Bebe plânge? Aceasta este RUTINA PERFECTĂ de a calma un bebe care plânge - studiile o confirmă

Bebe plange? Aceasta este rutina perfecta de a calma un bebe care plange - studiile o confirma

Bebe plânge? Aceasta este RUTINA PERFECTĂ de a calma un bebe care plânge - studiile o confirmă

Bebe plânge? Acesta este cel mai bun mod (sau rutina) de a calma un bebe care plange - studiile o confirmă

• Bebelusii iubesc rutina. Iar aceasta rutina este dovedita a fi cea mai buna pentru a calma un bebe care plange. Si anume, cateva minute mergang cu bebe in brate, apoi sezand si ținerea copilului în brațe timp de până la opt minute pare a fi cea mai eficientă rutina - iata detaliile si ce trebuie sa faci.

veti citi
S-a descoperit rutina ideală de a calma un bebe care plânge
Stiinta a hotarat sa ii ajute pe parintii obositi de bebeluși
Rutina perfectă pentru a calma un bebe care plânge
Cum a fost făcut studiul
De ce se trezesc bebelușii?
Bebelusii au tipuri diferite de plans pentru nevoi diferite
Despre plansul bebelusului, citeste si

S-a descoperit rutina ideală de a calma un bebe care plânge

Vestea este de maxim interes pentru parintii de bebe. Da - oamenii de știință au descoperit cea mai buna rutina de a calma un bebelus care plânge. Si anume, cateva minute mergang cu bebe in brate, apoi sezand si ținerea copilului în brațe timp de până la opt minute pare a fi cea mai eficientă rutina.

....Studiile arată că atunci când sunt purtați de mamele lor, puii mamiferelor altriciale devin mai docili, efect numit „răspunsul de transport”.....

Stiinta a hotarat sa ii ajute pe parintii obositi de bebeluși

În încercarea de a-i ajuta pe parintii de bebe - foarte obositi, cercetătorii au efectuat o serie de experimente pentru a afla care abordare a copiilor care plâng îi ajută cel mai bine.

După ce i-au filmat pe părinți care își îmbrățișau bebelușii, îi cărău în jur, îi legănau într-un cărucior și apoi in punea in patut, oamenii de știință au ajuns la o strategie optimă.

Rutina perfectă pentru a calma un bebe care plânge

rutina cand bebe plange

Echipa recomandă părinților să-și ridice din pat copilul care plânge, să meargă cu ei timp de cinci minute – fără opriri bruște sau schimbări bruște de direcție – și apoi să se așeze și să-i țină în brațe timp de cinci până la opt minute înainte de a-l întinde pe spate in pat din nou.

Plânsul excesiv, în special în timpul nopții, se dovedește a fi o sursă majoră de stres parental. Această metodă de aproximativ 15 minute merită încercată înainte ca ei să înceapă să se îngrijoreze serios despre ce este în neregulă cu copilul - - spune dr. Kumi Kuroda, de la Centrul Riken pentru Știința Creierului din Saitama, Japonia

Idea de abordare a studiului a rezultat din cercetările asupra mamiferelor altriciale - cele care sunt neajutorate la naștere - cum ar fi pisicile, câinii, șoarecii, veverițele și, în special, oamenii. Studiile arată că atunci când sunt purtați de mamele lor, puii devin mai docili, efect numit „răspunsul de transport”. Deoarece animalele își mută adesea puii pentru a evita pericolul iminent, este posibil ca răspunsul să fi evoluat prin rate îmbunătățite de supraviețuire a puilor.

Cum a fost făcut studiul

Cercetătorii au folosit înregistrări video și monitoare de inimă pentru bebeluși pentru a clasifica patru abordări diferite pentru a calma bebelușii care plâng:

- ținerea copilului în timp ce era așezat,

- așezându-i într-un pătuț,

- ținându-i în timpul mersului

- sau legănându-i într-un cărucior sau similar.

Plânsul a scăzut doar atunci când bebelușii erau în mișcare, fie legănați, fie cărați. A sta nemișcat cu copilul sau a-l pune într-un pătuț nu a oprit plansul.

După ce au fost purtați în jur timp de cinci minute, toți bebelușii care plângeau încetaseră să plângă și aproape jumătate dintre ei adormiseră, raportează cercetătorii. Dar chiar și pentru acei părinți ai căror copii s-au instalat, pericolul era departe de a fi trecut. Aproximativ o treime dintre bebeluși s-au trezit din nou aproape imediat ce au fost culcați.

De ce se trezesc bebelușii?

Pentru a afla ce i-a trezit pe bebeluși, oamenii de știință au analizat datele monitorului cardiac. Acest lucru a arătat că ritmul cardiac al bebelușilor crește uneori suficient pentru a-i trezi atunci când contactul fizic cu părintele a fost întrerupt. Încercarea de a întinde copilul mai blând nu a avut nicio diferență. Ceea ce a ajutat a fost să stea cu copilul adormit timp de cinci până la opt minute după ce s-au plimbat, astfel încât au căzut într-o etapă mai profundă de somn.

În timp ce abordarea a funcționat mai bine decât alte abordari - oamenii de știință nu susțin că aceasta este solutia care functioneaza intotdeauna - dar merita incercata. Rezultatele vor fi testate si in studii viitoare.

„Bebelușii pot avea nopți nedormite din motive foarte diferite”, a spus Gianluca Esposito, profesor de psihologie a dezvoltării și coautor al lucrării la Universitatea din Trento, Italia. „Dacă copilul are o durere de stomac, nu cred că acest lucru va face mare lucru. Din păcate, cred că mulți părinți vor avea în continuare nopți nedormite. Asta face parte din a fi părinte.”

Profesorul Ian St James-Roberts, care a studiat tehnici de calmare pentru bebelușii care plâng la Institutul de Educație UCL, a spus că speră că echipa își va continua munca. „Există și alte studii despre utilizarea purtării parentale și indică, în general, că bebelușii plâng mai puțin atunci când sunt transportați”, a spus el. „Ar fi bine să știm dacă aceste noi linii directoare mai detaliate îmbunătățesc lucrurile.”

Bebelusii au tipuri diferite de plans pentru nevoi diferite

Plânsul este o metodă de comunicare importantă și normală pentru bebeluși – plânsul îi oferă copilului tău o voce - spune dr. Betty Hutchon de la Brazelton Center UK.

Bebelusii au tipuri de plans diferit pentru nevoi diferite, cum ar fi oboseala, disconfortul, foamea sau dorința de a fi ținuți în brațe și de a se juca cu ei. De-a lungul timpului, părinții învață prin încercări și erori și experimentează ce înseamnă fiecare plans. Nu există un singur răspuns sau strategie care să se potrivească tuturor nevoilor bebelușilor care plâng în orice moment – ​​răspunsuri diferite vor fi adecvate în momente diferite - concluzioneaza studiu.

de stiut:- Cum intelegem diverse tipuri de plans ale unui bebelusi si ce trebuie sa facem. 

Despre plansul bebelusului, citeste si

► Citeste si Stii sa interpretezi plansul bebelusului ? Fa acest TEST si vei afla

Cand bebelusul nu se opreste din plans: cele 5 sfaturi ale pediatrului celebru Harvey Karp

Plansul bebelusului ofera indicii despre dezvoltarea vorbirii sale

Bebelusii trebuie sa si planga - iata cat si de ce 

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 autor: Desprecopii.com
 Toate drepturile rezervate (c) 2022 

referinta

Ohmura et al. A method to soothe and promote sleep in crying infants utilizing the Transport Response. Current Biology, 2022 DOI: 10.1016/j.cub.2022.08.041

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII