Toamna reparam efectele negative ale soarelui

Toamna reparam efectele negative ale soarelui

Toamna reparam efectele negative ale soarelui

  • Bronz de invidiat, stralucire in priviri, forma maxima, iata cateva dintre efectele benefice ale vacantei estivale, care tocmai a trecut. Pe langa ele insa, exista cateva detalii pe care adesea le neglijam, dar care, scapate de sub control, pot stirbi din frumusetea pe care soarele verii ne-a daruit-o.

  Cum stergem asadar efectele negative pe care soarele le are asupra organismului pentru a ne bucura de frumusetea unui bronz de lunga durata?

Odata cu terminarea concediului este absolut necesar sa va fixati un program de reechilibrare a intregului organism care a fost supus efectelor nocive ale razelor solare. Trei elemente trebuie avute in mod special in vedere: refacerea parului, hidratarea pielii, corectarea micilor imperfectiuni produse de soare.

Tratament intensiv pentru refacerea frumusetii parului

La fel ca si pielea, parul este supus, pe timpul verii, actiunii nocive a razelor ultraviolete. Daca epiderma se reface in timp, parul nu se regenereaza.

Soarele distruge cuticulele si de aceea parul isi pierde aspectul stralucitor si, mai ales, este expus direct factorilor nocivi, prin distrugerea barierei protectoare. Keratina, inima firului de par, este expusa direct agresiunilor mediului exterior si de aceea parul devine casant. Efectele negative ale soarelui sunt, de cele mai multe ori, ireparabile daca nu actionati la timp.

Ce este de facut? Apelati la un program de ingrijire intensiva:

  • Alegeti un sampon pe baza de ceramida, bogata in lipide naturale care ajuta la fortificarea firului de par;
  • Folositi din abundenta produse de ingrijire a parului pe baza de shea sau de sofran;
  • Folositi regulat un ser pe baza de silicon pentru a amelioara aspectul varfurilor despicate (tineti cont de faptul ca, in realitate, varfurile despicate nu pot fi niciodata reparate, decat prin taiere);
  • Apelati si la suplimente nutritive: vitamina B (impotriva caderii parului), ulei de limba mielului, fier (pentru imbunatatirea masei capilare).

Sfat de la Supereva:

Atunci cand va expuneti la soare, tineti cont si de culoarea naturala a parului. Parul negru contine mai multa melanina si de aceea este mai rezistent in fata efectelor nocive ale soarelui decat parul blond.

Produse recomandate: Sérum Réparateur Nuit, Garnier Fructis; Sérum Absolut Repair, L'Oréal Professionnel, Masse capillaire Innéov.

Hidratarea intensiva a corpului

Razele ultraviolete sunt responsabile de arsuri si de deshidratarea organismului. Uscarea pielii sub influenta lor este o reactie naturala, de autoaparare a organismului. Apa stocata in profunzime nu mai reuseste sa ajunga la suprafata epidermei si pielea devine extrem de uscata, adesea se cojeste, transformand bronzul intr-o adevarata pacoste. Nu aveti cum sa evitati acest lucru pentru ca este o reactie naturala a organismului care se reface dupa expunerile la soare. Puteti totusi sa faceti ca efectul  pielii de crocodil sa fie mai putin vizibil. Cuvantul cheie este hidratare. Hidratarea trebuie sa fie intensa, dar adaptata tipului de ten.
 

Alegeti-va crema de toamna in functie de textura tenului:

  • Daca aveti tenul gras, optati pentru creme usoare, cu consistenta de gel;
  • Daca aveti tenul uscat, alegeti creme laptoase, de tip balsam;
  • Daca aveti tenul sensibil, alegeti creme de tip pelicular, care formeaza un strat protector;
  • Daca aveti un ten cu imperfectiuni, alegeti o crema tratament specifica.

Sfat de la Supereva: Aveti grija sa alegeti o crema care sa aiba un factor de protectie de minim 10, indiferent de perioada anului. Si retineti ca orice crema are efecte mai bune daca este tinuta in frigider.

Produse recomandate: Apa termala Saint-Gervais (pentru pielea deshidratata), Ulei de argan Galenic (pentru pielea foarte uscata), Balsam mineral Vichy (pentru pielea sensibila), Balsam pentru reparare intensa Neutrogena (pentru pielea iritata, sensibila).

Repararea imperfectiunilor fetei

Soarele are un efect antiinflamator si de aceea, pe timpul verii, micile imperfectiuni de natura acneica dispar de pe fata. Ele reapar insa mai ales ca efect al excesului de sebum datorat cremelor de protectie care acopera porii. Solutia pentru a preveni astfel de efecte este sa folositi creme de protectie care sa nu fie grase dar sa aiba un factor de protectie foarte ridicat.

Ce trebuie sa faceti cand soarele nu mai este o problema, dar efectele sale devin vizibile?

  • spalati-va fata dimineata si seara cu un gel special, care sa indeparteze impuritatile;
  • Folositi produse special create pentru tenul cu imperfectiuni;
  • Folositi lotiuni astringente;
  • Incercati sa va faceti un gomaj de doua ori pe saptamana pentru a nu lasa impuritatile sa se adune din nou pe suprafata fetei.


Sfat de la Supereva: Folositi in permanenta o crema protectoare, pentru ca pielea are nevoie de o bariera impotriva mediului exterior.

Produse recomandate: crema matifianta Kéracnyl, masca exfolianta si absorbanta Avène, lotiune si spray pentru corp Clinique

Va recomandam sa mai cititi:

  Forum unde comentam cu placere

 Frumusete si moda >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII