Scortisoara ar putea lupta impotriva bolii Parkinson

Scortisoara ar putea lupta impotriva bolii Parkinson

Scortisoara ar putea lupta impotriva bolii Parkinson

  • Scortisoara ar putea fi o arma secreta in lupta impotriva bolii Parkinson. Oamenii de stiinta au descoperit ca acest condiment este sursa unei substante chimice care poate proteja creierul.  Ficatul nostru converteste scortisoara in benzoat de sodiu, un medicament aprobat, utilizat in tratamentul tulburarilor neuronale.

Arma secreta in lupta impotriva bolii Parkinson
Scortisoara protejeaza neuronii
Ce este boala Parkinson

Arma secreta in lupta impotriva bolii Parkinson

Scortisoara ar putea fi o arma secreta in lupta impotriva bolii Parkinson. Oamenii de stiinta au descoperit ca acest condiment este sursa unei substante chimice care poate proteja creierul.  Ficatul nostru converteste scortisoara in benzoat de sodiu, un medicament aprobat, utilizat in tratamentul tulburarilor neuronale.

Intr-un studiu pe soareci, o echipa de cercetatori de la Rush University Medical Centre din Chicago, a descoperit ca produsul chimic intra apoi in creier, opreste pierderea de proteine care ajuta la protejarea celulelor, protejeaza neuronii si imbunatateste functiile motorii.

Billy Connelly si Michael J Fox au fost diagnosticati cu boala Parkinson

"Scortisoara este utilizata pe scara larga ca si condiment in intreaga lume de secole. Aceasta ar putea fi una dintre cele mai sigure metode de a opri progresia bolii la pacientii cu Parkinson."

Profesorul Pahan a spus ca testele au aratat ca scortisoara Ceylon este mai buna la stoparea Parkinson, deoarece este mult mai pura. El a declarat ca urmatorul pas este testarea scortisoarei pe pacientii cu aceasta afectiune.

Scortisoara protejeaza neuronii

Studiul a constatat ca dupa ce a fost consumata, scortisoara este convertita in benzoat de sodiu chimic, care apoi intra in creier, opreste pierderea Parkin si DJ-1, protejeaza neuronii, normalizeaza nivelurile  neurotransmitatoare, si imbunatateste functiile motorii la soarecii cu boala Parkinson.

Profesorul Pahan a spus: "Intelegerea modului in care functioneaza boala este importanta pentru dezvoltarea de medicamente eficiente care protejeaza creierul si opresc progresia de Parkinson."

Oamenii de stiinta au descoperit ca acest condiment este sursa unei substante chimice care poate proteja creierul. Ficatul nostru converteste scortisoara in benzoat de sodiu, un medicament aprobat utilizat in tratamentul tulburarilor neuronale.

Ce este boala Parkinson

Boala Parkinson este o boala lenta, progresiva, care afecteaza o mica zona de celule in mijlocul creierului cunoscuta sub numele de substantia nigra. Degenerarea progresiva a acestor celule determina o reducere a dopaminei, un neurotransmitator chimic vital. Scaderea dopaminei duce la una sau mai multe simptome caracteristice bolii Parkinson, care includ: tremor de repaus pe o parte a corpului; lentoarea in miscari; rigiditate a membrelor; si probleme de mers sau de echilibru.

Cauza bolii este necunoscuta, dar ambele cauze genetice si de mediu au fost speculate de catre experti. Se spune ca Maladia Parkinson este o boala care vizeaza adultii mai in varsta, in mod general (si anume 1 din 100 persoane de peste 60 de ani sunt diagnosticate cu aceasta afectiune) dar, recent, 1 din 6 pacienti primesc acest diagnostic.


Pentru sanatatea familiei tale

Un mar pe zi tine cardiologul departe

Un mar pe zi tine cardiologul departe

Daca toti adultii ar manca un mar pe zi ar putea fi evitate zeci de mii de decese cauzate de atacurile de cord si accidentele vasculare cerebrale - spun cercetatorii. 

E-urile din produsele tip Ketchup comercializate in Romania

E-urile din produsele tip Ketchup comercializate in Romania

Un studiu realizat recent de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania (A.N.P.C.P.P.S) a demonstrat ca peste 30% dintre produsele tip…

Ouale si colesterolul: tot ce trebuie sa stii

Ouale si colesterolul: tot ce trebuie sa stii

Au ouale colesterol mult? Cate oua avem voie sa mancam pe saptamana in asa fel incat sa nu alarmam gradul de colesterol din sange?
Forumul Desprecopii

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala onlineautor: redactor Mihaela Vilcu -  Toate drepturile rezervate  Desprecopii.com (c) 2014 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII