Cum spalam hainele nou-nascutului in 6 pasi

Cum spalam hainele nou-nascutului in 6 pasi

Cum spalam hainele nou-nascutului in 6 pasi

Pe scurt

 • Asadar, bebelusul este pe drum si mamica face toate pregatirile! Pregatim desigur si hainutele pentru bebelus. Este timpul sa puneti masina de spalat in functiune.

  Iar pentru asta exista cateva lucruri pe care ar trebui sa le afli despre spalatul hainutelor. Iata 6 pasi simpli si eficienti:

  Cum spalam hainele nou-nascutului in 6 pasi:
  6 pasi in spalarea hainelor bebelusului
  Sfaturi
  Avertisment
  Lucruri de care ai nevoie

Pasul 1

Eliminati toate etichetele de pe hainele noi, paturi si cearceafuri. Asigurati-va ca verificati imbracamintea cu etichete autocolante, adezivul se va topi pe materiale, lasand in loc o crusta permanenta ce poate zgaria. Sortati hainele pe culori inainte de spalare.

Pasul 2

Sortati cu atentie hainutele primite (care au fost deja folosite). Acestea pot fi uneori patate sau chiar mucegaite, daca au stat o lunga perioada de timp intr-o punga sau cutie.

Din moment ce nu vreti ca bebelusul sa poarte haine cu pete si mucegai, ati putea incerca sa le spalati separat cu apa calda, detergent, si, in mod optional, otet.

Asigurati-va ca toate petele au disparut si ca nu exista nici un miros persistent. S-ar putea sa fie nevoie de mai multe spalari, dar merita.

Apa fierbinte si clorul (pentru hainele albe), vor ucide mucegaiul, desi petele inofensive ar putea ramane.

La final se vor spala o data cu restul hainelor copilului si se vor clati de doua ori in apa curata.

Pasul 3

Hainele copilului se spala ca orice alta haina. Cel mai bine este sa folositi un detergent fara parfum sau balsam, numit uneori "pentru piele sensibila". Restul detergentilor pot irita pielea bebelusului. Pentru inceput, este la fel de important ca hainele sa fie clatite de doua ori.

Pasul 4

Aruncati hainele in uscator. Acestea pot fi, de asemenea, uscate pe un suport de haine. Razele soarelui pe scutecele textile sunt o metoda excelenta pentru a va asigura ca sunt perfect curate.

Pasul 5

Calcati hainele, impaturiti-le si asezati-le in dulap. Alegeti o metoda de organizare simpla a hainelor. Fiti realista cu privire la hainele pe care copilul le va purta cel mai des, si asezati-le in cel mai apropiat punct de acces.

Pasul 6

Pastrati hainele murdare intr-un cos separat. Daca hainele copilului sunt pastrate separat si organizate, este mai usor sa tineti evidenta acestora si sa stiti cand va trebui sa le spalati.

Sfaturi

Slapati toate hainutele bebelusului si tot ce ii atinge pielea, inainte ca acesta sa vina pe lume.

Avertisment

Nu folositi clor pe hainutele bebelusului decat in cazul in care acestea au pete de mucegai sau nu mai pot fi scoase cu alte metode. Clatiti de 2-3 ori hainele inainte de uscare. Clorul poate irita pielea sensibila a bebelusului.

Lucruri de care ai nevoie

Detergent pentru piele sennsibila sau special pentru bebelusi

Persil Sensitive

Recomandare: Persil Sensitive

Solutia ideala pentru bebelusi si pentru persoanele cu pielea sensibila

Persil Sensitive a fost special dezvoltat pentru persoanele cu piele sensibila si a fost testat din punct de vedere dermatologic de catre institutul ECARF. Nu contine coloranti, iar parfumul sau a fost creat special pentru pielea sensibila. Formula Persil Sensitive este imbogatita cu perle de Aloe Vera. Acestea sunt dispersate in tesatura in timpul procesului de spalare si se mentin chiar si dupa uscare.

Persil Sensitive este detergentul delicat cu pielea si in acelasi timp performant in indepartarea petelor.

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ram�i anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales �n cazul �n care aștepți răspuns. | Toate c�mpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o �ntrebare la care aștepți răspuns?

DA (este �ntrebare)
NU (nu este �ntrebare)


Cod:

Ai o �ntrebare pentru alte mămici?
�NTREABĂ AICI la rubrica de �ntrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII