„Smoky eyes” in 5 minute

 „Smoky eyes” in 5 minute

„Smoky eyes” in 5 minute

  • Machiajul ochilor este adesea hotarator pentru un look perfect si de aceea stilistii acorda o mare importanta tendintelor in aceasta privinta. „Smoky eyes” este un trend care a aparut de ceva vreme pe podium si rezista cu brio sezon dupa sezon, datorita aurei enigmatice pe care o creeaza fiecarei supereve care adopta un astfel de machiaj.

Desi pare ceva greu de realizat, acest gen de machiaj se bazeaza pe cateva reguli simple, care pot fi urmate de catre oricine. Aveti nevoie de obiectele uzuale pentru un machiaj simplu: fard de pleoape in doua nuante (una deschisa, alta inchisa), tus pentru ochi, pensule pentru machiaj, rimel. Pasii sunt usor de urmat:

1. Pregatirea pleoapelor

Un machiaj perfect este acela care rezista mult timp fara ca fardurile sa se amestece si sa se formeze dungi pe mijlocul pleoapei. Pentru a obtine un astfel de machiaj este necesar sa aplicati mai intai o baza de machiaj (o crema usoara care sa pastreze pleoapele catifelate si usor uleioase).

2. Aplicarea tusului

Tusul se aplica pe pleoapa superioara, deasupra genelor si mai discret pe cea inferioara. Pentru a obtine un efect maxim, aveti grija ca linia aplicata sa fie mai subtire pe milocul pleoapei. Daca optati pentru un machiaj smoky in culori clasice (negru, maro, gri), aplicati un tus in una din aceste culori. Daca ati ales pentru machiaj farduri colorate, atunci tusul va avea un efect mai intens daca este indigo, albastru sau verde, in functie de nuanta fardului.

 3. Amestecarea culorilor

Pentru a obtine efectul smoky, un pas esential este amestecarea culorilor la baza genelor. Imprastiati peste tusul aplicat anterior  cateva pete de culoare folosindu-va de un tus mai deschis sau de fardurile pe care le veti aplica pe pleoape. Secretul unui amestec perfect este sa creati senzatia de pete neuniforme de culoare.

4. Aplicarea culorii deschise

Culoarea de baza trebuie sa fie cea deschisa. De obicei un machiaj smoky reusit are o baza gri deschis sau crem, insa folosirea acestor culori nu este o regula. Important este ca fardul sa fie de calitate (este de preferat sa folositi un fard cremos).

5. Aplicarea culorii inchise

Dupa ce ati aplicat tusul si baza deschisa, aplicati fardul de culoare inchisa incepand de la baza genelor (din coltul interior al ochiului) in sus. Aveti grija ca tusul sa fie acoperit cu fard, apoi amestecati culoarea inchisa cu cea deschisa intr-o miscare circulara, oprindu-va in zona unde pleoapa face pliuri. Pe pleoapa inferioara aplicati discret putin fard. Dupa ce va asigurati ca machiajul ambilor ochi are aceeasi intensitate, aplicati rimelul.

In mod normal, toate aceste operatii nu ar trebui sa dureze mai mult de 5 minute. Chiar daca la inceput dureaza mai mult, cu timpul va veti obisnui sa reduceti durata machiajului, mai ales daca sunteti presata de timp. Pentru a obtine rezultate maxime, nu scapati din vedere cateva mici detalii care pot constitui cheia unui machiaj reusit:

  • Folositi un ruj discret sau doar gloss.
    Niciodata nu este indicat ca buzele si ochii sa aiba simultan un machiaj intens. Ganditi-va la Angelina Jolie, care mizeaza fie pe ochii imensi, fie pe senzualitatea buzelor, dar niciodata machiajul ei nu focalizeaza si ochii si buzele.
  • Pentru un efect mai dinamic, incercati rimel albastru sau indigo. Este ideal pentru ochii albastri.
  • Anul acesta se poarta in continuare machiajul smoky, insa negrul, griul si maroul par a fi usor depasite. Incercati mai degraba sa obtineti efectul smoky cu nuante de albastru, mov, aramiu sau orice alta culoare vie.

 

Daca nu sunteti multumite de machiajul obtinut, nu disperati. Amintiti-va ca aplelul la un salon de cosmetica poate fi intotdeauna o solutie salvatoare.

Va recomandam sa mai cititi:

  Forum unde comentam cu placere

 Frumusete si moda >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII