25 jocuri si activitati cu apa pentru copii

25 jocuri si activitati cu apa pentru copii

25 jocuri si activitati cu apa pentru copii

  • Jocurile cu apa sunt preferatele copiilor in zilele de vara. Si chiar pentru intreaga familie e rost de mare distractie - cu atat mai mult daca afara este cald. Utilizati furtunul pentru a avea un concurs de limbo, sau invitati-va vecinii la o bataie de baloane cu apa. Copiii isi pot petrece vara calduroasa intr-un mod distractiv, iar parintii se pot bucura intre timp si de o bautura racoritoare alaturi de ei.

    Iata 25 de jocuri si activitati pentru copii ce includ apa. Distractia e garantata.

25 jocuri si activitati cu apa pentru copii:

1. Baloane cu apa
2. Tobogan cu apa pe iarba
3. Scrabble in piscina
4. Bombe de apa
5. Desene cu creta si apa
6. Cursa cu bureti uzi
7. Trage la tinta
8. Baie la papusi
9. Cursa cu ratuste

 

Ce e mai frumos pentru copii - vara - decat jocul cu apa?

Ce e mai frumos pentru copii - vara - decat jocul cu apa? Iata niste idei super frumoase pentru zile si amintiri de neuitat. Nu uitati sa aveti la indemana aparatul de fotografiat.

1. Baloane cu apa

Practica bataia folosind baloane cu apa. O modalitate buna de a va racori si distra in acelasi timp.

2. Tobogan cu apa pe iarba

Intinde pe iarba o panza lunga sau alt material alunecos. Udati bine cu apa materialul si puteti incepe distractia!!!

3. Scrabble in piscina

Jucati scrabble educational in piscina. Aveti nevoie de: bureti, foarfece, marker permanent.
Se taie buretii in jumatate. Scrieti cu markerul pe fiecare burete o litera din alfabet. Aruncati "buretii" in piscina, apoi colectionati-i si asezati-i in ordine alfabetica. Pentru copiii mai mari: cine formeaza primul un cuvant din literele colectionate castiga :)

4. Bombe de apa

Umple baloane mici cu apa si arunca-le. Ideea este sa le prinzi inainte sa cada sau sa te loveasca.

5. Desene cu creta si apa

Se adauga apa pe trotuar pentru o combinatie de vopsea rece. Tot ce trebuie sa faceti este sa udati trotuarul si apoi sa dati copiilor creta. Culorile sunt atat de vibrante atunci cand creta este umeda.

6. Cursa cu bureti uzi

Imbibati buretii in apa, asezati copiii pe jos, pe spate ca apoi sa tina buretii intre picioare si sa ajunga la linia de sosire.

7. Trage la tinta

Pentru acest joc desenati cu creta pe asfalt o tinta, atribuind o valoare in puncte pentru fiecare cerc al tintei. Copiii se vor afla pe aceeasi linie de start si vor arunca bureti imbibati in apa in tinta, pentru a vedea cine acumuleaza mai multe puncte.

8. Baie la papusi

Reutilizati cadita copilul pentru face baie papusilor.

9. Cursa cu ratuste

Folositi un traseu din jgheaburi, asezati copiii la capatul fiecaruia si oferiti-le pistoale cu apa. Asezati cate o ratusca in jgheab si incepeti cursa. Copiii trebuie sa goneasca ratusca de cauciuc improscand cu pistolul cu apa.

10. Pinata cu baloane cu apa

Umpleti mai multe baloane cu apa, iar in unul incercati sa introduceti si altceva, de exemplu niste fasole :)

11. Limbo cu apa

Acest joc poate fi jucat si pe gazon iar dansatorii vor fi copiii. Si pentru a fi mai distractiv si mai interesant, veti avea nevoie este un furtun pentru apa cu flux direct si constant. Utilizati fluxul continuu de apa ca batul pentru limbo. Copiii trebuie sa treaca pe sub jetul de apa, fara sa se ude. Jetul de apa va fi coborat putin cate putin dupa ce fiecare copil a trecut pe dedesubt. Atentie: copii nu au voie sa se tarasca pe jos pentru a trece trecut sub jetul de apa! In cazul in care terenul este prea ud si alunecos pentru copii, pentru a-si arcui spatele in timpul trecerii pe sub jet, ii puteti sala sa se aplece in fata; astfel jocul nu va fi la fel de periculos si nimeni nu va fi ranit. Puteti de asemenea sa asezati pe pamant covorase din cauciuc, sau ceva care ar putea avea un pic de tractiune pentru picioare ude si alunecoase.

12. Doboara sticlele

Se vor umple sticle cu apa colorata folosind colorant alimentar, asezati sticlele in forma de piramida si apoi incercati sa le doborati cu o minge. Folositi sticle de plastic transparente, de maxim 500ml.

13. Spalatoria de masini

Creati o spalatorie auto pentru copii pentru un maxim de distractie. Folositi bureti colorati si ghirlande, plus un pic de apa cu ajutorul unui furtun gaurit. Copiii vor trece pur si simplu prin "spalatoria" improvizata cu tricicleta sau chiar fara ea :)

14. Rata, rata, stropeste

Copiii stau intr-un cerc. Un copil cu un balon cu apa sau o cana de apa trebuie sa se plimbe in jurul copiilor spunand rata, rata, rata, si fie atinge copilul (victima) pe cap, fie il stropeste cu putina apa, asta in cazul in care victima nu isi da seama ca el va fi cel stropit si fuge. Respectivul preia balonul si continua jocul.

15. Volei cu apa

Jucati volei prin stropire, folosind si baloane cu apa sau chiar pistoale cu apa.

16. Rampa cu apa

Construi o rampa de apa pentru ca jucariile sa alunece pe ea. Folositi o teava transparenta din acril, taiata pe lungime, in jumatate. La capatul lor asezati sticle de 5 l cu apa colorata, folosind colorant alimentar. Improvizati cu un robinet la baza sticlelor. Dati drumul la apa pe rampa, unde asezati si diverse jucarii.

17. Placa de activitatile

Sa vedem ce veti avea nevoie: sticle de plastic si recipiente, furtun de gradina vechi sau orice fel de tuburi flexibile, o placa de lemn pe post de perete, burghiu, fructe cu coaja lemnoasa, banda adeziva.
De aici, tot ce trebuie sa faceti este sa atasati containerele si tubulatura in orice fel doriti, asigurandu-va ca exista cai pentru ca apa sa le urmeze.

18. Bilute de bureti

Folositi bureti imbibati in apa ca alternativa la baloanele de apa.

19. Cascada

Realizati o cascada cu ajutorul unui furtun vechi gaurit si intins intre doi copaci / sau doua tevi, pentru a sta fix.

20. Raliu de apa

Faceti o intrcere cu apa in cupe / pahare si galeti. Fiecare persoana sa aiba un pahar de plastic. Se formeaza doua echipe / 2 siruri de persoane. Umpleti galeata primei persoane din sir cu apa. Reguli: prima persoana care are paharul / galeata cu apa trebuie sa arunce apa peste cap in recipientul persoanei din spate. Trebuie sa arunce pe deasupra si nu peste umar, fara a se intoarce.

21. Stropitoare

Gauriti niste tevi subtiri, lipiti-le si dati drumul la apa. Distractie garantata pe timp de canicula :)

22. Baloane cu apa

Pentru inceput umpleti multe baloane cu apa (cu ajutorul copiilor evident). Dati fiecarui jucator o galeata de baloane cu apa (acelasi numar de baloane fiecaruia). Fiecare jucator arunca cate un singur balon in aer si incearca sa il prind, fara ca acesta sa se sparga. Cine sparge cele mai putine baloane castiga :)

23. Pictura cu gheata

Amestecati putina apa cu acuarele / guase - fiecare cub de o alta culoare. Lasati-le peste noapte la congelagor. A doua zi, intindeti pe jos sau pe masa o panza alba si dati copiilor cuburile colorate. Spor la treaba!

24. Rau din folie de aluminiu

Cu ajutorul unei folii de aluminiu creati un rau in propria curte apoi cua jutorul unui furtun dati drumul la apa pe "rau" si lasati copiii sa faca intreceri cu jucarii.

25. Lupta cu stropitori

Oferiti copiilor cate o sticla cu pulverizator pentru o lupta cu apa.

39 de jocuri in aer liber

Activitatile in aer liber de mai jos - sunt pentru copiii de toate varstele, de la prescolari la copii in scoala primara, gimnaziu si chiar liceu.

Majoritatea adora sa se joace in aer liber, insa uneori au nevoie de o mana de ajutor cu privire la noi idei de joaca si activitati. Tocmai de aceea, aceste idei de jocuri si activitati le vor fi pe plac si le vor stimula dorinta de a sta in aer curat - afara.

Si nu uitati dragi parinti: Miscarea e sanatate! Citeste aici pe larg  39 de jocuri in aer liber... articolul complet aici


Alegerea unui sport pentru copil: motive, factori de influenta, beneficii

Atunci cand va ganditi sa inscrieti copilul la un sport, luati in calcul cat este de pregatit copilul, emotional si fizic. Un inceput prea timpuriu poate deveni frustrant si pentru copil si pentru dumneavoastra si poate indeparta copilul definitiv de sport. Desi exista programe sportive create pentru prescolari, abia pe la 6-7 ani majoritatea copiilor dezvolta nivelul potrivit de aptitudini fizice si de atentie necesare pentru a asculta indicatiile si a invata regulile unui joc.

Sportul poate fi amuzant pentru copiii foarte mici si cei de gradinita, dar ar trebui sa nu fie axat pe competitie, ci pe a avea mai multe oportunitati amuzante de a fi activ. Iata sfatul de la Desprecopii.com.

Despre activitatile sportive ale copilului, merita citit si:

Obezitatea la copil: 8 factori de risc
Invata copilul sa mearga pe bicicleta: cum si unde
De ce e important sa iti inscrii copilul la un sport de club: 6 beneficii

Va recomandam sa mai cititi si:

Jocuri in interior 
Glume pentru copii 
Ghicitori 
Proverbe si zicatori 
Labirinturi 
Desene de colorat, planse de colorat 
Povesti (24) 
Cantecele 
Poezioare

 Forumuri specializate ale comunitatii Desprecopii

In floarea copilariei (4-12 ani)

Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate

autor: Desprecopii.com (c) Toate drepturile rezervate, 2016 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII