Fertilizarea in vitro: pregatirea pentru indeplinirea unui vis

Fertilizarea in vitro -  pregatirea pentru indeplinirea unui vis

Fertilizarea in vitro - pregatirea pentru indeplinirea unui vis

  • Dupa ani de sperante, analize, rugaciuni, dezamagire si dorinta tot mai adanca de a tine propriul tau copil in brate ... vine si momentul acelei decizii. La urma urmei, timpul trece, si fiecare luna in care nu apare acea liniuta rosie pe testul de sarcina - e o luna pierduta. Si o tristete si mai mare. Deci, vine momentul in care el si ea se decid sa apeleze la o metoda de reproducere asistata: Fertilizare in Vitro. Iata tot ce trebuie sa stii daca v-ati decis sa mergeti pe acest drum, impreuna.

despre pregatirea pentru Fertilizare in Vitro, veti citi:
Fertilizarea in vitro, luminita de la capatul tunelului
Ce inseamna FERTILIZAREA IN VITRO (FIV)
Medicul specialist in probleme de fertilitate
O procedura de fertilizare IN VITRO - gratuita
Conditii pentru cuplurile care doresc sa beneficieze de fertilizare in vitro gratuită in Romania
Lista unitatilor sanitare incluse in subprogramul de Fertilizare in Vitro si Embriotransfer
Fertilizarea in vitro in Romania sau peste hotare?
„Bubele” de la privat
Clinici din strainatate recomandate de Desprecopii
Despre infertilitate, ca o criza in viata unei familii
Despre Fertilizarea in Vitro, mai cititi
Top clinici de fertilitate in Romania
SUPORT: Suntem o comunitate puternica si unita, haideti alaturi de noi! - forumurile Aspirantelor 


Fertilizarea in vitro, luminita de la capatul tunelului

Dupa ani de sperante, analize, rugaciuni, dezamagire si dorinta tot mai adanca de a tine propriul tau copil in brate ... vine si momentul acelei decizii. La urma urmei, timpul trece, si fiecare luna in care nu apare acea liniuta rosie pe testul de sarcina - e o luna pierduta. Si o tristete si mai mare.

Deci, vine momentul in care el si ea se decid sa apeleze la o metoda de reproducere asistata: Fertilizare in Vitro.

Ce inseamna FERTILIZAREA IN VITRO (FIV) ?

FIV face parte, de fapt, dintr-un capitol mai mare, numit Reproducerea Umana Asistata. Inseamna crearea omului in afara corpului uman. Se foloseste spermatozoidul barbatului, ovulul femeii si se efectueaza intalnirea lor in laborator. Acolo se formeaza embrionul care este transferat la mama purtatoare in 72 ore de la conceptie.

Ce se intampla in timpul procesului de Fertilizare in Vitro


Fertilizarea nu intervine in complexul genetic al copilului, astfel ca intre fatul creat in vitro si fatul procreat natural nu apar deosebiri ale dezvoltarii. Desigur, e bine de stiut ca Fertilizarea in Vitro nu garanteaza succesul absolut, de altfel orice clinica in care se fac proceduri FIV se lauda cu niste procentaje de reusita - care variaza intre 30 si 60 la suta. Restul, pala la 100, inseamna esec si este bine de stiut asta de la inceput pentru a evita alte crize de dezamagire.

Medicul specialist in probleme de fertilitate

Asadar, primul lucru pe care trebuie facut de cuplul in cauza este o programare la un medic specialist. Acesta va va pune o serie de intrebari legate de istoricul medical, de starea generala de sanatate si de modul de viata pe care il duceti. E posibil ca medicul in cauza sa va recomandae sa renuntati la fumat, la alcool, sa scapati de cateva kilograme in plus (daca ele exista), sa faceti miscare, sa mancati o alimentatie echilibrata si mai ales, sa reusiti sa eliminati stresul.

Infertilitatea: primii pasi pentru a o invinge cititi:Infertilitatea: primii pasi pentru a o invinge

Infertilitatea cuplului cititi neaparat si:Infertilitatea: cauze si explicatii

O procedura de fertilizare IN VITRO - gratuita

E bine de stiut ca In Romania, din iunie 2011 se desfasoara un program care acorda posibilitatea efectuarii unui FIV gratis.
Directia de sanatate publica din Romania deconteaza pentru fiecare cuplu, o singura procedura de fertilizare in vitro, in limita a 6.150 de lei (aproximativ 1.500 de euro), indiferent daca a mai avut sau nu o asemenea incercare.

Pentru a putea accesa programul, cuplurile sterile trebuie sa fie casatorite de minim 2 ani, iar cel putin unul dintre membrii cuplului trebuie sa fie cetatean roman, cu domiciliul stabil in Romania si cu asigurare in sistemul de asigurari sociale de sanatate de cel putin 2 ani.

In plus, niciunul dintre membrii cuplului nu trebuie sa aiba sa aiba un copil in viata.

De asemenea, pentru a putea fi incluse in program, femeile trebuie sa aiba intre 20 si 40 de ani, iar indexul de masa corporala al acestora nu poate depasi 30. In acelasi timp, mamele surogat sunt, din start, excluse.

Conditii pentru cuplurile care doresc sa beneficieze de fertilizare in vitro gratuită in Romania

Iata care sunt conditiile impuse de Ministerul Sanatatii cuplurilor care doresc sa beneficieze de programul de fertilizare in vitro gratuita

Lista unitatilor sanitare incluse in subprogramul de Fertilizare in Vitro si Embriotransfer

1. SPITALUL  CLINIC  DE  OBSTETRICĂ  ŞI  GINECOLOGIE  „PROF. DR. PANAIT SÎRBU″ – CALEA GIULEŞTI NR. 5,  SECTOR 6,  BUCUREŞTI, TEL. 021/3161278;

2. SPITALUL  CLINIC  JUDEŢEAN  DE  URGENŢĂ  CLUJ – NAPOCA – STR. CLINICILOR  NR. 3-5, CLUJ – NAPOCA, TEL. 0264/597852;

3. S.C.  VIVAMED S.R.L. – STR. MATEI BASARAB NR. 33 BRAŞOV, TEL. 0268/410647, 0730133049;

4. S.C.  DACIA  INTERNATIONAL  MEDICAL  CENTER  S.R.L. – BD. DACIA NR. 101, AP. 1, SECTOR 2, BUCUREŞTI, TEL. 021/2115405, 0766536553

5. S.C.  GYNATAL  S.R.L. – STR. PROTOPOP G. DRAGOMIR, NR. 1,  TIMIŞOARA, TEL 0256/240250, 0748331313;

6. S.C.  CLINICA  POLISANO S.R.L. – STR. CONSTITUŢIEI, BL. 24, SIBIU, TEL 0269/234486;

7. S.C. PROMED SYSTEM - S.R.L. -  STR. STOCKHOLM NR. 5, SECTOR 1, BUCUREŞTI, TEL. 021/2309087,0785212628;

8. S.C. NEWLIFE - BM - S.R.L. -  STR. GRIGORE URECHE NR. 2,TEL. 0232/216260, IAŞI;

9. S.C. HIT MED SRL – STR. ȘTEFAN CEL MARE, NR. 23, JUDEȚUL DOLJ, TEL. 0351/804080, CRAIOVA;

10. S.C. MED LIFE S.A. – CALEA GRIVIȚEI, NR. 365, SECTOR 1, BUCUREȘTI , TEL. 021/2094030

11. S.C. ATHENA HOSPITAL S.R.L. – CALEA ARADULUI, NR. 113, TIMIȘOARA, TEL. 0256/270000

Fertilizarea in vitro in Romania sau peste hotare?

În cele mai multe cazuri, cei care se îndreaptă către clinicile de peste hotare o fac după o serie de experienţe neplăcute în ţară, sau după unul sau mai multe tratamente eşuate. Cu un sistem sanitar subfinanţat în ultimii 25 de ani, nici nu putem emite pretenţii. Să rezumăm o serie de probleme întâlnite în ţară. În primul rând, diferite medicamente necesare tratamentului pentru fertilizare in vitro, apărute în ultimii ani, nu se găsesc în ţară. Aparatura este în cele mai multe cazuri foarte veche. De tehnici şi metode noi, inovative, care să mărească şansele de reuşită, nici nu se mai pune problema. Mai adăugăm şi medicii, prost plătiţi, care aleg să se împartă între spitalele de stat şi clinicile/cabinetele private. Astfel că au ajuns paciente să fie stimulate hormonal în „cabinete” în apartamente de bloc, fără să fie monitorizare pe perioada tratamentului.

„Bubele” de la privat

Ştim, există şi clinici/spitale private moderne, care deja au un renume. Numai că, în unele cazuri, departamentele de reproducere umană asistată sunt create cu un obiectiv principal tipic românesc, şi anume profitul. Un exemplu din anii trecuţi: un lot de medicamente importante în tratamentul de stimulare a avut probleme şi niciuna din fertilizări nu a reuşit la acea vreme. Evident, niciun pacient nu a fost informat şi nici despăgubit. O altă abordare în privat: medici care pun verdictul „nu veţi reuşi niciodată să aveţi un copil fără tratament FIV, din cauza problemei X”, pentru ca, ulterior, pacientele să rămână însărcinate natural. Citit pe larg: De ce prefera romanii tratamentele FIV la clinicile din strainatate?


Clinici din strainatate recomandate de Desprecopii

Clinica de Fertilitate din Praga

La Prague Fertility Center ne-am simtit ocrotiti si am devenit parinti
FIV la Clinica de Fertilitate din Praga: sfaturi personale pentru pacientele romance
8 motive pentru care sa alegeti Prague Fertility Centre
Clinica de Fertilitate de la Praga – cele mai noi tratamente pentru tratarea infertilitatii
Ofertele de tratament la Clinica de Fertilitate din Praga (Prague Fertility Centre)
Tehnologii de ultima generatie la Clinica de Fertilitate din Praga


Clinica de Medicina Reproductiva si Ginecologie Zlin, Cehia

Clinica de Medicina Reproductiva si Ginecologie din Zlin, Cehia: o speranta reala pentru cuplurile care isi doresc sa devina parinti
De ce sa alegem Clinica din Zlin?
De ce prefera romanii tratamentele FIV la clinicile din strainatate?
Donarea de ovocite la Clinica din Zlin, Cehia
Embryoglue, inovatie pentru transferul embrionilor in uter
Echipa de la Zlin ne-a adus bucuria in suflet
Clinica de Medicina Reproductiva si Ginecologie din Zlin ne-a implinit visul 

Despre infertilitate, ca o criza in viata unei familii

Infertilitatea se defineste prin imposibilitatea unui cuplu de a concepe in interval de 1 an, avand contact sexual neprotejat. Este o problema de cuplu care implica in mod aproape egal ambii parteneri. In aproximativ 40-50% din cazuri, cauza infertilitatii este feminina, in 30% este masculina iar in 10-15% din cazuri infertilitatea este inexplicabila, in ciuda realizarii tuturor investi-gatiilor de specialitate. Din pacate, despre infertilitate se spun multe neadevaruri si rautati din multa nestiinta si ne-cunostinta de cauza, multe lucruri false si dureroase pentru o femeie care pot rani sufletul ei ... cititi pe larg: Infertilitatea, adevaruri si neadevaruri care pot rani

Poate fi surprinzator, dar infertilitatea se datoreaza femeilor in 35% dintre cazuri, barbatilor in 35% dintre cazuri, ambilor parteneri in 20% dintre cazuri si nu poate fi explicata pentur restul de 10% dintre cazuri. Esential este faptul ca atat barbatul cat si femeia trebuie examinati pentru determinarea cauzelor care duc la infertilitatea cuplului. Cititi neaparat si: Infertilitatea masculina  

Top clinici de fertilitate in Romania

Pe cel mai cunoscut forum al aspirantelor (femei care aspira la statutul de mamica) - puteti citi topul obiectiv al clinicilor de fertilitate din Romania. Toate review-urile sunt adunate intr-un un munte de informatii foarte valoroase pentru aspiratele la titlul de mamica. Multe din vise s-au implinit pe acest forum.
Cititi deci si evaluati si dvs: Top clinici fertilitate Romania


Fertilizarea in vitro, povesti de succes

Lupta mea cu infertilitatea
Asteptam cu emotii marea intalnire
Acum sunt o mamica fericita si implinita
Ultima noastra sansa la fericire
Acum imi pot privi puiul si sunt o mamica fericita
O alta poveste FIV cu happy end ...


SUPORT: Suntem o comunitate puternica si unita, haideti alaturi de noi!

Dorinta de a avea un copil si amanarea momentului in care vestea buna vine ... este adesea obositoare si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infruntați mai bine emotiile puternice pe care le puteti simti pe parcursul perioadei in care veti astepta cu infrigurare sa deveniti mamica. Este important sa stiti ca pe acest drum nu sunteti singura. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand o comoara in viata noastra !

Forum si comunitate de suport pentru femeile care apeleaza la FIV: Forumul FIV (Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme. )

Despre Fertilizarea in Vitro, mai cititi

Intrebari frecvente legate de FIV

Intrebari frecvente legate de FIV

Fertilizarea in Vitro (FIV) face parte, dintr-un capitol mare, numit Reproducerea Umana Asistata. Fertilizarea in Vitro inseamna crearea omului in afara corpului uman. Se foloseste…

Celebritatile la a doua tinerete si tratamentele de fertilitate

Celebritatile la a doua tinerete si tratamentele de fertilitate

Din multe motive, tot mai multe femei aleg sa amane momentul de a deveni mame pana cand depasesc varsta de 30 de ani. Unele sunt prea ocupate straduindu-se sa-si atinga obiectivele individuale…

O noua tehnica FIV creste sansele de a ramane insarcinata

O noua tehnica FIV creste sansele de a ramane insarcinata

O noua tehnica FIV, la jumatate de pret, s-a dovedit a creste spectaculos sansele de a concepe un copil. Este deosebit de eficienta in special pentru viitoarele mamici cu varste de peste 30 de ani si…

Forumuri recomandate - FORUMURILE ASPIRANTELOR

Forumul FIV
Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme.

Asteptand un ingeras in viata noastra !
Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente. Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta!


Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate: Desprecopii.com (c) 2014

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII