Contracțiile Braxton Hicks: ce le declanșează și ce rol au

Contractiile Braxton Hicks: ce le declanseaza si ce rol au

Contracțiile Braxton Hicks: ce le declanșează și ce rol au

Contractiile Braxton-Hicks sunt contractii ale uterului care au loc predominant in al treilea trimestru de sarcina. Ele sunt de obicei mai putin dureroase decat cele adevarate.

• Iata ce declanseaza contractiile Braxton-Hicks si ce trebuie sa stim despre ele.

- veti citi:
Care sunt contractiile Braxton-Hicks?

Braxton Hicks sunt descrise ca...

Care este cauza contractiilor Braxton-Hicks?

Ce declanseaza contractiile Braxton Hicks?

Ce putem face pentru a atenua contractiile Braxton-Hicks?

Pregatirea corpului pentru nastere

Travaliul de la A la Z: ghid complet

Braxton Hicks

Probabil ca ati auzit aceasta denumire inainte de a ramane insarcinata dar acum, ati vrea sa stiti si ce inseamna. Termenul provine din anul 1872, de la un doctor englez pe nume John Braxton Hicks, care a descris contractiile care au loc inainte de travaliul real. Imaginati-va gandind constant ca "acestea trebuie sa fie" ca apoi, sa descoperiti ca nu sunt ceea ce e de asteptat cand ne referim la contractiile de dinainte de nastere.

Medicii si femeile insarcinate au de ce sa-i multumeasca dr.-ului Hicks pentru ajutorul pe care l-a dat in evitarea confuziei. Informatiile care urmeaza ar trebui sa va ajute sa faceti diferenta intre contractiile reale si cele numite "Braxton Hicks".

Care sunt contractiile Braxton Hicks?

Contractiile Braxton Hicks pot incepe inca din al doilea trimestru de sarcina. Cu toate acestea, ele sunt cel mai frecvent experimentate in cel de-al treilea trimestru de sarcina. Atunci cand se intampla acest lucru, muschii uterului se strang aproximativ 30 - 60 de secunde, ba chiar, uneori pana la 2 minute. Contractiile Braxton Hicks sunt, de asemenea, numite "contractii de practica", deoarece acestea sunt o pregatire pentru evenimentul real si permit posibilitatea de a practica exercitiile de respiratie predate in cursurile pregatitoare pentru nastere.

Braxton Hicks sunt descrise ca:

• Neregulate in intensitate
• Rare
• Imprevizibile
• Non-ritmice
• Mai mult incomode decat dureroase (desi exista cazuri in care femeile le-au perceput si ca dureroase)
• Sunt constante in intensitate si frecventa
• Se reduc treptat si apoi dispar cu totul

In cazul în care contractiile va relaxeaza in vreun fel, cel mai probabil sunt Braxton Hicks.

Care este cauza contractiilor Braxton Hicks?

Exista diferite cauze posibile ale acestor contractii. Unii medici si moase cred ca ele joaca un rol in tonifierea musculaturii uterine și transportarea fluxului de sange catre placenta. Specialistii nu le considera a avea un rol in dilatarea colului uterin, dar ar putea avea un anumit impact in inmuierea acestuia. Desi posibil mai intense in apropierea travaliului, contractiile Braxton Hicks se refera la un travaliu fals. In acest caz, ele pot ajuta la dilatare si eficientizarea procesului de travaliu.

contractii sarcina

Ce declanseaza contractiile Braxton Hicks?

Urmatoarele situatii sunt factori declansatori ai Braxton Hicks:

• Cand mama sau copilul sunt foarte activi
• Daca cineva atinge burta mamei
• Cand vezica este plina
• Dupa sex
• Deshidratarea

Ce putem face pentru a atenua contractiile Braxton Hicks?

• Schimbati pozitiile. Puteti sa va intindeti daca ati stat in picioare, faceti o plimbare daca ati stat in pozitie asezata sau intinsa.
• Faceti o baie calda pentru 30 de minute deoarece contractiile pot fi cauzate de deshidratare.
• Deoarece contractiile pot fi cauzate de deshidratare, consumati doua pahare de apa.
• Beti o ceasca de ceai cald din plante sau lapte.

In cazul in care nici un remediu dintre acestea de mai sus nu functioneaza, ar trebui sa luati legatura cu medicul dvs..

Citeste si 10 semne ale travaliului - invata sa le recunosti

Pregatirea corpului pentru nastere

In saptamanile dinaintea nasterii copilului tau, vei incepe sa observe anumite modificari subtile ale corpului. Acestea sunt semne ca nasterea se apropie.

Aceasta etapa are loc atunci cand capul sau alte parti ale corpului copilului incep sa se deplaseze in jos spre cavitatea pelviana. Inainte ca aceasta sa se intample, vei putea sa simti capul copilului plutind pe langa marginile pelvisului. Dupa aceasta nu il vei mai putea simti. Unii oameni spun ca fatul coboara in pelvis atunci cand este pregatit. Adeseori, veti observa ca atat timp cat se afla in abdomen, copilul nu mai are dimensiunea pe care o avea inainte de a coborî in pelvis. Procesul de pregatire al copilului in pelvis este cunoscut sub numele de iluminare si este posibil sa simtiti crampe si dureri timp de cateva ore, pana cand ligamentele pelviene se adapteaza noii situatii citeste mai departe cum se pregateste corpul unei femei pentru nastere aici >

Travaliul de la A la Z: ghid complet

Travaliul este procesul fizic al nasterii bebelusului - simtit de mamica. Travaliul e caracterizat prin contractii dureroase, care apar la intervale din ce în ce mai mici, cu intensitate din ce în ce mai mare; ele duc în final la dilatarea colului si expulzarea fãtului.

Finalul apoteotic al celor nouã luni de sarcinã - al celor frumoase 40 saptamani de sarcina (ODISEEA SARCINII), în care ai visat mereu sã dai ochii cu minunea din burtica ta se apropie! Esti pregãtitã cum se cuvine pentru aceastã clipã? Citeste cu atentie Travaliul  de la A la Z: ghid complet

 

Tot despre nastere e important sa citesti:

Gravidele cu risc crescut de travaliu prematur
Simulatorul virtual al nasterii
Mic ghid pentru nastere: 20 de trucuri pentru un travaliu mai usor

 Impartasiti din experienta voastra sau cereti sfaturi mamicilor despre nastere pe forumul mamicilor de bebelusi de la Desprecopii.

autor: Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal Bronovo, Haga, Olanda
In Exclusivitate pentru Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII