ale inteligentei acestuia.

Iata cateva indicii ca bebelusul tau ar putea avea un potential peste mediu de inteligenta ...

1. Bebelusul tau este alert?

Bebelusul tau este foarte atent si se uita mereu în jurul sau? Pare ca privirea sa este mai clara decât a altor copii de vârsta lui, si pare ca se uita cu adevarat la tine. Adica stie sa isi focuseze bine privirea. EI bine, e un semn foarte bun asta. 

 2. Bebelusul nu prea adora somnicul

Da - stim ca ai vrea sa doarma mai bine insa - uneori faptul ca este mult trez e un semnal in directia de care vorbim. Un bebelus cu potential de inteligenta peste medie nu doarme atât de mult. Se pare ca are nevoie de somn intr-o masura mai mica decât alti copii. Copilul vecinei se face auzit deabia la ora 9 dimineata, cu un strigat vesel, în timp ce voi doi sunteti deja trecuti printr-o parte a zilei? De asemenea, somnul în timpul zilei nu este foarte frecvent.

3. Invata de timpuriu sa imite anumite sunete si vorbeste devreme

Un copil cu un avans de dezvoltare intelectuala încearca relativ repede sa scoata sunete, si chiar încearca sa va imite cuvintele. El face asta mai devreme decât alti copii. Evident, va fi precoce si in ceea ce priveste primele cuvinte.

4. E sensibil la receptori

Copilul dumneavoastra este foarte sensibil la sunet, miros si gust? Reactioneaza violent la un stimul enervant. De exemplu, în cazul în care ceva îl deranjeaza in scutece, el se va face auzit cu voce tare.EI bine, e un semn foarte bun asta.

5. Vrea des divertisment

Copilul dumneavoastra doreste sa fie distrat in mod constant. Poate te frustreaza ca nu e usor de multumit, deabia l-ai hranit si schimbat. in timp ce bebelusul prietenei dvs sta linistit in patutul sau, al dvs nu tace o secunda. Când este treaz, el vrea mereu sa experimenteze ceva. EI bine, e un semn foarte bun asta. CIteste Educatia timpurie: cum cantecelele, povestile si prietenii imaginari stimuleaza inteligenta copilului

6. Bebe e cam plangacios

Majoritatea copiilor foarte inteligenti au cel putin cateva din caracteristicile enumerate mai sus. Cea mai importanta indicatie este de fapt punctul cinci: necesitatea de a fi stimulat mental. Bebelusul tau sa plange daca nu este în mod constant ocupat? Asta poate fi un semnal ca ar putea fi foarte inteligent. El proceseaza mai rapid experientele noi si, prin urmare, câstiga rapid cunostinte. EI bine, e un semn foarte bun asta.

7. Se plictiseste repede

Un copil plin de viata poate fi destul de extenuant pentru tine, ca mama. Cum poti pana la urma sa distrezi un copil mic? Un copil mic se poate plictisi repede. Copiii inteligenti prefera mereu lucruri noi pentru joaca. Mai adesea decât alti copii, se plictisesc mai repede de o zgomot, sau de o jucarie. EI bine, e un semn foarte bun asta.

8. Vrea mereu jucarii noi

Ce puteti face ca parinte? În orice caz, asigurati-va ca exista suficient de multe jucarii noi. Nu trebuie sa cumparati întotdeauna ceva, ci puteti schimba unele jucarii cu o prietena. Încercati sa va puneti in locul copilului, pentru a realiza nevoia acestuia de stimulente (dar nu exagerati, el este si ramâne un copil, care are si nevoie de odihna) si lasati-l sa descopere lumea împreuna cu dvs.

8 activitati care stimuleaza dezvoltarea creierul bebelusului

Creierul bebelusilor se dezvolta sub impulsul a mai multi factori, insa un rol determinant il are comunicarea cu adultii si modul in care acestia raspund nevoilor lor. Creierul bebelusului afla ce inseamna foamea, singuratatea, oboseala, disconfortul etc. Dezvoltarea ulterioara a creierului sub impactul acestor impulsuri depinde de modul in care adultul ingrijeste copilul, de promptitudinea cu care raspunde acestor nevoi. Plansul este modul prin care ei comunica in primele luni de viata. Si totusi, oricat de prompt ar raspunde parintii nevoilor lor, fiecare bebelus are o etapa in dezvoltarea sa in care plange mai mult.

Aceasta variaza - la bebelusii nascuti la termen apare in jurul varstei de 6 saptamani, in timp ce la cei prematuri se manifesta pe la 12 saptamani citeste mai departe care sunt 8 activitati care stimuleaza dezvoltarea bebelusului.

Dragostea mamei influenteaza dimensiunile creierului copilului

Cercetari recente au scos insa la iveala un adevar uluitor. Se pare ca felul in care mama se comporta cu copilul ei este decisiv si pentru dezvoltarea fizica a creierului acestuia. Pana de curand nu existau dovezi solide in aceasta privinta, ci doar cateva studii care au aratat importanta comportamentului matern asupra dezvoltarii creierului puiului la rozatoare si la primate. 

Dupa numeroase studii si dupa observarea atenta a comportamentului copiilor si al parintilor, in cadrul unor cercetari de durata, s-a ajuns la concluzia ca un copil care beneficiaza de dragostea si de grija zilnica a mamei are creierul mai mare decat unul care nu a beneficiat de afectiunea materna. Fotgrafiile rezultate in urma RMN-urilor facute in cadrul cercetarilor sunt elocvente.

Citeste si: Etape esentiale de dezvoltare a creierului unui bebelus

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii
Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024
Referinte: The Journal of Psychology si urbanchildinstitute.org

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII