Mersul de-a bușilea al bebelușului: cum și când

Mersul de-a busilea al bebelusului: cum si cand

Mersul de-a bușilea al bebelușului: cum și când

Mersul de-a bușilea face parte din primele expediții pe cont propriu și manifestări de personalitate ale bebelușului. 👶

Bebelușul va începe să meargă de-a bușilea după ce va fi capabil să stea nesuținut în funduleț. (probabil în jurul vârstei de 7-9 luni).

→ Dar iată cum exact începe aventura mersului de-a bușilea și cum poți stimula bebelușul să facă aceste manevre de mișcare...

- despre cand merge bebelusul de-a busilea, veti citi:
Lectia mersului de-a busilea
Cum incepe aventura mersului de-a busilea
Cum poti tu sa-l ajuti
Despre dezvoltarea motorica a bebelusului
Primul anisor de viata, pe luni, in detaliu 
Comunitatea mamicilor inteligente, grupuri de varsta, suport si ajutor + Forumuri recomandate

Lectia mersului de-a busilea

In general bebelusul incepe sa meaga de-a busilea intre 7 si 9 luni. Dar sunt si bebelusi care incep sã meargã de-a busilea încã de la 6 luni - destul de devreme, s-ar putea spune.

mersul de-abusilea

Altii încep „cucerirea lumii“ abia pe la 10 luni. De obicei, ne putem astepta ca de la 8 luni sã porneascã în expeditie de-a busilea, mai întâi tatonând cu precautie si formându-si deprinderea de a-si tensiona musculatura corpului astfel încât gâtul si capul sã rãmânã sus, la distantã de podea. La fel ca si pentru pozitia în sezut, forta muscularã este elementul principal care intervine în mersul de-a busilea, dar tine de dorinta copilului de a atinge, vedea, experimenta în spatiul înconjurãtor, dincolo de ceea ce are la dispozitie când stã în poponet.

de citit pe larg: Bebelusul sta in fundulet - cand si cum

Existã destui copii care preferã sã meargã cu scãunele cu rotile, care le oferã un grad de independentã sporit, fãrã sã le cearã însã o dozã mare de „eroism“.

Cum incepe aventura mersului de-a busilea pentru bebelus

Bebelusul va ince sa mearga de-a busilea dupa ce va fi capabil sa stea nesustinut in fundulet. (probabil in jurul varstei de 7-8 luni). Dupa acest moment, va fi capabil sa isi tine capusorul pentru a studia terenul, isi poate coordona manutele si piciorusele iar muschii sunt suficient de puternici pentru a-l sustine sa nu cada inapoi pe covor.

Cum poti tu sa-l ajuti

Oferã-i cât mai multe posibilitãti sã exerseze. Lasã-l sã stea pe spate pe covor sau podea si sã aibã astfel prilejul sã se rostogoleascã, sã-si foloseascã genunchii si mâinile ca sprijin. Îl poti încuraja stând în fata lui cu o jucãrie favoritã si îndemnându-l sã vinã spre ea sã o prindã. Dar nu-l forta sã facã ceea ce, în acel moment, nu poate sau nu doreste, pentru a nu-i provoca o trãire de esec si incapacitate prea de timpuriu.

► Citeste pe larg Dezvoltarea motorie a bebelusului: de la nastere pana la momentul suprem cand merge singur

Despre dezvoltarea motorica a bebelusului mai cititi:

Premergatoarele si dezvoltarea copilului: Este o stransa legatura intre folosirea lor si intarzieri semnificative in dezvoltare

Premergatoarele si dezvoltarea copilului: Este o stransa legatura intre folosirea lor si intarzieri semnificative in dezvoltare

Premergătorul este un obiect pe care părinții de bebeluși se grăbesc să-l cumpere pentru a ajuta (spun ei) ... mersul bebelușului.Curioși și plini de…

Statul pe burtică ajuta la dezvoltarea muschilor bebelușului - iată de ce este ca un sport pentru el

Statul pe burtică ajuta la dezvoltarea muschilor bebelușului - iată de ce este ca un sport pentru el

Statul pe burtică poate fi considerat un adevărat sport pentru bebeluși! Este recomandat ca bebelușii să petreacă zilnic câteva minute în această…

Primul an de viata al copilului: realizari si emotie - 365 de zile in cateva minute de video

Primul an de viata al copilului: realizari si emotie - 365 de zile in cateva minute de video

De la acel bulgare cu ochi de la nastere, la sfarsitul primelor 365 de zile ai in fata ta un copilas capabil sa recunoasca sentimente, sa spuna cateva cuvinte, si chiar sa isi dovedeasca primele…

Esti o mămica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

autor: Desprecopii.com -  Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024
articol coordonat de Medic pediatru Stefana Zamfir - in exclusivitate pentru Desprecopii
referinte - Academia Americana de Pediatrie
 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 3 comentarii

  1. ANA
    ANAtrimis la 17/6/2023

    De ce bebe nu sta încă în fundulet?

    Raspunde la acest comentariu
  2. Petrescu M. MARIA
    Petrescu M. MARIAtrimis la 29/3/2023

    De la 7 luni sta pe burta È™i ridica capul cu uÈ™urinÈ"ºÃ„Æ’, gesticulează È™i întinde o mână, sprijinindu-se în cealaltă mana dar are 9 luni este grăsuÈ"º È™i nu È™tie sa folosească picioarele.. sa se împingă. Ce e de facut O ducem È™i la lecÈ"ºii înot.

    Raspunde la acest comentariu
  3. Petrescu M. MARIA
    Petrescu M. MARIAtrimis la 29/3/2023

    De la 7 luni sta pe burta şi ridica capul cu uşurinţa, gesticuleaza şi întinde o mâna, sprijinindu-se în cealalta mana dar are 9 luni este grasuţ şi nu ştie sa foloseasca picioarele.. sa se împinga. Ce e de facut O ducem şi la lecţii înot.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII