Acesta este motivul pentru care prima lună de alăptare este cea mai grea

Acesta este motivul pentru care prima luna de alaptare este cea mai grea

Acesta este motivul pentru care prima lună de alăptare este cea mai grea

Nu este nimic mai natural decât alăptarea bebelusului și totuși nu este întotdeauna ușor. Probleme de blocare a canalelor galactofore, un bebeluș care nu pare niciodată fericit, sfarcuri dureroase și multă lipsă de somn dupa toate hrănirile nocturne: acestea sunt probleme frecvente în primele săptămâni. Toate acestea sunt, de asemenea, motive de înțeles pentru care multe mame trec rapid la hrănirea cu biberonul în primele saptamani.

Acesta este motivul pentru care prima lună de alăptare este cea mai grea...

veti citi
Nu este nimic mai natural decât alăptarea și totuși nu este întotdeauna ușor
Practica este calea catre succes si in alaptare
Hrănirea cu biberonul e totusi o alternativa OK
 

Nu este nimic mai natural decât alăptarea și totuși nu este întotdeauna ușor

Multe proaspete mamici descopera inca din prima zi de nastere a bebelusului mult dorit - ca alaptarea este ... GREA.

Si de fapt, NU există nici o modalitate de a te pregăti efectiv cu adevărat pentru alăptare. Desigur, poti urma un curs de alăptare în avans, dar până la urmă rămâne de văzut cum va merge cu practica ... care intotdeauna e putin altfel decat teoria.

probleme alaptare

Nu este nimic mai natural decât alăptarea și totuși nu este întotdeauna ușor. Probleme de blocare a canalelor galactofore, un bebeluș care nu pare niciodată fericit, sfarcuri dureroase și multă lipsă de somn dupa toate hrănirile nocturne: acestea sunt probleme frecvente în primele săptămâni. Toate acestea sunt, de asemenea, motive de înțeles pentru care multe mame trec rapid la hrănirea cu biberonul în acea perioadă inițială.

5 probleme in alaptare si solutii pentru rezolvarea lor

Practica este calea catre succes si in alaptare

Dacă totusi tu mami reusesti sa perseverezi in alaptare - in ciuda problemelor de pornire, vei observa că acest lucru se aplică și alăptării: practica este perfectă. Academia Americana de Pediatrie a calculat că după două luni, o mamica isi va fi hranit bebelusul de aproximativ 500 până la 600 de ori. După atâta practică, poți să alăptezi practic si în somn (nu este recomandat, de altfel.)

În majoritatea cazurilor, după toate acele ore de hrănire, bebelușul tău va ști să se ataseze corect, alimentarea cu lapte se va adapta la nevoile bebelușului tău , sfarcurile tale vor deveni mai puțin sensibile și bebelușul tău va dormi mai bine și mai mult între hrăniri.

Hrănirea cu biberonul e totusi o alternativa OK

Desigur, alăptarea bebelusului - in ciuda multor probleme - rămâne o decizie personală, pentru că dacă vrei să crești un copil fericit și sănătos, trebuie să fii tu și fericita și sănătoasa. Daca insa alaptarea devine o corvoada - e OK sa iti hranesti bebelusului cu lapte formula. Citeste aici detalii Alăptarea cu biberonul: Mai precis hrănirea bebelușului cu biberonul. 9 lucruri esențiale de știut dragă mami

► de citit Confesiunile unei mame care alăpteaza: ce aș fi vrut să știu de la început ...

Despre alăptare si provocarile sale mai poti citi:

Cele mai mari provocari ale alaptarii
Angorjarea sanilor este una din problemele alaptarii: cauze si ce e de facut
De ce mamicile din Romania nu sunt corect informate cu privire la alaptare

Forumul de ALAPTARE 

Pe forumul desprecopii.co exista un FORUM SPECIAL DEDICAT ALAPTARII de unde puteti afla o multime de raspunsuri la cele mai frecvente intrebari. Dincolo de argumentele pasionale veti gasi si raspunsuri menite sa va linisteasca.

→ Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII