Se apropie nașterea bebelușului? Fiți bărbate fetelor! Va fi bine ☑️

Se apropie nasterea bebelusului? Fiti barbate fetelor! Va fi bine.

Se apropie nașterea bebelușului? Fiți bărbate fetelor! Va fi bine ☑️

Am citit deseori pe forumul Desprecopii despre frica de nastere a gravidelor. Si mi-am amintit ca si eu am avut o frica imensa de nastere dar in acel moment am fost curajoasa ... pentru ca asa te face acel moment sublim.

→ Iata niste sfaturi personale pentru cele care vor naste in curand. O nastere usoara va doresc, dragi gravidute!

- despre frica de nastere si nevoia de a fi puternica, veti citi:
Nasterea primului copil, acel eveniment cu dubla semnificatie in viata unei femei
Faceam parte din liga fricoaselor
Mi-am luat inima-n dinti, o cruciulita si o rugaciune
Un regret: nu am stiut tot ce se putea sti
Sfaturi pentru cele care vor naste in curand
Nasterea este ceva sublim!
Despre nastere si toate emotiile sale, mai citeste
Forumul dedicat nasterii: S-a mai nascut o stea

Nasterea primului copil, acel eveniment cu dubla semnificatie in viata unei femei

In afara de sanatatea bebelusului din burtica, una din primele griji ale oricarei gravidute este ... frica de nastere. In special daca este prima nastere, acest eveniment pare infricosator ... Cum va fi, cat de mari vor fi durerile? cate secole (adica ore) va dura nasterea? Cat de mare vor fi sangerarile, cum voi rezista acestui eveniment ... etc. Atat de multe frici au gravidutele despre nastere si e suficient sa arunci un ochi pe forumul Odiseea Sarcinii sau pe sectiunea de intrebari de panica ...

Toate aceste intrebari sunt complet normale si legitime. Nasterea unui copil este un eveniment de dubla insemnatate: nu se naste doar un copil ci se naste si o mama. O femeie puternica ce isi va creste pruncul si isi va creste si nepotii :))

Faceam parte din liga fricoaselor

Iata de spune Ortansa, un redactor de la Desprecopii

Daca ar exista un top al celor mai fricoase persoane,cu siguranta, as ocupa primul loc. De cand ma stiu, am fost intotdeauna un exemplu elocvent de fricoasa.

Inca din clasele primare, imi aduc aminte cum cele mai groaznice zile din viata mea, erau cele in care trebuia sa ne vaccinam. De fiecare data eram ultima la rand, incercand sa gasesc o portita pentru a scapa de intepatura. Din pacate, nu reuseam niciodata. Sfarseam, invariabil, prin a lesina doar la vazul seringii.       
       
Apoi mai erau analizele de sange. Saraca mama, cat se chinuia sa ma convinga ca este neaparat necesar sa facem analiza. Avea mereu in geanta o sticluta cu apa si putina lamaie pentru cazurile de urgenta.

Acum, cand am devenit o femeie in toata firea, aceasta frica nu m-a parasit. Aceleasi lesinuri la fiecare analiza de sange. Acelasi nod in stomac de cate ori a trebuit sa ma duc la medic. Am preferat intotdeauna sa ma tratez de o boala pe cale medicamentoasa. Nu am suportat si nu suport acele, cutitele, foarfecele,orice obiect contodent si durerea in general. Se poate spune ca sufar de o fobie.


Cu toate acestea, in urma cu mai mult de trei ani, a sosit si clipa cand am aflat ca sunt insarcinata. Nu m-am speriat, m-am tinut tare. Reuseam sa constientizez faptul ca o nastere este un miracol atat de mare,incat orice impediment sufletesc trebuie lasat deoparte.

Din fericire pentru mine, am avut o sarcina relativ usoara:cu putine greturi si dureri, dar cu multa transpiratie si gafaieli.

Pe 14 august ,o zi superba si torida,specifica tarii in care ma aflu,au aparut primele contractii si mi-a curs putin sange (femeile au spus ca asta inseamna ca va fi baiat, dar n-a fost sa fie asa). Cu o seara inainte facusem o mica petrecere in 4:eu,bebe din burtica,sotul si sora mea.Mancasem cu nesat caviar si alte specialitati marine si am baut chiar o inghititura de whisky (chiar ma intreb si acum,daca aceste delicatese au vreun efect asupra declansarii nasterii). Asa ca am pornit in aceeasi formula ca in seara precedenta,spre maternitate. Bineinteles ca n-am uitat nici bagajul de spital. La ora 9 "trecute fix", am ajuns in fata spitalului. Spre norocul nostru, doctorul tocmai sosise si el.

Am intrat intr-o sala in care ritmul cardiac al lui bebe a fost monitorizat.Eram destul de calma intre contractii,si ma bucuram de cate ori se deschidea usa pentru a lasa sa intre cand pe sotul meu, cand pe sora mea.Din celelalte camere se auzeau tipete de-a dreptul infricosatoare.Am intrebat ce se intampla si mi s-a spus ca este o pacienta care a cerut o anestezie locala(in vagin). M-am cutremurat toata si mi-am luat gandul de la orice fel de anestezie.

Din start nu ma gandisem la o cezariana pe "motiv de frica", deoarece frica de bisturiu si operatia in sine, ma oripilau.

de citit pe larg, o alta perspectiva: Frica de nastere, cum o invingem?

Mi-am luat inima-n dinti, o cruciulita si o rugaciune

Mi-am luat inima-n dinti, o cruciulita si o rugaciune in maini si am intrat in sala de nasteri. Si sunt convinsa ca toate acestea m-au ajutat sa nasc "usor" ,in masura in care o nastere normala poate fi numita usoara.

Sotul meu m-a intrebat daca vreau sa stea langa mine,dar in momentul acela am simtit ca nimeni in afara de mine,medic si D-zeu nu ma poate ajuta mai bine. Asa ca din fata fricoasa,care se temea de o analiza de sange, am devenit o femeie "cool",gata sa dea piept cu cele mai groaznice dureri. Pentru ca, in paranteze fie spus,oricine spune ca durerile nasterii sunt dureroase, dar nu chiar asa,cu siguranta nu a nascut niciodata, ori este un barbat.

Dupa 5 ore si 25 de minute din momentul in care am fost pusa sub observatia medicilor, am dat nastere unei fetite superbe de 4300 de gr. Stiu doar ca reactia asistentelor ,cand au vazut ce pepenas isi face aparitia, a fost una de genul:"Waw!Doctore,ce este asta?"Reactie care m-a inspaimantat la inceput, dupa care am fost repede linistita si mi s-a explicat acel semn al mirarii.

Din cauza presiunii, fetita a suferit o fractura de clavicula (pe fisa scria:left clavicular fracture) si a fost pusa sub observatie imediat (din fericire). A trebuit sa-I imobilizam bratul stang (nu prin ghips-pur si simplu I-am prins maneca de partea din fata a hainutelor cu un ac de siguranta)si in mai putin de o luna totul a fost ok.I s-a prescris "Sterogyl" (ceva cu vitamina D din cate tin minte) pentru urmatoarele 2 luni.

Citeste 3 rugaciuni de sarcina care iti pot aduce numai beneficii

Un regret: nu am stiut tot ce se putea sti

Din pacate, ca la multe alte nasteri unipare (adica prima nastere-sicJ) am si eu doua mari regrete:prima ar fi aceea ca nu am stiut pe parcursul nasterii prea multe amanunte:dilatatie,pozitia copilului etc. Medicii vorbeau foarte incet si intr-o limba pe care de-abia incepusem sa o cunosc. Al doilea regret ar fi acela ca nu mi-am vazut fetita imediat dupa nastere:nu stiu din ce motive a fost spalata si dusa foarte repede in sala cu nou-nascuti. Asa ca am de gand ca la a doua nastere (o sa mai am oare curajul?) sa cer sa mi se explice totul si sa mi se arate copilul. De aceea, sfatul meu este sa cititi totul despre procedurile de nastere de pe acest site. Sunt cele mai complete informatii posibile.

de citit si: Nasterea ideala? 8 sfaturi care te pot ajuta sa ai o experienta fantastica

Sfaturi pentru cele care vor naste in curand

Iar pentru cele care vor naste curand , am si eu cateva sfaturi,desi poate ca le-ati mai citit pe acest site: (de unde poti afla tot ce se poate sti despre nastere si bebelusi)

    inainte cu o sapatamana (asta deoarece nu se stie niciodata daca ati calculat corect sau daca bebe nu este nerabdator sa iasa) de ziua H, depilati-va. In nici un caz cu ceara depilatoare. Folositi lama de ras,crema depilatoare sau aparatul de depilat- pentru zonele mai putin sensibile.
    cu cel putin doua saptamani inainte ,ocupati-va putin de podoaba capilara. Cea mai potrivita tunsoare ar fi cea cu parul pana la umeri:nici prea lung ,nici prea scurt,usor de pieptanat si spalat. Nu experimentati tunsori noi,pentru ca s-ar putea sa fiti dezamagita si sa va fie mai greu sa-l aranjati la repezeala.

Pe ultima suta de metri inaintea nasterii, cum ne pregatim pentru acea zi de citit: Pe ultima suta de metri inaintea nasterii, cum ne pregatim pentru acea zi

    daca va veti pregati bagajul de spital cu mult timp inainte de nastere,nu uitati sa cumparati capotul,camasa de noapte (cu o deschizatura sau nasturi in fata-pentru alaptat)si papucii cu cateva numere mai mari.Sa nu credeti ca imediat dupa nastere veti fi la fel ca inainte.Eu aratam de parca nici nu nascusem.Si mai ales picioarele le-am avut foarte umflate-a trebuit sa port un 40(in loc de 37).
    nu in ultimul rand,sa nu uitati sa va incaltati cu o pereche de sosete calduroase(indiferent de anotimp),inainte de a intra in sala de nasteri.In timpul travaliului si dupa nastere vi se va face foarte frig,chiar daca afara sunt 39 de grade.
    a!si inca un amanunt.In timpul nasterii ,probabil ca veti fi rugata sa nu atingeti abdomenul cu mainile.Asta deoarece,abdomenul va fi acoperit(cel putin asa a fost la mine)cu o panza sterila,pe care,ar urma sa fie pus copilul.Ei bine,eu nu m-am putut abtine sa-mi alin durerile prin mangaierea abdomenului,si a trebuit sa mi se schimbe panza de 2-3 ori,dupa care au renuntat si m-au lasat in pace.Sa fie oare asta motivul pentru care nu mi-au pus fetita pe abdomen?(se stie doar faptul ca in felul acesta placenta este expulzata mai usor).
    si tot pentru "novice":extragerea placentei mai dureaza vreo jumatate de ora(eu crezusem ca nasc si gataJ) si este putin dureroasa.Apoi,daca vi s-a facut o epiziotomie,va mai dura si coaserea ei cel putin un sfert de ora(depinde de indemanarea medicului).
    am citit ca lui bebe I se va pune in mod obligatoriu o caciulita pe cap. Ei bine, aici,in tara in care ma aflu - nu se practica acest obicei. Fetita mea a ramas cu capul descoperit pana in iarna,cand ii puneam caciulita doar cand ieseam afara. Apropo de acest lucru,cand am fost in acel an in Romania,mama si alte femei de acolo se tot mirau ca eu nu-I pun caciulita pe cap in casa. Atata timp cand in casa este o temperatura la care un adult se simte foarte bine fara caciula si incotosmonit,la fel de bine se simte si bebe al nostru. Asta ar fi un sfat pentru mamicile actuale si viitoare:sa nu-si mai infofoleasca copiii in casa,atunci cand temperatura camerei trece de 19 grade.


Nasterea este ceva sublim!

Fiti barbate - nasterea va fi OK si veti vedea ca dupa cateva zile ... veti uita durerile.  Vei deveni puternica, mamico!

Dupa cum vedeti,o nastere este o adevarata stratagema ,de a carui calitate depinde foarte mult viata a cel putin doua fiinte(in cazul in care nu aveti gemeni,tripleti etc).Iar aceasta calitate depinde nu doar de medic, ci si de cea care va da nastere:viitoarea mamica.Lasati grijile,teama,neincrederea,nesiguranta la o parte.Luati-va inima in dinti,inarmati-va cu cat mai multe cunostinte despre nastere,luati toate masurile necesare pentru o nastere fara incidente.Asigurati-va de sprijinul si caldura a cel putin unei persoane iubite.Capul sus si ,ca sa parafrazez o celebra replica,"fiti barbate ,fetelor!"

Nasterea este ceva sublim! 

O zi de neuitat: ziua in care nasti

Este ceva obisnuit pentru o femeie insarcinata sa fie oprita pe strada, in lift sau in magazin de alte femei cu cuvintele: Cind eram eu insarcinata....sau lasa-ma sa iti povestesc despre momentul nasterii...Se pare ca o burtica mare este o invitatie pentru acest gen de destainuiri si povete. De ce vor femeile sa vorbeasca despre experienta nasterii chiar la multi ani dupa eveniment?

Este destul de clar ca aceasta zi nu este o zi obisnuita. Este ziua cind femeia devine mama, cind partenerul ei devine tata iar parintii ei devin bunici. Dar aceasta zi este mai mult decit o simpla zi, este o piatra de hotar in viata oricarei femei. Desprecopii.com este alaturi de tine citeste mai departe aici.

Frica de nastere: cum o invingi si alte intrebari si raspunsuri pe care trebuie sa le stii

Frica de travaliu este ceva firesc, indiferent daca esti la prima nastere sau daca ai mai trecut prin aceasta experienta. Nimeni nu iti va ascunde faptul ca travaliul este dureros din punct de vedere fizic, insa ceea ce nu trebuie sa uiti este ca indiferent cat doare si cat dureaza, este un sacrificiu care preceda un moment suprem de fericire  acela in care iti vei tine in brate puiul. Daca te vei gandi mereu la asta si daca te vei informa corect din timp, partea mai grea va fi mai usor de traversat. Si nu uita ca pe forumul DC poti gasi sprijin si incurajari de la mamici care au trecut deja prin experienta travaliului.

Frica de nastere este, pentru unele gravidute - o grija obsedanta. Daca esti la prima sarcina si mai ales daca te apropii de momentul magic al nasterii, probabil ca iti pui deja intrebari despre cum va fi travaliul, o experienta care genereaza adesea panica in randul viitoarelor mamici. Iata cum o invingi frica de nastere si alte intrebari si raspunsuri pe care trebuie sa le stii.

Travaliul de la A la Z: ghid complet

Travaliul este procesul fizic al nasterii bebelusului - simtit de mamica. Travaliul e caracterizat prin contractii dureroase, care apar la intervale din ce în ce mai mici, cu intensitate din ce în ce mai mare; ele duc în final la dilatarea colului si expulzarea fãtului.

Finalul apoteotic al celor nouã luni de sarcinã - al celor frumoase 40 saptamani de sarcina (ODISEEA SARCINII), în care ai visat mereu sã dai ochii cu minunea din burtica ta se apropie! Esti pregãtitã cum se cuvine pentru aceastã clipã? Citeste cu atentie Travaliul  de la A la Z: ghid complet

Tot despre nastere e important sa citesti:

Gravidele cu risc crescut de travaliu prematur
Simulatorul virtual al nasterii
Mic ghid pentru nastere: 20 de trucuri pentru un travaliu mai usor
 Impartasiti din experienta voastra sau cereti sfaturi mamicilor despre nastere pe forumul mamicilor de bebelusi de la Desprecopii.

Informatia te va face mai puternica

Intrati din timp pe forumul specializat Odiseea sarcinii in 40 de saptamani ... si luati legatura cu alte "colege de generatie". Va puteti creea un grup de burtici secret unde puteti comunica in maxima confidentialitate. Tot acolo veti gasi multe informatii utile despre medicul care va monitorizeaza sarcina si va fi la nastere.
Cititi pe forumul Nasterea unei stele povestirile altor mamici care isi povestesc experienta nasteriii si momentele post-partum. 

Forum despre nasteri

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE

autor:  Ortansa Nohra, redactor Desprecopii  - toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

15 comentarii din totalul de 37:

  1. Carmen
    Carmentrimis la 22/4/2014

    Buna ziua si Hristos a inviat ! Am citit atat de multe pe acest forum insa nu am indraznit sa las vre'un comentariu insa vremea noastra se apropie :) am 40 de sapt si 6 zile dupa calculele medicilor care din cate am inteles pot fi eronate si bebica inca nu vrea sa isi scoata nasucul la aer :D suntem in permanenta conectati, ii simt miscarile line acum caci spatiul de joaca s'a ingustat :)) insa timpul trece si bebe nu da nici un semn ca ar vrea sa ne cunoasca :( credeti ca ar fi timpul sa ma sperii? Abia miercuri imi pot face o programare la medic. Insa sper ca pana atunci sa fim in alta formula :D

    Raspunde la acest comentariu
  2. Cristina
    Cristinatrimis la 16/10/2012

    Am 25 ani si sunt in 39 de saptamani ,de sarcina cu primul bebe sunt un pic speriata dar abia astept sa-l strang in brate pe inerasul meu

    Raspunde la acest comentariu
  3. emilia
    emiliatrimis la 25/9/2012

    dragele mele,sa aveti grija si de cicatricile ramase; eu dupa cezariana am ramas cu o cheloida foarte nasoalaeu am omis sa me preocup, cu toata ca stiam ca cicatricea este inerenta vindecarii oricarei rani si ca nu exista un indiciu cu privire la evolutia unei cicatricidupa 10 luni de la nastere, am inceput sa utilizez 2 produse (alhydran si bapscarecare T) care se pare ca ajuta ca cicatricea sa nu mai fie asa indurata si rosie; sunt extrem de multumita de rezultateplecand de la asta va sugerez ca aceste 2 produse sa nu va lipseasca din kitul pentru nastere (alaturi de baneocin, vata, etc)ALHYDRAN FOLOSESC SI PENTRU; crema de zi pentru fata, sotul isi da dupa ras, baza dupa fiecare pampers, dermatita de contact a copilului pe care a si rezolvat-o rapidba mai mult s-a intamplat si un eveniment nefericit la bebita cu apa fierbinte si m-am felicitat ca l-am avut in casa, altfel nu stiu ce as fi putut sa facacest produs cica merge si pentru vergeturi si pentru a va inmuia mameloanele in timpul sarciniise gasesc in farmacii; eu am luat de la sensiblu si apoi am gasit si la 2NA si Terapiava doresc succesemilia

    Raspunde la acest comentariu
  4. Irina
    Irinatrimis la 17/4/2012

    Am 35 de sapt, si se pare ca fetita mea e ff nerabdatoare sa ne cunoasca. Vreau sa nasc natural fara episiotomie sau medicamente pt durere. Sunt sigura ca am sa pot face asta atata timp cat imi pun in cap ca pot. Sotul si o prietene imi vor fi aproape asa ca am suport de la ei, daca nu fug pana nasc eu:)) . Am citit destul de mult despre nasterea naturala si am lucrat in sala de nastere 5 ani, sper sa fiu puternica si ca Dumnezeu ma v- a ajuta sa trec cu bine peste dureri si sa imi vad fetita sanatoasa. Asta e tot ce imi doresc acum . Multa bafta si fiti tari ca totul este posibil daca ne punem in minte ca se poate.

    Raspunde la acest comentariu
  5. Amalia
    Amaliatrimis la 13/3/2012

    Eu am am 22 de ani si sunt insarcinata in 32 de saptamani tmia- fost foarte bine pana acum nu am avut grturi absolut nimik.Nu mi-e teama delok de nastere eu asa zic dar cand voi ajunge acolo cine stie ce va fi si cum va fi.....!!dar o sa imi iau inima in dintii si vreau sa fiu cat mai puternica pentru baietelul meuu.

    Raspunde la acest comentariu
  6. nicoleta
    nicoletatrimis la 29/2/2012

    eu sunt mama si va spun sa nu va speriati ca nu este foarte rau cand nasti ca sunt mama si me drag de baietelu meu

    Raspunde la acest comentariu
  7. ionela
    ionelatrimis la 17/2/2012

    si eu am nascut gemani dar la vienaam nascut prin cezariana si nu mai am mari demne cca5cmnu am avut dureri sicopii sau nascut sanatosi

    Raspunde la acest comentariu
  8. Bianca
    Biancatrimis la 14/2/2012

    Buna la toate mamicile...sunt insarcinata in 29 de saptamani..este prima mea sarcina ..fricaa nu pot zice ca simt..insa emotii am...cat despre ace si multe altelee nu am treaba...chiestia e ca nustiu ce sa fac...sa nasc n0rmal sau cezariana...voi ce credeti?:D ast rasp:*

    Raspunde la acest comentariu
  9. Dana
    Danatrimis la 7/2/2012

    Am 35 de saptamani, deci mai vreo luna si ceva si voi trece si eu prin aceasta etapa. Pana acum am fost barbata, sper sa fiu pana la capat.. M-a mai incurajat acest articol.. sper sa-mi aduc aminte de cuvintele tale in acele clipe.. si sa ma rog lui Dumnezeu sa-mi dea si mie putere.

    Raspunde la acest comentariu
  10. ana-maria
    ana-mariatrimis la 1/2/2012

    am 21 de ani si stau in italia,am 8 luni de sarcina,deci mai am un pic.sincera sa fiu,nu mi-a fost frica pana nu am vazut un video despre o nastere,am avut cateva probleme cu sarcina,dar acum totul e ok.doctorii mi-au zis ca am baiat,care acum o luna avea 2kg si 100grame.o sa fie cam marisor,dar sper sa fie bine

    Raspunde la acest comentariu
  11. gabriela
    gabrielatrimis la 1/2/2012

    daca am fi ¨barbate¨ asa cum cere titlul tampit al articolului,repet titlul nu si articolul am fugi ca dracul de tamaie de nastere,cred ca doar 10% din barbati ne invidiaza pt ¨privilegiul¨ torturii nasterii.asa ca eu mai bine zic sa fiti FEMEI fetelor.bafta

    Raspunde la acest comentariu
  12. crina
    crinatrimis la 31/1/2012

    salutare fete.eu sunt in 19 saptamani cam la jumatatea drumului.citeam experienta ta si ceea ce iti pot spune e ca sunt la fel ca tine fricoasa din toate punctele de vedere.dar ma rog la dzeu ca o sa fie bine. ma bucur ca pot impartasi cu voi ceea ce simt.

    Raspunde la acest comentariu
  13. andreea
    andreeatrimis la 30/1/2012

    buna tuturor viitoarelor mamici!eu sunt insarcinata in 16 saptamani,e baiat,prima nastere,si mi-e de asemenea f.frica,desi ma informez mereu.problema mea cea mai mare e legata de sanatatea acestui copil,eu facand un tratament,nestiind ca voi putea pastra copilul,si nefiind in tara.medicii de aici m-au convins sa pastrez copilul,ca in caz de malformatii,deoarece acel medicament a traversat bariera placentara,desi n-au fost cantitati mari,se vor depista.pe data de 1 martie sunt programata la 3d,dar mi-e enorm de frica sa nu descoper ceva in neregula.acum as putea inlocui acel medicament cu altceva,dar cred ca e cam tarziu.sunt si anxioasa,astept o parere .va multumesc,sanatate tuturor!

    Raspunde la acest comentariu
  14. diana
    dianatrimis la 23/1/2012

    doamne eu sunt deja moarta de frica . sunt in saptamana 34 simai e putin pana vine bb.si mie mi se face rau la vederea sangelui sau la analize, si de nastere implicit. e primul copil . nu stiu cum o sa ma descurc.am avut o sarcina usoara si sper ca si nasterea va fi la fel

    Raspunde la acest comentariu
  15. alexandra
    alexandratrimis la 18/1/2012

    Dragi mamici , va salut pe toate si va doresc multa sanatate si bucurii alaturi de familiile voastre.eu sunt o mamica in devenire mai am 1 saptamana si nasc o fetita nu prea imi este frica dar as dori sa aflu mai multe despre spitalu bucur , multumesc si curaj viitoarelor mamici

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII