Săptămâna 35 de sarcină: bebe crește în continuare și se acoperă cu grăsime (VIDEO)

Saptamana 35 de sarcina: bebe creste in continuare si se acopera cu grasime (VIDEO)

Saptamana 35 de sarcina: bebe creste in continuare si se acopera cu grasime (VIDEO)

  • Saptamana 35 de sarcina pare sa fie o saptamana calma de sarcina. Esti la finalul lunii 8 de sarcina iar bebelusul cantareste in jur de 2,4 kg si masoara in jur de 47 de centrimetri lungime. Cam de lungimea unei nuci de cocos (verzi). Mai sunt inca 5 saptamani pana la ziua cea mare.

    In aceasta saptamana ar trebui sa mergi la doctorul ginecolog si sa iti faci testul pentru streptococii din grupa B. Trebuie, de asemenea, sa fii consultata de medic pentru a stabili dilatarea colului si eventuala slabire a muschilor acestuia.

veti citi

Saptamana 35 de sarcina: VIDEO
Cum se dezvolta bebelusul in saptamana 35 de sarcina
Ce se intampla cu graviduta in saptamana 35 de sarcina
Pregateste un plan de nastere cu optiunile tale

Simptome specifice saptamanii 35 de sarcina

Ai intrebari despre sarcina ta, despre ce este normal in saptamana 35 de sarcina?

Evenimentul saptamanii 35 de sarcina

50 de intrebari si raspunsuri despre sarcina - de la medici

Saptamana 35 de sarcina: VIDEO

Video: Saptamana 35 de sarcina

Cum se dezvolta bebelusul in saptamana 35 de sarcina

saptamana 35 sarcina

In saptamana 35 de sarcina, bebelusul cantareste in jur de 2,5 Kg iar lungimea lui de de aproximativ de 46-47 cm. Bebelusul se hraneste in continuare bine si incepe sa devina "rotunjor" -  va avea nevoie de stratul de grasime mai tarziu, pentru a-si regla temperatura corpului.

Din fericire, partea care-i inconjoara creierul ramane moale. Dintr-un motiv bun: un craniu moale va permite bebelusului tau sa se strecoare mai usor prin canalul de nastere, in caz ca vei naste vaginal.

Daca nu ai inceput pana acum sa-i vorbesti, e timpul sa stai tot mai des de vorba cu bebelusul, pentru ca la 35 de saptamani, auzul sau este complet dezvoltat.

Nu trebuie sa te simti deloc ridicola daca sporovaiesti toata ziua cu el. Unele studii arata ca bebelusii sunt mai atenti atunci cand ridici un pic tonul. Citeste aceste sfaturi minunate despre ce trebuie sa ii spui bebelusului tau: 10 moduri in care poti vorbi cu bebelusul din burtica ta - incepe deja sa il faci fericit folosind aceste sfaturi minunate.

Daca esti ingrijorata ca ai putea sa nasti inainte de termen, afla ca 99% din bebelusii nascuti in saptamana a 35-a de sarcina pot supravietui in afara uterului -  si majoritatea nu au probleme deosebite. Cu toate ca sistemul nervos central al bebelusului continua sa se dezvolte, plamanii sai sunt aproape complet dezvoltati.

Pana la finalul acestei saptamani, aproape toti bebelusii sunt pozitionati cu capul orientat in jos spre colul uterin, pregatiti pentru calatoria lor ... pe locuri fiti gata...

Acum esti in luna 8 de sarcina si mai ai inca aproximativ 35 de zile pana la data calculata a nasterii.

Ce se intampla cu graviduta in saptamana 35 de sarcina

Mai sunt inca 5 saptamani din Odiseea Sarcinii. Iti dai seama ce a trecut timpul?

Testul de depistare al Streptococului B in sarcina

In aceasta saptamana ar trebui sa mergi la doctorul ginecolog si sa iti faci testul pentru streptococii din grupa B. Trebuie, de asemenea, sa fii consultata de medic pentru a stabili dilatarea colului si eventuala slabire a muschilor acestuia.

Pentru femeia gravida Streptococul B nu provoaca probleme, dar in cazul nou-nascutului, nascut pe cale vaginala (nastere naturala), prezenta si infectarea cu aceasta bacterie poate duce la infectii serioase bebelusului (ex. pneumonie sau meningita) si chiar moarte. De aceea trebuie facut acest test. Testul se face in saptamanile 35-37 de sarcina. Citeste detalii mai departe aici.

Tot in aceste zile se pot face si ultimele analize de sange, inclusiv o analiza a celulelor rosii pentru a vedea daca nu ai anemie precum si un test care sa evaluaeze anticorpii, in caz in care ai Rh negativ.

Unele femei incep sa acuze o senzatie de amorteala in regiunea pelviana; asta pentru ca greutatea bebelusului apasa pe nervii din aceasta regiune. Din pacate, aceasta senzatie nu va dispare decat dupa nastere. Daca te deranjaza foarte tare, discuta cu medicul.

Somnul devine o problema; durerile de spate si grijile legate de nastere te vor obosi peste masura. Intinde-te pe o parte si roaga-ti partenerul sa-ti maseze spatele. Tot acum poti visa urat -  nu te speriati, este ceva normal. Citeste detalii aici Visele in timpul sarcinii: de ce sunt atat de intense si ce semnifica

Cat de mare este burta in Saptamana 35 de sarcina: bebe creste in continuare si se acopera cu grasime (VIDEO)

Foto: Graviduta si Burtica la 35 saptamani de sarcina 

Pregateste un plan de nastere cu optiunile tale

Din primul moment in care testul de sarcina a iesit pozitiv, ai citit tot ce poti despre sarcina si nastere si te-ai gandit intens la ziua nasterii puiului tau. Asa ca este perfect normal sa iti planifici cum vrei sa fie nasterea, incepand de la prima contractie care vesteste nasterea....

Poate vrei sa nasti natural, sau poate vrei sa nasti prin cezariana, este decizia ta si nu lasa pe altii (decat pe medicul tau) sa iti influenteze optiunea. Iar ca sa fii sigura ca preferintele tale sunt luate in considerare si totul decurge conform planurilor tale - scrie un plan de nastere si da-l medicului cu care vei naste. 

Citeste aici mai multe despre cum se face planul de nastere: Iata o trecere in revista a importantei unui plan de nastere si de NU este un MOFT

Cumpara-ti un sutien de alaptare

Chiar daca nu stii exact daca vei alapta sau iti vei hrani bebelusul cu biberonul, e bine sa iti cumperi un sutien special de alaptare. Acest gen de sutien ofera un suport foarte bun pentru sani atunci cand acestia secreta lapte matern si sunt umflati - plus acele orificii speciale prin care bebelusul poate sa prinda mameloanele.

Despre biberoane - Cumpara mai multe tipuri de biberoane

Exista mai multe tipuri de biberoane pe piata. In primul rand, asigura-te ca vei cumpara biberoana fara BPA.

Exista si unele biberoane care pretind ca reduc gazele bebelusului - insa nimeni nu stie cu adevat daca acese biberoane fac ceea ce spun... Insa e bine sa ai de la inceput la indemana mai multe tipuri de biberoane si sa vezi ce va prefera bebelusul. Citeste detalii importante aici Cum alegi un biberon: criterii, tetine, cum curge laptele si ce trebuie sa stii despre calitatea materialului

Iti faci griji in ceea ce priveste nasterea? Informeaza-te in legatura cu optiunile pe care le ai. Citeste Nastere naturala sau nastere prin cezariana: ce alegem si de ce?

Simptome specifice saptamanii 35 de sarcina

Gaze si balonare

Pe masura ce al treilea trimestru de sarcina progreseaza, vei fi tot mai plina de gaze. Iar starile de anxietate fac balonarea tot mai evidenta pentru ca exista tendinta de a inghiti mai mult aer cand esti anxioasa. Incearca sa respiri pe nas si sa incerci sa te relaxezi mai mult.

Dureri de spate

Pentru a atenua durerile de spate poti sa iti cumperi o centura pentru gravide care sa iti ofere suportul necesar pentru spate si burta. Desi arata destul de demodat - ca o cingatoare de moda veche - poate fi de folos in atenuarea durerilor de spate.

Insomnie

La baza problemelor de somn, este stresul. Probabil ca te gandesti la ziua nasterii, la felul in care vei naste - sau ai crampe si mergi inca des la baie... ai deci motive suficiente pentru insomnie. Incearca sa adormi cu o ceasca de lapte cald si miere, citeste o carte de calatorii sau asculta muzica calma. Mai multe sfaturi aici Insomnia in timpul sarcinii

Sangerarea gingiilor

In aceasta perioada, gingiile pot fi sensibile si pot sa sangereze de la spalatul pe dinti. Mananca fructe bogate in vitamina C pentru a le intari.

Scurgeri din sani (Colostru)

Acum pot sa apara scurgeri din sani. Este un lichid galbui numit colostru, care este precursorul laptelui matern. Acest lichid, plin de cu proteine si anticorpi, este primul lapte pe care il va primi bebelusul tau. In caz ca scurgerile devin incomode, poti purta in sutien tampoane de alaptare.

Cresterea secretiilor vaginale

Pe masura ce sarcina progreseaza, vei putea observa o crestere a secretiilor vaginale.Vina hormonilor de sarcina, în special estrogeni, pentru acest simptom - cresc fluxul de sange catre zona pelvina si stimuleaza membranele mucoase. Purtarea hainelor cu garnituri respirabile din bumbac te poate mentine mai uscata si poate reduce mirosurile.

Episoade de pierdere a memoriei si ceva confuzie

Probabil ca te-ai cam saturat sa tot numeri saptamanile si zilele si parca uneori nici nu mai ies bine la numaratoare ... Si ai devenit si uituca. Volumul celulelor creierului tau este intr-adevar in scadere, iar noptile cu insomnie nu te ajuta deloc in aceasta directie. Aceasta ceata aparenta a creierului se va risipi insa la cateva luni dupa nasterea bebelusului.

Contractii Braxton Hicks

Contracțiile Braxton Hicks sunt ca o proba de microfon ...muschii uterini se flexeaza in pregatirea marelui job care va urma - nasterea. Insa, cu toate ca sunt greu de deosebit de cele reale - ale nasterii - nu sunt suficient de puternice pentru a-ti impinge copilul spre iesire.

Citeste aici cum se pot monitoriza contractiile reale care anunta nasterea.

Urinarea frecventa devina aproape insuportabila...

Ai mai avut acest simptom si in primul trimestru de sarcina dar acum nu mai este vina hormonilor ci a capului bebelusului care apasa pe vezica ta urinara. Eh... ce nu face mami pentru bebelusul ei!? Oricum ar fi, nu redu cnsumul de lichide.
In schimb, goleste-ti vezica cat mai complet si mai des si fa cat mai multe exercitii Kegel, care vor consolida muschii pelvieni.

 Sanii in timpul sarciniiOboseala | Urinare frecventa | Greata | Constipatie | Dureri de cap

Ai intrebări despre sarcina ta, despre ce este normal in saptamana 35 de sarcina?

Pune o intrebare in sectiunea noastra de intrebari si primesti raspuns atat de la alte mamici cat si de la expertii Desprecopii.com: Intreaba aici

Evenimentul saptamanii 35 de sarcina  

Evenimentul saptamanii 35 de sarcina poate fi aceasta veste buna despre cresterea creierului bebelusului. Citeste aceste sfaturi minunate despre ce trebuie sa ii spui bebelusului tau aici 10 moduri in care poti vorbi cu bebelusul din burtica ta - incepe deja sa il faci fericit folosind aceste sfaturi minunate.

50 de intrebari si raspunsuri despre sarcina - de la medici

Sarcina este o perioada magica pentru ca in timpul celor 40 de saptamani de sarcina, o noua fiinta creste in burtica mamicii. In fiecare zi, mica fiinta isi dezvolta organele si simturile. De aceste 9 luni, depinde toata sanatatea sa viitoare. Viitoarea mamica, dar si viitorul tatic - au  multe intrebari si neclaritati. Iar pentru ca fiecare intrebare este extrem de importanta - avem raspunsurile medicilor specialisti de la Medicover Romania. Intra in aceasta sectiune si vei gasi raspunsurile lor.

► Toate raspunsurile le vei gasi si pe canalul nostru de You Tube

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie să știi despre sarcina

Pentru ca in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa cream o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.

Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Te invitam sa descarci aceasta aplicatie (pentru sistemele Android) AICI

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI 

Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala.  In sectiunea SARCINA veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decat sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Februarie 2023)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

Desprecopii.com - toate drepturile rezervate © 2022




Ai un jurnal de sarcina?

Un jurnal de sarcina, poate fi o colectie de amintiri dragi si hrana sentimentala. Va veni un moment cand iti va fi dor de aceste zile. Citeste aici ce au scris in BLOG alte mamici in saptamana 35 de sarcina

Tine un Jurnal de Sarcina la Desprecopii pentru ca este foarte special. Mii de mamici ne-au multumit pentru acest sfat. Citeste pe larg: De ce sa tii un jurnal de sarcina

Tine si tu un jurnal al sarcinii tale la Desprecopii.com si poti primi gratuit Geanta Bebelusului!


Socializeaza cu alte gravidute

Daca esti o viitoare mamica (actualmente burtica :)) - te asteptam in grupurile de pe forum. In sectiunea Odiseea Sarcinii, Aici vei gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrezi legatura cu alte burtici (colege de generatie) care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Discutii cu mamici, FORUM Desprecopii.com

Forum Desprecopii

Alege săptămâna ta de sarcină:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 11 comentarii

  1. Cristina
    Cristinatrimis la 21/4/2019

    Bună ziua, suntem în săptămâna 35, a doua sarcina. Așteptăm cu nerăbdare sa o cunoaștem! Ultimele săptămâni trec tot mai greu, nu credeți??

    Raspunde la acest comentariu
  2. Georgiana
    Georgianatrimis la 14/3/2019

    Bună fetelor am 34 s și 4 zile...mișcările fetale sunt mai rare..și.nj sunt intense deloc...sunt doar.mici valuri...la voi cum este ?

    Raspunde la acest comentariu
  3. Elly Stanciu
    Elly Stanciutrimis la 11/7/2018

    Saptamana 35 ne facem ultimile pregatiri si asteptam cumintei pe bebe.

    Raspunde la acest comentariu
  4. mihaela
    mihaelatrimis la 8/3/2017

    Buna.mamici!eu sunt graviduta in 35 saptamani,si voi fi ptr .a 2a oara mamica de baietel.voi naste la giulesti buc.mai naste cineva acolo?

    Raspunde la acest comentariu
    • Miky
      Mikytrimis la 18/6/2018

      Bună...eu am 34 sapt si 5 zile..si tot la Giulesti o sa nasc..:d

  5. Georgiana
    Georgianatrimis la 5/6/2013

    Sal ma numesc Georgiana si sunt insarcinata in saptamana 35 si sunt foarte nerabdatoare sa devin mamica abea astept sa se nasca puiu meu ...voi avea o fetita si saptamanile astea trec tot mai greu ...noroc de aceste site care ne ajuta sa descoperim tot mai multe despre ingerasi nostri ..va doresc bafta tuturor

    Raspunde la acest comentariu
  6. mihaela_tommy
    mihaela_tommytrimis la 24/9/2012

    eu sunt mamica pt.a 2 a oara si sunt la fel de emotionata ca si prima oara doresc toate mamicilor sanatate si nastere usoare pt.care sunt insarcinate iar care au deja un bebe bucurativa de el

    Raspunde la acest comentariu
  7. Siomona
    Siomonatrimis la 23/4/2012

    Buna ziua tuturor, este un site foarte bun de a urmarii evolutia sarcini si ce se intampla, dar cel mai important este sa ne rugam, pentru ca bunul Dumnezeu sa ne ajute cand ingerasii nostrii ies la lumina.

    Raspunde la acest comentariu
  8. cristina
    cristinatrimis la 9/2/2012

    sunt o mamica in devenire si este prima sarcina,ma bucur ca exista si sfaturi pt mamici...ma bucur ca m-am putut informa despre multe aspecte ale sarcinii...va multumesc pt sfaturi si bafta viitoarelor mamici...

    Raspunde la acest comentariu
  9. andreea
    andreeatrimis la 2/2/2012

    Sal ma numesc Andreea,am 21 de ani si sunt in saptamana 35 de sarcina si noi,adica eu si cu sotul meu drag asteptam primul nostru ingeras,un baietel, numai ca baietelul nostru nu sa intors inca si cred ca ma numar printre mamicile care au facut cezariana,pt. mine conteaza sa fie puiutu meu bine ca eu o sa suport orce durere.

    Raspunde la acest comentariu
  10. trimis la 3/10/2010

    fiecare saptamina de sarcina incepe cu citirea articolilui de pe acest site...mersi,aflu multa informatie utila...bafta tuturor mamicilor

    Raspunde la acest comentariu
  11. danese ana teodora
    danese ana teodoratrimis la 31/1/2010

    De la inceputul sarcinii am urmarit acest site pot sa spun ca mi a folosit pana acum si de multe ori m am linistit stiind ce se intampla cu mine si cu bebe al meu in fiecare saptamana.sunt dependenta!!!! Din partea mea primiti 10 cu felicitari .Sper sa fiti alaturi de noi mamicile si viitoarele mamici pt. a ne putea informadespre toate schimbarile ce se produc cu noi pe tot parcursul sarcinii. Va multumesc ca existati.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII