Sindromul de zgâlțâire cu putere a bebelușului - un pericol care poate costa VIAȚA bebelușului

Sindromul de zgaltaire cu putere a bebelusului - un pericol care poate costa viata bebelusului

Sindromul de zgâlțâire cu putere a bebelușului - un pericol care poate costa VIAȚA bebelușului

Termenul de Sindrom al zgaltairii cu putere a copilului este utilizat pentru a descrie vatamarea serioasa care poate sa apara atunci cand un bebelus sau un copil este zgaltait sau zdruncinat cu putere.Este foarte important de stiut si retinut ca bebelusii si copii nu au inca suficient dezvoltati muschii gatului, astfel ca nu dispun de un suport sigur pentru capul lor, care este din punct de vedere al greutatii sale, disproportionat dezvoltat la aceasta varsta.

Aproape fara stire, odata ce devenim parinti, purtam pe umeri o mare responsabilitate. Viata micului ingeras depinde de tinerii parinti in mare masura. Ne-obisnuiti cu noile responsabiltiati ale meseriei de parinte, ei trebuie sa invete ca zguduirile bebelusului- cauzate de iritarea parintilor, ii pot produce moartea.

- veti citi:
Sindromul de zgaltaire cu putere a bebelusului, un pericol petru viata bebelusului
Muschii bebelusului sunt ne-dezvoltati si fragili
Consecinte ale zgaltairii bebelusului
Frustarea, nervii, oboseala parintilor - cauze majore ale stresului
Ia o pauza mamico - incearca sa te relaxezi!
greutatile inceputului meseriei de mamica

Sindromul de zgaltaire cu putere a bebelusului, un pericol petru viata bebelusului

Sindromul de zgaltaire cu putere a bebelusului, este un pericol de care orice tanar parinte, trebuie sa tina cont!

Muschii bebelusului sunt ne-dezvoltati si fragili, atentie mare, iti poti ucide sau paraliza copilul!

Termenul de "Sindrom al zgaltairii cu putere a copilului" este utilizat pentru a descrie vatamarea serioasa care poate sa apara atunci cand un bebelus sau un copil este zgaltait sau zdruncinat cu putere. Este foarte important de stiut si retinut ca bebelusii si copiii nu au inca suficient dezvoltati muschii gatului, astfel ca nu dispun de un suport sigur pentru capul lor, care este din punct de vedere al greutatii sale, disproportionat dezvoltat la aceasta varsta.

 

Sindrom al zgaltairii cu putere a copilului" este utilizat pentru a descrie vatamarea serioasa care poate sa apara atunci cand un bebelus sau un copil este zgaltait sau zdruncinat cu putere 

Consecinte ale zgaltairii bebelusului

Atunci cand iti zgaltai copilul, creierul sau fragil se misca inainte si inapoi in craniul sau. Asta poate sa aiba urmari serioase ca de exemplu:

    - orbire sau vatamarea ochilor
    - intarzieri in dezvoltarea sa normala
    - atacuri de apoplexie
    - vatamarea nervilor spinali (mergand pana la paralizie)
    - vatamari ale creierului (partiale sau permanente)
    - chiar si moartea

Frustarea, nervii, oboseala parintilor - cauze majore ale stresului

Acest sindrom apare in mod normal atunci cand unul din parinti sau persoana care ingrijeste copilul zgaltaie copilul din cauza furiei sau frustrarii, adesea pentru ca bebelusul nu se opreste din plans. Sindromul respectiv este o forma a abuzului asupra copilului, nu este niciodata permis sa-ti scuturi copilul cu violenta!

Daca se intampla ca tu sau persoana care ingrijeste copilul sa-l zgaltaiti, este foarte important sa chemati imediat un medic sa-l consulte. Cele mai usoare forme de manifestare ale acestui sindrom seamana foarte mult cu cele date de colici si problemele de alimentatie. Pediatrului trebuie sa-I furnizezi toate informatiile astfel incat sa-ti poata trata copilul cum trebuie.

Ia o pauza mamico - incearca sa te relaxezi!

Atunci cand bebelusul sau copilul tau plange si te simti la capatul rabdarilor, ia o pauza - nu-l agresa!

Parintii isi schimba adeseori modul de comportare fata de copilul lor, mai ales cand acesta nu se mai opreste din plans. Daca ai incercat sa-ti calmezi copilul dar nici o metoda nu pare sa mearga, pastreaza-ti calmul.

Tine minte, nu-ti agresa niciodata copilul, nu-l zgaltai sub nici o forma, nu-l bate, nu-l lovi.

Incearca sa urmezi sfaturile urmatoare:

-    trage adanc aer in piept si numara incet pana la 10.
-    ia o mica pauza, du-te in altta camera si lasa-l sa planga.
-   cheama o persoana apropiata care sa te sustina psihic
-   cheama medicul pediatru. Poate ca exista vreun motiv medical pentru care copilul tau plange

Citeste in continuare Plânsul PURPLE sau plânsul care pare imposibil de consolat: ce este și sfaturi pentru a calma bebelușul

Despre greutatile inceputului meseriei de mamica, merita sa citesti si:

6 greșeli ale mămicilor în ce priveste somnul lor - iar daca esti o mama obosita aceste sfaturi sunt importante

6 greșeli ale mămicilor în ce priveste somnul lor - iar daca esti o mama obosita aceste sfaturi sunt importante

A venit pe lume copilașul tău, dar după câteva săptămâni, ești atât de obosită încât te gândești cu nostalgie la…

După nașterea bebelușului: cele 4 mituri de care se izbește fiecare mămică 🌼

După nașterea bebelușului: cele 4 mituri de care se izbește fiecare mămică 🌼

De-a lungul Odiseei Sarcinii, viitoarea mami visează cu ardoare momentul magic in care isi va tine bebelusul in brate. La acea zi frumoasă care pare inconjurata de nori roz de…

La capătul puterilor: ajutor bebe plânge non stop și eu am nervii pe bigudiuri 😫

La capătul puterilor: ajutor bebe plânge non stop și eu am nervii pe bigudiuri 😫

Bebe plânge iar tu, mămico, ai un moment de disperare: Ajutor! Bebelușul plânge, e inconsolabil, am nervii pe bigudiuri și sunt asaltată de sfaturi din care nu mai…

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

 

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.

Esti o mamica ce are nevoie de sfaturi?

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 5 comentarii

  1. Carmen
    Carmentrimis la 20/1/2013

    Parintii ( si orice alta persoana)care zgiltiie bebelusii, indiferent de imprejurarile care le-au declansat aceasta

    Raspunde la acest comentariu
  2. Dana
    Danatrimis la 5/4/2005

    Din nefericire se poate intampla sa ti zgaltai copilul nu neaparat din violenta ci din joaca.Si mie mi s a intamplat sa l zgudui uneori pt ca am vazut ca i place si rade cu pofta.Nu stiu daca exista parinti care sa nu se fi jucat de a avionul cu copiii lor,de a calutul etc.Situatiile nonviolente in care copilul poate fi zguduit sunt multe.Problema este ca nimeni nu te avertizeaza cu privire la multe tipuri de manifestare pe care le poti avea cu bebe al tau,manifestari care,repet,nu au nimic de a face cu violenta.Ar trebui ca pediatrul cand mergi prima data cu copilul la el sa aiba niste materiale informative cu privire la modul de a te comporta cu un bebe sau macar sa ti spuna.Dar de cele mai multe ori tu ,ca parinte,esti cel care trebuie sa tragi cuvintele cu clestele din gura pediatrului.Nici un parinte,cel putin cand e pt prima data in aceasta postura,n are de unde3 sa stie aceste lucruri.

    Raspunde la acest comentariu
  3. Maria
    Mariatrimis la 21/6/2002

    O singura data mi-am zgiltit copilul,nestiind care sunt consecintele ulterioare. Un astfel de articol am mai citit intr-o revista si am ramas oarecum socata de urmarile acestui mod de a-ti varsa nervii pe propriul tau copil.Si acum regret ceea ce am facut si din fericire copilul nu a patit nimic.Dar din nefericire sunt destule mame care nu stiu sau nu vor sa stie ca acest mod de a "certa" copii este total nesanatos.Si mai cred ca, decat sa faci un copil doar de dragul de a fi mama si nu iti doresti acest lucru cu toata fiinta, nu are rost sa chinui un sufletel nevinovat,razbunandu-te pe el oricand nu-ti convine cate ceva.Acessti parinti care isi "maltrarteaza",ar trebui sa li se ia dreptul de a mai fi parinti,pentru ca nu merita.

    Raspunde la acest comentariu
  4. Lidia
    Lidiatrimis la 20/3/2002

    Ai drepate Carmen cind spui ca sunt parinti care isi zgiltie copii din furie sau altele.Sunt unele mame care nu stiu de lucru acesta si o fac in joaca ,de ex:leganatul sau aruncarea copilului in sus sau alte manevre care nu le da prin cap la mame ca iar produce rau copilului.Stiai asta?Nu ma refer la mamle care intradevar vor rau copilului.

    Raspunde la acest comentariu
  5. Indra
    Indratrimis la 13/12/2001

    Anul acesta, mai precis acum doua luni, am nascut un baietel adorabil. Desi la inceput a fost foarte greu, niciodata nu m-am enervat pe el, dimpotriva, ma gandeam tot timpul ca e vina mea, ca nu sunt eu capabila sa inteleg ce vrea sa-mi spuna . Nu pot sa-mi imaginez cum poate o mama sa-si agreseze copilul...eu nu sunt capabila si mi se rupe inima numai la gandul ca cineva ar putea sa-i faca rau..de aceea sunt fericita ca micutul meu nu va "zgaltiit" de nimeni!

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII