Bebelușul în Săptămâna 24 și apariția primei perluțe: primul dințișor de lapte

Bebelusul in Saptamana 24 si aparitia primei perlute: primul dintisor de lapte

Bebelușul în Săptămâna 24 și apariția primei perluțe: primul dințișor de lapte

Lume, lume! A facut copilul nostru dinti! Unul, mai exact. La 24 de saptamani, marea noutate este perluta cea alba care ne-a chinuit noptile si, in sfarsit, a iesit la iveala!

→ Iata cum creste si ce poate face bebelusul in saptamana 24 de viata >>

Ce se intampla cu bebelusulDespre bebelus in saptamana 24: cat a crescut, ce face, cum arata

Marea veste de saptamana aceasta sunt dintisorii! Daca inca nu si-au facut aparitia,  ar trebui sa vezi cat de curand coltisorii albi ivindu-se in gurita celui mic. in perioada eruptiei dentare, e util sa stii la ce sa te astepti si cum poti sa faci tot procesul cat mai putin dureros atat pentru copil, cat si pentru tine.

De obicei, prima data apar incisivii centrali urmati, dupa o luna sau doua, de incisivii laterali. Printre cele mai comune semne ale aparitiei dintilor sunt salivatul excesiv si dorinta de a roade cu gingiile orice. Copilul este agitat, nu mai mananca la fel de bine, se trezeste noaptea, are gingiile albicioase. In unele situatii, temperatura poate sa creasca, dar nu va depasi 38,5 grade.

Cum poti sa abordezi situatia dintisorilor?

 Sterge-i constant saliva de pe fata, ii poate produce iritatii dureroase.
 Da-i un obiect pe care il poate musca. Poti sa-i dai un inel gingival sau o bucata de tifon curata, inmuiata in apa si tinuta la congelator timp de 30 de minute. Ai grija ca lucrurile pe care i le dai sa le muste sa nu poata fi inghitite si sa nu aiba parti mici detasabile.
 Atentie la igiena dentara a copilului din momentul aparitiei primului dintisor. Cariile dintilor de lapte sunt dureroase si pot determina caderea lor prematura.  Locul lasat liber va fi ocupat de dintii din jur, fapt care poate face ca dintii permanenti sa fie strambi.
 Nu ii da copilului sticluta cu lapte in pat; asta poate duce la aparitia cariilor.

La varsta asta, copilul tau probabil ca stie sa stea in sezut si sa se tarasca

Este momentul sa invete cum sa se ridice in sezut din pozitia intins. Cu cat exerseaza mai mult, cu atat i se vor intari mai mult muschii picioarelor si ai spatelui.

Cum se schimba viata parintilor in saptamana 24 a bebelusului

Te-ai plictisit de rutina exercitiilor fizice, sau simti ca nu dau randamentul dorit? Poate e momentul sa schimbi putin rutina, trecand la altceva. Schimbarea exercitiilor va fi benefica atat asupra fizicului tau, cat si asupra psihicului. Vei reusi astfel sa pierzi cateva kilograme si te vei simti revigorata, regasindu-ti motivatia. incearca un program de spinning sau o ora de Pilates.

Sfaturi pentru bebelusul aflat in saptamana 24

Pe masura ce micutul tau incepe sa testeze mancarurile, incurajeaza-l sa se joace cu mancarea. Micul artist poate picta niste imagini minunate folosind degetelul inmuiat in iaurt. Daca mananca ”vopseaua” nu e nicio problema, iar curatenia e floare la ureche. Pune-l in scaunul lui si fa-i o poza inainte de a curata opera de arta!

La aceasta varsta, copiii adora sa stea in leagan sau jumper. Asigura-te ca sistemul de siguranta este bine montat!

Mergem mai departe la: Bebelusul la 25 saptamani >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Alina
    Alinatrimis la 13/9/2021

    Buna tuturor !!

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII