Comentarii la articole
0 | 7/2/2023

Comentarii la articole
-
In aceasta pagina gasiti toate observatiile voastre la diverse articole din site-ul nostru.
Ele nu sunt grupate pe articole ci ordonate in functie de data trimiterii.
Daca doriti sa vedeti lista unui anume articol, urmati "linkul" cu numele articolului si - in pagina articolului - apasati pe "Lista de discutii pe aceasta tema"!
Cauta in comentarii
Puteti sa folositi formularul de mai jos si tipul de sortare pentru a accesa comentariile la articole
Sortati dupa titlul articolului!
Nr. Comentarii: 18402
Output "
"
✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️
Subiecte tratate:
Tema:
Comentarii vizitatori
Citeste toate comentariileCe sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII
Vreau sa va spun c-am fost mai mult decit impresionata sa gasesc in site-ul dv.acest subiect,despre care in Romania,din nefericire,se stie prea putin. Nu vreau sa intru in prea mlte amanute,dar pot sa va spun c-am trait propria experienta pe aceasta tema:in februarie 2001,intr-o sectie de prematuri din Portland,Maine(usa),am dat nastere,prin cezariana,la numai 26 saptamini de sarcina,unei fetite de 765g,pe nume Agnes-Iris-Maria,care nu demult tocmai a implinit un anisor,este un copilas foarte normal si sanatos,doar un pic mai micut,care de curind a inceput sa faca primii pasi.Nu trebuie sa va spun ca e o minune medicala,dar vreau sa va spun ca in sectia unde am stat 3 luni cu copilasul dupa nastere acest fel de minuni se intimpla de citeva ori pe zi si acestor bebelusi nevinovati care isi fac aparitia pe lume mult prea devreme li se da sansa la viata fara a se pune problema banilor,a originii sau a cetateniei parintilor!
Draga Irina, f emotionanta povestea ta.M-a impresionat asa de tare pt ca si eu am o fina(i-am gasit parinti si am botezat-o)gasita in niste tufe cu placenta dupa ea,avind doar 800g,aruncata de o criminala(nu se poate numii mama).Cu un efort f mare,cu multa sansa data de Dumnezeu a supravietuit celor 4 luni de incubator si greutatilor de dupa,si acum are 10 ani,e normal dezvoltata,e inteligenta deci un copil absolut normal.Astea s-au intiimplat intr-un orasel mic din tara noastra. Sanatate micutei tale si o viata frumoasa!
Parerea mea este ca un copil trebuie sa invete de mic ce este disciplina, dar acest lucru trebuie facut insa, cu blidete. Dar cea mai buna metoda de educare este prin puterea exemplului. Copiii invata cel mai repede imitindu-i pe cei mari. Trebuie evitate iesirile nervoase ale parintilor in fata copiilor. Nu se poate da o reteta anume de educare a copiilor, pentru ca depinde foarte mult de personalitatea fiecaruia in parte.Inainte de toate trebuie sa-ti cunosti foarte bine copilul si dupa aceea sa alegi metoda cea mai buna de educatie.Sint mama a doi copii si urmaresc cu foarte mult interes acest site.Va multumesc ca existati si as dori daca se poate cit mai multe lucruri legate de psihologia copilului.
M-a placut impresionat sa deschid calculatorul prima data de la nasterea bebelusului meu (pe 16 febr 2002)si sa -mi cada ochii pe articolul zilei care nu este altul decit cel despre neuitata zi a nasterii!!!!!ultima data cind l-am inchis(calculatorul)inainte sa plec la maternitate i-mi pusesem in gind ca la intoarcere sa povestesc pe site cum s-a derulat nasterea,dar.....acum cind tin in brate micul bulgare de zapada cu ochii albastrii inchis ce-mi suride larg de cum i-mi aude vocea nu-mi mai aduc aminte decit de superbul moment cind medicul mi-a spus/:-acum prideti-l cu propiile dv miini si trageti-l pe piept,haide-ti nu va fie teama noi sintem aici alaturi ;apoi l-am simptit cald pe pieptul meu tipind cu forta iar eu m-am trezit vorbindu-i si mingiindu-l cum faceam inainte de a se naste pentru a-l calma teama,apoi taticul i-a taiat cordonul ajutat de medic(ii cam tremurau miinile!!!)si mi l-au mai lasat un pic pe piept inainte de a-l lua sa-l curete si sa-l cintareasca;a fost intradevar de vis , restul ramine undeva in ceata lucruri ,dureri de care uitam cu toatele s-au pur si simplu nu vrem sa ne mai aducem aminte;
Un link interesant, chiar amuzant: Pentru bebelusi http://www.eva.ro/horoscop/zodiac-copii2.html Pentru pusti: http://www.eva.ro/horoscop/zodiac-copii.html
Prima incercare inseamna prima fecunadare in vitro in primul ciclu sau in program de 3 cicluri/an ? O FIV, in Romania,include si micro-injectarea de spermatozoizi(ICSI)in pret sau nu? Cat costa o incercare de fertilizare in prezent in RO? Statul roman incurajeaza sau nu cuplurile pentru care ultima sansa de a avea copii este apelarea la FIV ? Adica, iti deduce la sfirsitul anului(dupa ce vei fi facut declaratia de venit)o parte din costul procedurii sau nu ? Daca poate cineva sa-mi raspunda la aceste intrebari in mod realist si in context actual romanesc, ii sunt de pe acum recunoscatoare. Este foarte important pentru a lua o decizie.
Am avut 4 sarcini pe care le-am intrerupt voit. Problema este ca ultimele doua nu le-am putut suporta fizic. Erau asa zisele sarcini toxice. Ultimul copil mi l-am dorit destul de mult pentru a-l pastra, dar mi-a fost ingrozitor de rau. Insarcinata am ramas numai la diferenta de doi ani ( cu aproximatie) in conditiile in care nu am folosit nici o metoda de contraceptie. Intrebarea este, ce medicament sau altceva a-s putea folosi pentru a trece cu usurita peste aceste greturi, in cazul in care a-s avea norocul de a ramane insarcinata . mentionez ca am aproape 27 de ani. Va multumesc!
Draga Lidia, nu prea ai ce sa faci, decat sa te gandesti ca nu este decat o etapa si va trece. Si eu am trecut cu fetita mea prin asa ceva, dar in jur de 2 ani s-a linistit. Acum are 3 ani, se joaca singura in camera, dar din cand in cand o mai apuca faze din astea. Este stresant si foarte greu pentru tine, dar asta e, ai un copil mamos. Vorbeste-i tot timpul si da-i posibilitatea a te urmeze daca vrea cand pleci tu in alta camera. Nu iti fa probleme din cauza asta, am citit ca este ceva normal in jur de un an. Nu prea mai imi amintesc bine dar este ceva legat de independenta proaspat al copilului. Adica copilul care tocmai a invatat sa mearga descopera ca este independent, deci si-ar putea parasi parintii daca ar vrea, DAR si aici intervine paradoxul si generatorul de angoase, NU PPOATE sa vrea lucrul acesta pentru ca este inca atat de dependent de parinti. Cam asta era explicatia pe care o dadeau in articolul respectiv.
Am un baietel in varta de 2 ani, nascut in zodia PESTE si este cu totul diferit de ce prezinta zodiacul.
O idee super! Voi fi mamica in curand si inca nu stiu cu ce cantecel imi voi adormi copilasul...:( Cred ca fiecare ar trebui sa contribuie cu ce stie...poate s-ar strange mai multe poezioare astfel. Si in engleza sunt cateva dragute...
Am un baiat de un an si 2 luni care sufera de anxietate exagerata zic eu.Nu ma lasa nici sa spal vasele ,daca ma duc in dormitor vine dupa mine sau plinge pina ma intorc.Noaptea nu vrea sa mai doarma in patul lui.Nu stiu ce sa fac.
Am un baiat de un an si 2 luni care de la 6 luni a inceput sa-si suga degetul.toata lumea imi spune ca o sa renunte in timp.LA inceput nu mi-am facut griji ,insa in ultima perioada isi suge dejetul mai mult si nu cred ca ii este foame tot timpul.Nu stiu ce sa fac sa renunte la acest obicei.
am 26 de ani,si voi avea un baietel in doua luni de zile-sunt in luna a saptea.Am auzit pareri pro si contra despre subiectul acesta-consider ca tottusi circumcizia este o tortura pentru copil,nu voi recurge la asa ceva.Daca s-ar fi demonstrat eficienta ei,poate ca as fi facut-o si pe asta.
Vreau mai multe detalii despre sarcina unei mame cu RH pozitiv si tata cu RH negativ
Domnule dr.Iacob Coman, Trebuie sa va spun ca am citit de cateva ori acest articol si nu mi s-a parut ca ar intentiona sa descurajeze vorbirea la copii in doua sau mai multe limbi,ci din contra.Un singur pasaj spune ca "exista si cazuri in care copilul nu se va descurca bine in nici una dintre cele doua limbi, fapt care se poate rasfrange asupra performantelor sale intelectuale in scoli cu predare in oricare dintre cele doua limbi cunoscute de catre copil."Acestea sunt cazuri f. rare bineinteles si dupa cum se spune in continuare,pot fi datorate modului deficitar in care parintii se exprima cu copilul lor(ex.interferarea limbilor). In al doilea rand nu cred ca subiectul este abordat prea stiintific,asa cum spuneti dvs.Sunt doar cateva remarci destul de evazive si crampeie de traduceri din alte articole.De altfel,nici un articol de pe acest site nu se vrea "stiintific"-unele din ele fiind chiar trairi personale ale celor ce participa la bunul mers al acestui site.Nimeni nu iscaleste aceste articole "dl./dna.DOCTOR Cutare Cutarescu". In al treilea rand,trebuie sa va aduc la cunostinta ca majoritatea celor care scriu/traduc aceste articole traiesc in afara Romaniei si,in mod implicit sunt nevoiti sa-si educe copiii intr-un mediu bi sau chiar trilingv,asa ca stim si noi f. bine cat de usor invata copiii nostri mai multe limbi de la varste f. fragede. In al patrulea(si ultimul rand) puteti sa explicati ce inseamna pt. dvs. limba materna?Caci ,dupa umilele mele cunostinte,limba materna este limba a cel putin unuia dintre parinti-in speta cea a mamei.Dvs. spuneti "limba materna germana",cand nici dvs. nici sotia nu sunteti germani.A,probabil va refereati la limba oficiala.Asta e alta poveste! P.S.:Nu am avut intentia ca aceasta replica sa sune prea "acida",si sper ca n-am jignit pe nimeni.Pur si simplu nu m-am putut abtine. semnat:o simpla si foarte anonima mamica casnica cu un copil trilingv.
Modestia dumneavoastra ma dezarmeaza. Totusi, ca o mica explicatie: Limba materna germana in cazul celor cateva randuri, pe care eu le-am scris, nu se refera la ce limba vorbeste mama sau tata ci la caracterul scolii. Adica, nu este vorba de o scoala cu predare intensiva de o limba straina, cum de altfel exista multe scoli si gradinite la noi in tara, ci este vorba despre o scoala cu predarea limbii germane ca limba materna. Cat priveste remarca despre faptul ca acest site se face prin "crampeie de traduceri din alte articole" etc. si nu cu o acoperire reala stiintifica, cz atat mai mult nu are dreptul sa pozeze ca un cuvant autorizat despre ce si cum sa se poarte parintii cu copiii lor. In ceea ce priveste problema jignitului, fiti linistita, o doamna nu poate nicodata jigni un barbat. Cu inalta si frumoasa consideratiune Iacob Coman
Draga dl Iacob - va multumim pentru interesul acordat acestui site. Va respectam opinia si ne permitem sa sugeram posibilitatea ca punctele dvs de vedere sint totusi determinate de experiente personale. Realizatorii acestui site nu isi aroga nicidecum dreptul de specialisti. Acest site are un caracter informativ si asa cum este scris in disclaimer o mare parte din articole sint traduceri din site-uri de acelasi gen din Olanda, SUA, Franta si Canada. Articolul de fata este o compilare a mai mult de 5 articole, reprezentind un rezumat a aprox 30 de pagini de studii. Ne pare rau ca nu ii impartasiti punctul de vedere - probabil ca sunteti un caz special. Cu multa prietenie, DespreCopii.com
Copiii nu seamana intre ei, sunt diferiti unul fata de celalalt.Baietelul meu de ex la 7 luni cintarea 7,760 kg deoarece a avut gripa si a scazut cam 0.300 kg. Dar nu ma ingrijorez pentru ca a inceput sa ia din nou in greutate adica 0,012 Kg pa zi.
Comentariul cu privire la posibilitatea vorbirii mai multor limbi la copii este bine intentionat, dar este cu mari carente in raport cu realitatea. Se incerca argumentari in numele stiintei fara cunostinte si probe practice. Eu sunt roman si sotia mea este unguroaica. De la nastere sotia avorbit cu ei limba maghiara iar eu limba romana. De la 3 ani de cand au mers la gradinita, copii mei au mers la gradinita de limba materna germana si, respectiv, scoala de limba materna germana. Azi baiatul meu de 14 ani si fetita mea de 8 ani, vorbesc cursiv si fara dificultate oricare din cele trei limbi amintite mai sus. Asemenea cazuri sunt extrem de frecvente in Ardeal. Prin vorbire copilul nu invata structuri gramaticale, asa cum se incerca sa se explice in articol, si ca la un moment dat trebuie dat prioritate unei limbi sau chiar renuntat la una in favoarea alteia, prin vorbire, copilul invata sa vorbeasca. Asemenea afirmatii, ca cele amintite mai sus, sunt in mod real straine de realitate si, mai jenant, sunt justificate cu pretentii stiintifice. Un copil, poate sa invete prin auzire pana la patru limbi concomitent, nefacand niciodata confuzie in alegerea limbii cu care sa-si intretina interlocutorul. In 14 ani copilul meu nu ma abordat niciodata in limba maghiara si nici pe sotia mea in limba romana, iar cand a dorit sa se introduca in dialogul dintre mine si sotie o facea totdeauna in limba in care noi, deja, vorbeam. Probabil am fost putin prea categoric, dar am mai cunoscut chiar medici care descurajau vorbirea in doua sau tri limbi cu copii in familiile mixte sub pretextul ca acest lucru defavorizeaza copilul. Fie ca asemenea discutii sa fie supravizate si de realitatea practica nu doar de presupuneri. Cu multumiri, Dr. Iacob Coman
am si eu o intrebare,daca e nascuta pe 21.05 e taur sau gemeni