Busuiocul si sarcina: de ce trebuie consumat cu moderatie

Busuiocul si sarcina: de ce trebuie consumat cu moderatie

Busuiocul si sarcina: de ce trebuie consumat cu moderatie

E greu de crezut ca o planta atat de frumos aromata ca busuiocul trebuie consumata cu multa moderatie in timpul sarcinii. Afla de ce dar si alte sfaturi despre plantele care pot fi riscante in timpul sarcinii.

- despre Busuiocul si sarcina: de ce trebuie consumat cu moderatie, veti citi:
Sarcina, o perioada in care femeia este mai vulnerabila
Plantele aromatice trebuie consumate cu precautie
Busuiocul si sarcina
Plante interzise si nerecomandate in timpul sarcinii
Uleiuri esentiale de evitat in timpul sarcinii
Factori de risc in sarcina
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Suport si grupuri de burtici

Sarcina, o perioada in care femeia este mai vulnerabila

Sarcina este o perioada absolut speciala din viata unei femei si in special vulnerabila pentru ca tot ce intra in corpul mamei poate afecta si bebelusul care motaie in burtica ei.

Dar, oricat de multe de precautii ar lua viitoarea mamica, raman intotdeauna o serie de alimente care sunt cu semnul intrebarii asa cel mai bine e sa fie consumate cu multa moderatie.

Plantele aromatice trebuie consumate cu precautie

Stiai de exemplu ca unele plante aparent nevinovate ca patrunjelul sau busuiocul a trebui consumate cu precautie in timpul sarcinii?
Aceste plante au un continut ridicat de uleiuri volatile iar consumul lor in cantitati mari ar putea irita uterul putand astfel declansa contractii nedorite.

Busuiocul si sarcina

Asa este si atentionarea cu privire la busuioc. Evident, nu este nici o problema atunci cand este consumat in cantitati mici - sub forma de condiment. Insa, evitati sa consumati cantitati mari sau suplimente cu mari cantitati de busuioc.  Desigur, in timpul saricnii, este extrem de important sa eviti orice supliment alimentar - pentru ca poate afecta sarcina.

Citeste pe larg: Alimentatia sanatoasa in timpul sarcinii - tot ce trebuie sa stii.

Plante interzise si nerecomandate in timpul sarcinii

In timpul sarcinii trebuie procedat cu multa prudenta la alegerea ceaiurilor, uleiurilor esentiale sau tratamentelor pe baza de plante. Pentru ca, unele plante pot avea efecte foarte negative asupra sarcinii si pot duce chiar la pierderea sarcinii - asa ca atentie mare.

De exemplu, la gravide este interzisa folosirea laxativelor (purgativelor), specii care contin alcaloizi, precum si toate plantele sau substantele active vegetale specificate expres la fiecare formula sau planta descrisa. Citeste pe larg Plante interzise si nerecomandate in timpul sarcinii. 

Uleiuri esentiale de evitat in timpul sarcinii

Despre folosirea uleiurilor esentiale in timpul sarcinii, parerile sunt impartite. Si, pentru ca vrei sa nu afectezi prin nici un gram de risc sanatatea bebelusului, este important sa le tratezi cu multa precautie.

Desi unele uleiuri sunt prezentate ca fiind cauzatoare de avort spontan, acest lucru se datoreaza in principal naturii lor toxice, si in orice caz nu trebuie folosite frecvent in masajul aromaterapeutic.

Unele uleiuri esentiale insa nu sunt toxice, dar au actiuni emenagoge, care ajuta si regleaza menstruatia, (ciclul menstrual), deci si acestea trebuie evitate in timpul sarcinii. Emenagog = poate provoca menstruatie sau pierderea sarcinii daca e cazul citeste in continuare despre uleiurile volatile de evitat in timpul sarcinii.

Factori de risc in sarcina

Rubeola si sarcina
Sarcina si fumatul
Infectii (posibile) in timpul sarcinii
Alcoolul si sarcina
Sarcina si pisica - cum ne ferim de toxoplasmoza?
Cauzele malformatiilor fetale
Stresul si efectele sale asupra sarcinii
Sarcina si aspirina
Sarcina toxica
Anemia in sarcina: simptome si ce e de facut
Varicela si riscul pentru gravide si sarcina
Preeclampsia si sarcina
Herpesul genital in timpul sarcinii
Calatoriile cu avionul in timpul sarcinii
Hipertensiunea arteriala in sarcina
Vaccinurile in timpul sarcinii: cat de sigure sunt?

Alti factori de risc in sarcina cititi aici.

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tableteODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

autor:  Milena Sadova, -  Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2016

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII