Comentarii la articole
0 | 7/2/2023

Comentarii la articole
-
In aceasta pagina gasiti toate observatiile voastre la diverse articole din site-ul nostru.
Ele nu sunt grupate pe articole ci ordonate in functie de data trimiterii.
Daca doriti sa vedeti lista unui anume articol, urmati "linkul" cu numele articolului si - in pagina articolului - apasati pe "Lista de discutii pe aceasta tema"!
Cauta in comentarii
Puteti sa folositi formularul de mai jos si tipul de sortare pentru a accesa comentariile la articole
Sortati dupa titlul articolului!
Nr. Comentarii: 18401
Output "
"
✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️
Subiecte tratate:
Tema:
Comentarii vizitatori
Citeste toate comentariileCe sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII
Din pacate am ajuns sa nu mai cred pe nimeni, si orice articol pe tema aceasta nu face dacat sa se vada ca problema NU E CLARIFICATA. Am citit multe articole pe tema aceasta si desi se cerceteaza de mult efectele fluorului totul e foarte contradictoriu. Din pacate toate cercetarile care se fac se fac la comanda unor firme si normal ca trebuie sa dai dreptate finantatorului. Nu sunt de loc paranoica dar am citit evidente clare de falsificare a rezultatelor cecetarilor in acest domeniu. Eu am decis sa nu ii dau copilului meu fluor, si nu sunt convinsa ca nu ar fi avut efect benefic, dar nu pot sa-l folosesc drept cobai.
Angela, eu stiam ca este un aliment de evitat, datorita continutului mare de vitamina A. Intreaba si tu doctorul tau care-ti urmareste sarcina. Multa bafta.
AM NASCUT IN DOAR ZECE MINUTE, DUPA UN TRAVALIU SCURT DE O ORA SI JUMATATE.CEL MAI IMPORTANT LUCRU ESTE SA AI INCREDERE IN MEDIC SI IN FORTELE TALE.
Este extraordinar! In Japonia nici nu s-a auzit despre asa ceva, iar in Romania se aplica nasterea in apa. Acum chiar ca sunt mandra ca sunt romanca! Felicitari si tineti-o tot asa!
Si eu am uter retrovers si mai am o luna si voi deveni mamica.Am avut parte si de trei chiuretaje la cerere.Nu am luat anticonceptionale niciodata tot din cauza unui doctor nepriceput care mi-a spus ca e putin probabil sa raman insarcinata.medicul cu care voi naste este un adevarat specialist si mi-a explicat ca foarte multe femei au uterul retrovers si acest fapt nu le impiedica sa devina mame.Dar un doctor pasionat de nuca pe care o face te trimite sa faci o serie de analize pentru a depista adevarata cauza a infertilitatii tale.Important este sa nu intri in panica pentru ca,repet sunt mii de femei care au uterul retrovers.Porneste chiar de maine sa afli tot ce trebuie despre tine si problema ta,dar fa asta numai la un doctor adevarat.
Am o fetita taur si se potriveste tot ce ati scris in articol. Intr-adevar ii place sa fie toata familia stransa in jurul ei, si are nevoie de multe mangaieri si imbratisari. Peste citeva luni voi avea pe al doilea copil, un varsator. Mi-ar interesa cum se vor potrivi cei doi... Va multumesc!
Interesant articol,mai ales ca mai am doar o luna pana cand voi deveni mamica si iata ca astazi dupa ce am fost la ecograf impreuna cu sotul am gasit site-ul vostru.E drept ca eu cautam de mult o modalitate de a ma abona la revista voastra si sper sa reusesc acest lucru.Este prima sarcina si am cumparat mai multe carti pentru a afla cat mai multe despre acest miracol al vietii-aducerea pe lume a unui copil.Am savurat multe pagini si imi place sa cred ca acum stiu mult mai multe despre ce inseamna sa fii mama .Si pentru ca vreau sa ma informez in continuare va rog sa imi spuneti cum ma pot abona la revista voastra.Va multumesc anticipat.Cu drag,Magda.
As avea o intrebare referitoare la alimente consumate in timpul sarcinii: ficatul, este sau nu recomandat?
Oricine are dreptul la o informatie corecta asa ca fetelor, nu luati articolul de aici ca litera de lege. E doar un punct de vedere... Consultati medicul si alte surse de informatie. Eu am nascut cu ajutorul epiduralei, fetita a iesit fara ajutorul forcepsului, am putut coopera pentru ca mi-am simtit picioarele. Fetita are un an si o luna si nu a fost bolnava niciodata. Iar eu sunt bine si am amintiri dintre cele mai placute de la nastere. Apropo, m-am uitat la televizor in timpul travaliului... Cred insa cu convingere ca nimeni in lume nu trebuie sa-ti spuna cum sa nasti pentru ca nimeni nu indura durerile in locul tau. Urez fetelor care or sa nasca cel putin o nastere ca a mea!
Va contrazic: Conform Legii 19/17.03.2001, art.118, (1) Asiguratele au dreptul, pe o perioada de 126 de zile calendaristice, la concediu pt. sarcina si lauzie. Art. 120. (1) Cuantumul lunar al indemnizatiei de materitate este de 85 % din baza de aclcul stabilita conf. art.99. Art. 99 (1) Baza de calcul ... se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni, pe baza carora s-a stabilit contributia individuala de asig. soc. in lunile respective... Adica, daca salariatele au avut somaj tehnic sau alte situatii, vor beneficia de 85% din venitul pt care au platit asig. sociala. Dar au si drepturi: 1.Conf. Contracturlui Colectiv de Munca Unic la nivel national, art. 66, beneficiaza de o compensatie din partea unitatii, pe o anumita perioada, minim 6 saptamani, care acopera diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul.2. De asemenea, salariata beneficiaza de un salariu mediu pe unitate, neimpozabil, cu ocazia nasterii copilului. Acesta se acorda la cerere cu o copie dupa certificatul de nastere al copilului. 3. Salariatele care renunta la concediul de ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani, beneficiaza de program redus de lucru (6 ore). Eu am beneficiat de toate aceste drepturi, fiindca le-am cerut.
felicitari pentru nobletea gestului si multa omenie din sufletul lui gica popescu.
Este un articol foarte interesant.Si eu imi doresc un copil.Daca la inceput era destul de neplacut sa-mi iau temperatura la aceeasi ora,acum o fac cu usurinta.Sunt sigura ca vom reusi.Dar nu uitati ca si partenerul poate fi nefertil.Eliminati aceasta posibilitate.DANA
Da beneficiezi de indexari
ART. 118 (1) Asiguratele au dreptul, pe o perioada de 126 de zile calendaristice, la concediu pentru sarcina si lauzie, perioada in care beneficiaza de indemnizatie de maternitate. (2) De aceleasi drepturi beneficiaza si femeile care au incetat plata contributiei de asigurari sociale, in conditiile prezentei legi, dar care nasc in termen de 9 luni de la data pierderii calitatii de asigurat. ART. 119 (1) Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile inainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere. (2) Concediile pentru sarcina si lauzie se compenseaza intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare. (3) Persoanele cu handicap asigurate beneficiaza, la cerere, de concediu pentru sarcina, incepand cu luna a 6-a de sarcina.
da este adevarat trebuie sa lucrezi minimum 6 luni sau sa faci un contract individual de asigurare dar tot pe minimum 6 luni inainte de concediul prenatal sau de nasere. In cazul al doileaq va trebui sa platesti un procent de 30% din suma pt carete asiguri timp de 6 luni minim.
da, este adevarat perioada maxima de asigurare este de 2 ani
Sunt bugetara si ma intereseaza daca beneficiez de indexarile date de guvern pe perioada concediului de 2 ani.
Am un baietel de 12 ani si o fetita de 5 ani si 5 luni, mi-am crescut copii cu multa dragoste i-am dorit din tot sufetul atat eu cat si sotul. Pentru acest lucru au fost multe zile de spitalizare, tratament... Desi toata lumea imi spunea ca nu este bine sa ii iau langa mine, sa ii mangai, eu nu am fost de acord, n-ma suportat sa-i aud plangand, sa mu-i mangai... Sunt doi copii minunati, inteligenti, cu bun simt, sunt constienti de ce au voie sa face si ce nu, au un program atat pentru baiat care este la scoala cat si pentru fetita care este la gradinita... Dragostea si atentia unui parinte nu pot face RAU ci doar bine. D obicei copii incearca sa imite adultii, iar eu ma bucur din suflet ca au luat tot ce este mai bun de la noi (parintii).
Nu inteleg nimic... cu ce hranim copilasii nostri e plin cu e-uri! Dar ce sa le dam sa manince daca tot in jur e plin cu otravuri? In caz de sa imbolnaveste cu ce sa tratam copilul daca medicamentele contin aceste e-uri care provoaca diferite boli ca asma, cancer si alte de felul asta. Cred ca ar trebui sa ne dati un sfat noua mamicilor cum am pute sa ne protejam familia. Ce am putea sa mincam cu ce sa ne tratam noi si copilasii dragi.
Si eu sint mama a doi gemeni de 5 luni jumate... I-am intarcat de sase zile si am problema cu sinii... Pe bebei i-am dezatat incet-incet,intentionam ca la 6 luni sa intrerup suptul,dar laptele era aproape inexistent,mi-a revenit si ciclul menstrual,asa ca m-i s-a parut timpul potrivit. Am incercat cu creme,masaje,dar e foarte dificil,sinii sint ca piatra. Aveti vreun sfat pentru mine?