Comentarii la articole
0 | 7/2/2023

Comentarii la articole
-
In aceasta pagina gasiti toate observatiile voastre la diverse articole din site-ul nostru.
Ele nu sunt grupate pe articole ci ordonate in functie de data trimiterii.
Daca doriti sa vedeti lista unui anume articol, urmati "linkul" cu numele articolului si - in pagina articolului - apasati pe "Lista de discutii pe aceasta tema"!
Cauta in comentarii
Puteti sa folositi formularul de mai jos si tipul de sortare pentru a accesa comentariile la articole
Sortati dupa titlul articolului!
Nr. Comentarii: 18403
Output "
"
✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️
Subiecte tratate:
Tema:
Comentarii vizitatori
Citeste toate comentariileCe sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII
As vrea si eu sa stiu dupa cate luni poti ramane insarcinata de cand ai facut cezariana. Am vrea sa facem un copil deoarece bebelusul nostru nu a trait decat cateva zile de la nastere. Chiar trebuie sa treaca un an cum spune lumea? Noi am vrea cat mai repede, deoarece am suferit cumplit si cred ca este cel mai bun remediu sa facem alt copil. Apropo, nasterea prin cezariana este cea mai buna optiune, noi am avut ghinion pentru ca bebelusul era bolnav si a trait cateva zile, dar nu este nici un chin nici pentru copil nici pentru mama.
Care este necesarul zilnic de vitamine pentru o adolescenta de 14 ani.
beneficiaza in continuare de actuala metoda de calcul. Nu se schimba pina la terminare.
pana la data de 31.12.2003 concediul pt ingrijirea copilului se face ca si pana acum dar luand ultimele 10 luni anterioare datei solicitarii concediului. Din 1.01.2004 insa se va lua 85% din salariul mediu brut indiferent de valoarea participarii, estimativ undeva oe la 3.500.000 lei/luna. Maternitatea se calculeaza insa la fel ca si pana acum (85% din ultimele 6 luni)
Da asa este se vor face modificarile de rigoare dar tin sa iti spun ca exista o pagina legislativa mult mai activa pe forum, precum si la adresa de mai jos: http://www.marius.rdsor.ro/legi/pagina_legislativa.html
Am o intrebare.Sunt angajata in sector de stat si pina in octombrie sunt in ingrijire copil.La sfirsitul lui decembrie voi naste inca un copil.Din data de 1 mai m-am reangajat.Cum mi se va calcula sarcina si lauzia si concediu pt.ingrijire copil ?(calcul dupa 6 luni sau dupa 10 luni(4ingrijire copil si 6 servici ))
in 14 aprilie 2003 au aparut in Monitorul oficial modificari ,stagiu de cotizare de 10 luni + indemnizatie fixa. Cred ca ar fi util de reactualizat articolul cu ultimele modificari.
Este f. indicat alaptatul, fetita mea are 10 luni si inca mananca lapte numai de la san, este foarte sanatoasa, energica si nu am avut probleme pana acum, Nu foloseste deloc biberonul sau suzeta, iar de mancat mananca foarte diversificat si de toate. Eu sunt multumita de ea chiar daca mai sunt persoane care ma critica ca inca o mai alaptez! As dori sa stiu unde se poate face analiza laptelui sa pot vedea ce continut are?
Am un baietel de 3luni si jumatate si de aproape doua luni avem probleme cu constipatia.Mi s-a recomandat sa ii dau ceai de musetel indulcit cu miere de albine ,dar tot nu il ajuta la nimic desi bea cam 80-90 ml pe zi(cu mici exceptii).De o luna ii dau mar ras simplu si mai face citeodata singur fara supozitor dar foarte putin.Nu stiu ce sa ma mai fac pt. ca la doua zile trebuie neaparat sa-i pun supozitor fiinca devine agitat.I-am dat si cite o ligurita de suc de morcov dar tot nimic.Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat il astept cu mare placere.Mmultumesc!!!!
Eu si sotul meu ne dorim un copil si la recomandarea dvs de a verifica bolile membrilor de gradul I din familia noastra, va semnalez ca tatal sotului meu are o boala psihica provocata de un accident de masina.Va mentionez ca declansarea bolii a avut loc inaintea nasterii sotului meu. Exista vreun risc ascuns(transmis genetic) pentru viitorul nostru copil? Multumesc.
Consider foarte interesant acest articol pentru cei care doresc sa devina parinti. Eu personal sunt preocupata sa aflu unde se poate face testul de paternitate in Romania, cit costa si daca il poate face oricine.Va rog sa ma indrumati cui sa ma adresez. Multumesc anticipat.
Imi doresc sa raman insarcinata si am citit ca e indicat sa iau acid folic inainte de conceptie si in primele saptamani de sarcina.Am cumparat de la farmacie pastile de acid folic si nu stiu exact daca pot sa le iau fara prescriptia medicului si in ce doza. Exista acid folic si sub o alta forma (vitamine)? Astept raspunsul cu mare interes si va multumesc anticipat.
Din pacate acest zvon s-a dovedit a fi real! De astazi sectia de obstetrica-ginecologie a spitallui Victoria nu mai exista. Pe dr. Baiulescu l-au transferat la Fagaras. Astazi am fost la cabinetul sau particular la consultatie si mi-a spus ca incearca si acolo sa-si amenajeze un spatiu pentru nastere in apa dar nu este sigur ca va putea. Fiind mai multi doctori acolo, care cred ca nu-l iubesc prea mult, nu stiu daca nu-i vor pune bete in roate. Oricum el a zis ca incearca. Sa-l ajute Dumnezeu sa reuseasca!Eu am nascut de 2 ori in apa acolo si a fost extraordinar.
as dori sa stiu care este efortul maxim pe care il pot face, tinind cont ca am colul mic; dr. a spus ca se poate efectua o operatie prin care sa coase colul pina in momentul nasterii; as dori informatii de la gravide care au avut colul mic;
Momentul in care devenim parinti este bine sa nu fie intamplator.Sunt cateva conditii de care e bine sa se tina cont si anume:partenerii sa fie de acord, sa-si asume responsabilitatea conceperii si cresterii copilului, sa fie gata de start intr-o cursa obositoare,unica si extraordinara ce se cheama nastere.Mai ar fi ceva de spus.Copiii se fac si din putina inconstienta.Cu cat te gandesti mai mult cu atat iti dai seama ca nu esti pregatit sa fii parinte.
pt lili buriu poti sa-mi transmiti prin mail cum s-a desfasurat suptavegherea ta?
Am o fetita de 1 an si toata perioada sarcinii am lua acid folic pana pe la 4-5 luni, dupa care "prenatale" (care contin acid folic si complex de vitamine inclusi B-uri), fara intrerupere si am nascut o fetita de 3,750 Kg si 51,5 cm perfect sanatoasa si unul dintre cei mai mari copii in acea perioada.Doctora neontolog se minuna de faptul ca se nasc copii cu greutate mica, sub greutate normala. Am vorbit cu proaspetele mamici si am aflat ca majoritatea nu luasera vitamine sau acid folic pe perioada sarcinii. Sa fie oare si asta un motiv pentru care copiii respectivi aveau greutate mica la nastere?
ovulatia este relativa.Eu am ramas insarcinata prima data in cea de-a 4-a zi a ciclului(cind evident nu mai singeram)Deci???Cum este cu ovulatia?
la cite zile dupa un act sexual as putea sa fac un test de sarcina,in cazul in care presupu ca in momentul actului eram la ovulatie??
Eu am 39 de saptamani de sarcina si astept durerile acelea de nastere si nu mai vin? eu am dureri de burta jos, si ma tot impinge in vezica si ma doare, fac pipi din ce in ce mai des...oare cand ma vor apuca durerile?...obosesc repede acum...as vrea sa stiu daca mai dureza mult pana intru in travaliu.