E-urile din produsele tip Ketchup comercializate in Romania

E-urile din produsele tip Ketchup comercializate in Romania

E-urile din produsele tip Ketchup comercializate in Romania

  • Un studiu realizat recent de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania (A.N.P.C.P.P.S) a demonstrat ca peste 30% dintre produsele tip Ketchup comercializate in magazinele din Romania contin 5 E-uri.
despre E-urile din Ketchup-ul din Romania, veti citi:
E-urile, ascunse in prea multe alimente
E-uri din produsele tip Ketchup comercializate in Romania
Retete de Ketchup de casa
Despre E-uri mai cititi:


E-urile, ascunse in prea multe alimente

Copiilor le place Ketchup-ul. Si de multe ori - de prea multe ori de altfel - il cumparam gata facut de la magazin. Insa majoritatea produselor alimentare contin aditivi, în special cei numiti emulgatori, cunoscuti în mod curent sub denumirea de E-uri. Multe dintre aceste E-uri s-au dovedit a fi periculoase pentru om. Astfel, s-au întocmit liste pozitive si negative cu E-urile continute în produsele alimentare. DIn pacate, in Ketchup-urile comercializare in Romania se gasesc prea multe E-uri periculoase si prea multa sare. Nu ar fi mai bine sa il facem de casa?

E-urile din produsele tip Ketchup comercializate in Romania

Un studiu realizat recent de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania (A.N.P.C.P.P.S) - si publicat in ziarul Gandul - a demonstrat ca peste 30% dintre produsele tip Ketchup comercializate in magazinele din Romania contin 5 E-uri.

Peste 30% dintre produsele tip Ketchup comercializate in magazinele din Romania contin 5 E-uri. Aceasta este una dintre concluziile unui studiu realizat recent de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania (A.N.P.C.P.P.S) – InfoCons.

E-uri din alimente care trebuiesc evitate cu orice pret de citit neaparat: E-uri din alimente care trebuiesc evitate cu orice pret

Pentru realizarea cercetarii au fost analizate etichetele a 24 de tipuri de produse tip Ketchup, achizitionate in mod aleatoriu si anonim de catre reprezentantii Agentiei. Astfel, specialistii au constatat ca 33,33% dintre produse au in continut cinci E-uri, 25% contin doua E-uri, 20%,8% - patru E-uri, 8.33% - sapte E-uri, iar 4,16% dintre produse au in continut 1,6 sau 9 E-uri, se arata intr-un comunicat remis presei.

Contin:

1 E:  Tomato Ketchup

2 E-uri: Univer (ketchup iute), Univer (ketchup dulce), Dawtona (ketchup clasic), Mikado (ketchup picant), Penny (ketchup dulce), Penny (ketchup iute)

4 E-uri: Tomi (ketchup picant), Tomi (ketchup dulce si bun), 363 (ketchup dulce), 365 (ketchup picant), Cora (ketchup iute)

5 E-uri: La Minut (ketchup dulce), Carrefour Discount (ketchup dulce), Tomi (ketchup light), Camara Anitei (ketchup dulce), Proxi (ketchup dulce), Proxi (ketchup picant), Auchan (ketchup dulce), Auchan (ketchup picant)

6 E-uri: Natex (ketchup extra, dulce)

7 E-uri: Carrefour (ketchup picant), Sultan (ketchup dulce)

9 E-uri: Papalito (ketchup dulce)

In ceea ce priveste cantitatea de sare continuta de 100 de grame de produs, aceasta variaza intre 1,9 grame si 2,4 grame.

Studiul citat face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor si serviciilor comercializate pe piata romaneasca, derulat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania (A.N.P.C.P.P.S) - InfoCons , in cadrul consortiului International Consumer Research & Testing (I.C.R.T.) pentru produse si servicii la standarde europene, pentru ca alegerea cetateanului consummator sa fie facuta in cunostinta de cauza.
 

Retete de Ketchup de casa


6 moduri de a conserva rosiile pentru iarna 6 moduri de a conserva rosiile pentru iarna

Suc de rosii Suc de rosii

 Sos de tomate pentru pasta Sos de tomate pentru pasta 

Despre E-uri mai cititi:

Iată cum influențează mâncarea IQ-ul copiilor

Iată cum influențează mâncarea IQ-ul copiilor

Efectele negative ale alimentelor de tip fast-food nu mai reprezinta de mult timp o noutate pentru nimeni. Toata lumea stie cat de daunatoare sunt, insa, in mod curios, consumul acestora nu pare sa…

5 alimente care NU sunt sănătoase pentru copilul tău

5 alimente care NU sunt sănătoase pentru copilul tău

Cu totii stim ca mancarea de la fast-food nu e sanatoasa, ca majoritatea sucurilor contin doar chimicale si nicidecum extrase din fructe, ca E-urile ne invadeaza la tot pasul in chipsuri, in…

De fiecare dată când mănanci, hrănești boala sau te lupți cu ea: toate alimentele pe care le cumperi au o legatură cu sănătatea familiei tale

De fiecare dată când mănanci, hrănești boala sau te lupți cu ea: toate alimentele pe care le cumperi au o legatură cu sănătatea familiei tale

In general, in Romania nu exista o cultura in masa a alimentatiei sanatoase ...si din pacate, roadele acestui lucru se vor vedea peste ani de zile cand copiii de azi vor ajunge la maturitate. Dar,…


 Comunitate, forumurile mamicilor inteligente

 Femina intim
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.

/Images/bucatarie.jpg La bucatarie
Ce gatim astazi? Vreau o reteta noua ! Am uitat cum se fac clatitele ! Trebuie sa va impartasesc noua reteta de prajitura. Bucatarii si bucataresele au cuvantul!


sursa: Desprecopii.com  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2014
referinte despre cantitatea de E-uri: articol aparut in ziarul Gandul.ro

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII