Bebelusul si aromaterapia:ce trebuie sa stii

Bebelusul si aromaterapia - ce trebuie sa stii

Bebelusul si aromaterapia:ce trebuie sa stii

Aromaterapia se bazeaza pe uleiurile din plante extrase din starea lor naturala, inainte ca acestea sa fie alterate chimic. Mirosul a reprezentat din totdeauna un instinct puternic al oamenilor, aromaterapia lucreaza mana in mana cu simturile umane si ajuta  la vindecare, relaxare si imbunatatirea starii de spirit.

Bebelusul si aromaterapia - veti citi:
Ce este aromaterapia?
Ce sunt uleiurile esentiale?
Masuri de precautie la folosirea aromaterapiei
Depozitarea corecta a uleiurilor esentiale
Cum se folosesc uleiurile esentiale la copii
Cum se administreaza uleiurile
Uleiuri esentiale benefice pentru copii

Ce este aromaterapia?

Aromaterapia se bazeaza pe uleiurile din plante extrase din starea lor naturala, inainte ca acestea sa fie alterate chimic. Mirosul a reprezentat din totdeauna un instinct puternic al oamenilor, aromaterapia lucreaza mana in mana cu simturile umane si ajuta  la vindecare, relaxare si imbunatatirea starii de spirit.

Aromaterapia poate fi un mare plus adaugat la modalitatile tale de vindecare a familiei. Din momentul in care se nasc, copiii se pot bucura de efectele benefice ale aromaterapiei. Trebuie sa aveti mare grija, deoarece aceste uleiuri sunt extrem de concentrate si trebuiesc diluate corespunzator inainte de utilizare.

Ce sunt uleiurile esentiale?

Sunt multe uleiuri esentiale care nu sunt potrivite pentru copii. Uleiurile esentiale recomandate aici sunt sigure pentru a fi utilizate de copii, in conditia in care, sunt folosite corespunzator.

Uleiurile esentiale sunt lichide volatile aromate distilate din tufisuri, flori, arbori, radacini, arbusti si seminte ale plantelor. Din parti diferite ale unei plante, se extrag uleiuri diferite. De exemplu, din portocal se extrage ulei de portocale din fruct si ulei de neroli din florile de portocal.

Luati in considerare aceste avertismente si instructiuni de depozitare cand va achizitionati produse comerciale de aromaterapie.

Masuri de precautie la folosirea aromaterapiei

Trebuie avuta mare grija atunci cand se folosesc uleiurile esentiale la copii mai mici de 3 luni. Ei sunt inca in procesul de dezvoltare si de adaptare la viata din afara uterului. In cele mai multe cazuri, uleiurile esentiale  sunt prea puternice pentru a fi folosite la acest stadiu al copilului.

Iata cele mai importante masuri de precautie:

Nu folositi niciodata uleiurile esentiale pe cale interna si nu le folositi direct pe piele (mai intai, diluati-le efectul-acest pas este foarte important, uleiurile pot arde pielea sensibila, daca nu sunt diluate corespunzator).
Nu folositi uleiurile esentiale in ochi sau in apropierea ochilor. Daca in mod accidental, va intra ulei in ochi, este de preferat sa clatiti cu lapte, si nu cu apa.
Daca va apar orice fel de iritatii, intrerupeti utilizarea acestora.
Verificati intotdeauna contraindicatiile si asigurati-va ca uleiurile pe care le folositi sunt benefice pentru copil.
Evitati utilizarea uleiurilor esentiale la copii care au o conditie medicala ce ar putea fi agravata de folosirea acestor uleiuri esentiale special.

Depozitarea corecta a uleiurilor esentiale

• Asigurati-va ca sunt inchise ermetic in sticlute de culoare inchisa.

• Pentru a-si pastra proprietatea curativa, pastrati-le departe de caldura si lumina.

• Nu le lasati la indemana copiilor, ingerarea lor inseamna otravire.

Cum se folosesc uleiurile esentiale la copii

La acest capitol sunt foarte multe opinii. Eu am abordat o cale de mijloc, insa va incurajez sa faceti uz de judecata proprie. Unii aromaterapeuti spun ca uleiurile esentiale nu ar trebui folosite la copii mai mici de 12 luni. Majoritatea sunt de acord ca uleiurile esentiale ar trebui folosite foarte rar la copii sub 3 luni. Daca oricum le folositi, trebuie sa stiti ca o picatura de ulei este de ajuns.

Cum se administreaza uleiurile

Masaj: Diluati intotdeauna uleiurile esentiale cu ulei de petrol inainte de folosirea lor pe piele, in caz contrar, uleiurile esentiale vor provoca iritatii. Cel mai sigur ulei de petrol pe care il puteti folosi pentru copii este uleiul de: masline, jojoba, seminte de struguri, avocado, caise si uleiul din germeni de grau.

Doza recomandata:
Pentru copil de 3 luni sau mai putin - o picatura de ulei esential
Pentru copii cu varsta cuprinsa intre 3-24 luni - 2 picaturi de ulei esential

Baie: Puneti uleiul esential intr-o ceasca ce este 1/3 plina cu lapte, adaugati apoi amestecul nou format in baia copilului inainte de a porni robinetul.

Doza recomandata:
Pentru copil de 3 luni sau mai putin- adaugati o picatura de ulei esential in cada copilului. Pentru copil cu varsta cuprinsa intre 3-24 luni - pot fi adaugate 2 sau 3 picaturi de ulei, in functie de marimea si sensibilitatea copilului.

Inhalare: Adaugati o picatura de ulei esential preferat de dumneavoastra pe pijamaua copilului, pe lenjeria de pat sau pe un tampon de bumbac pe care il veti plasa apoi in patutul copilului.

Lampi odorizante si difuzoare de uleiuri - Nu folositi un astfel de difuzor pana cand copilul nu implineste 4 saptamani sau mai mult, deoarece un astfel de dispozitiv se va asigura ca fiecare molecula de ulei esential este raspandita in aer, iar copiii au nevoie de o abordare blanda a acestor uleiuri.

Puteti sa adaugati uleiul ales intr-un bol cu apa fierbinte si sa il asezati intr-un loc sigur, care nu este la indemana copilului; in acest fel, moleculele de ulei esential vor intra usor in aer, pe masura ce apa se va raci. Astfel veti obtine un parfum mult mai delicat.

Uleiurile esentiale sunt o metoda excelenta pentru cazurile in care copiii sunt raciti.

Lampile odorizante sunt potrivite pentru a fi utilizate oriunde in casa, insa dupa ce copilul a implinit varsta de o luna.

Uleiuri esentiale benefice pentru copii

Majoritatea aromaterapeutilor cred ca folosirea urmatoarelor uleiuri la nou-nascuti este sigura:

• Uleiul de levantica
• Uleiul de musetel
• Uleiul de muscata (geranium)
• Uleiul de coada soricelului
• Uleiul de marar

Pentru copii mai mari de 3 luni, puteti folosi si:

• Uleiul de mandarin
• Uleiul de eucalipt
• Uleiul de coriandru
• Uleiul de neroli

Dupa ce au implinit 6 luni, puteti adauga:

• Uleiul de palmarosa
• Uleiul de calendula
• Uleiul de grapefruit
• Uleiul de ghimbir
• Uleiul de arbore de ceai

Masajul bebelusului, acele momente de calm si iubire: cum, cand si cum ne organizam

Da, bebelusii iubesc masajul si acele momente de dragoste cand mamica lui il invaluie cu tandrete si multa atentie.

Este incontestabil faptul ca masajul este foarte benefic pentru bebelusi. Si nu este vorba de doar de le crea senzatii de placere, ci mai ales de a-i ajuta sa se dezvolte atat din punct de vedere fizic cat si fizic. Da, chiar asa. Doar micul om este chiar la inceputul adaptarii sale in noul mediu care il inconjoara. Iar pentru aceasta are nevoie de forta , precum si de numeroase deprinderi. Masajul il ajuta sa-si fortifice musculatura, determinan-o sa “intre in actiune”, si sa faca fata solicitarilor citeste mai departe aici >

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Pentru mamicil de bebelusi - Desprecopii a realizat aplicatia mobila Eu, Mămica care se poate descaca pe telefon tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

autor: Alina Dragotescu, specialista in Aromaterapie si mamica de la Desprecopii.com  - toate drepturile rezervate © 2017

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII